پزشكان نسخه هاي دارويي خارج از فهرست مصوب تجويز نكنند

اروميه- ايرنا- معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني آذربايجان غربي گفت: تجويز داروهاي خارج از فهرست‌ دارويي تدوين شده، موجب سرگرداني بيماران مي شود و پزشكان بايد به اين فهرست توجه داشته باشند و خارج از آن دارويي تجويز نكنند.

جلال غفارزاده روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: فهرست داروهاي ايران مبناي توليد، واردات، عرضه و توزيع دارو در بازار دارويي كشور است كه برحسب نياز اين فهرست تهيه، تامين و در اختيار پزشكان قرار مي گيرد و دليل بيشتر مشكلات دارويي موجود، تجويز دارو خارج از اين فهرست است.
وي اضافه كرد: شركت هاي دارويي و داروخانه هاي كشور طبق قانون، مجاز به توزيع و عرضه داروهاي خارج از اين فهرست نيستند و تجويز داروهاي خارج از فهرست توسط بعضي از همكاران پزشك علاوه بر سرگرداني بيماران موجب بروز كمبودهاي غير واقعي در بازار دارويي كشور مي‌شود.
وي ادامه داد: داروهاي مورد نياز بعضي از بيماري ها مانند M.S اگر به صورت اصولي و در چارچوب فهرست دارويي كشور و توليد داخلي تجويز شود، بيماران متحمل هزينه نمي شوند.
وي بيان كرد: همچنين اصرار بر تجويز داروهاي خارجي توسط افراد از مشكلات ديگري است كه باعث تحميل هزينه هاي مضاعف به بيماران در استان و كشور مي شود.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني آذربايجان غربي با بيان اينكه شهروندان نيازها و كمبودهاي دارويي خود را به سامانه 190 اعلام كنند، گفت: بهترين ابزار جهت تامين داروي بيماران صعب‌العلاج و داروهاي كمياب ارتباط شهروندان با سامانه مركز اطلاع رساني دارو و سموم معاونت غذا و داروي استان به شماره 190 است .
غفارزاده افزود: ارتباط شهروندان با اين سامانه علاوه بر نظارت بر نسخه هاي تجويزي، تهيه داروهاي مورد نياز مردم در سريعترين زمان ممكن را در پي دارد.
وي پاسخگويي به سوالات دارويي عموم مردم و گروه پزشكي از طريق مشاوره تلفني در زمينه مسائل دارويي شامل نحوه مصرف و عوارض داروها، تداخلات دارويي، تداخلات دارو با غذا، مصرف دارو در دوران بارداري و شيردهي، مسموميت ها و سوء مصرف داروها و شكايت هاي دارويي، ارائه توصيه‌هاي لازم و اوليه به افراد مسموم، همراهان و كادر پزشكي در پيشگيري از عوارض سوء مسموميت‌ها، ارائه راهنمايي‌هاي لازم به بيماران و خانواده هاي آنها در كمبودهاي دارويي و انعكاس آن به مقامات مسوول را از ديگر خدمات مشاوره اي سامانه 190 عنوان كرد.
به گزارش ايرنا مصرف خودسرانه دارو، تجويز غير استاندارد دارو، نبود مسئول فني در برخي داروخانه ها و استفاده بيش از حد و خودسرانه آنتي بيوتيك ها از جمله مشكلات دارويي آذربايجان غربي است.
8137/2093