۷ خرداد ۱۳۹۷، ۱۴:۳۰
کد خبر: 82928327
T T
۰ نفر

توليد الماس با خاصيت كشساني

۷ خرداد ۱۳۹۷، ۱۴:۳۰
کد خبر: 82928327
توليد الماس با خاصيت كشساني

تهران – ايرنا - محققان انستيتوي ملي فناوري اولسان كره جنوبي راهكار جديدي را براي توليد الماس هايي با قابليت كشساني بالا ارائه كردند.

به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، محققان دريافتند با تبديل الماس به سوزن هاي بسيار كوچك مي توان آن را خم كرد و نانوسوزن هايي را ساختند كه قابليت كشش تا 9 درصد از طول خود و بازگشت به وضع اوليه را بدون هرگونه آسيبي دارند. اين تحقيقات بر خلاف مطالعات قبلي است كه الماس را ماده اي كاملا شكننده معرفي كرده اند.
بر اساس اين تحقيقات علت كشساني نانوسوزن ها كمبود يا فقدان نقص در ساختار داخلي و سطح نسبتا هموار آن ها است. در ساختار كريستالي الماس هاي طبيعي و مصنوعي نقص هايي وجود دارد كه دراثر فشار خارجي موجب ترك خوردن و شكستن الماس مي شوند.
اما نانوسوزن هايي كه در جريان اين تحقيقات با استفاده از شيوه رسوب شيميايي بخار توليد شده اند، بسيار مستحكم بوده و در عين حال قابليت كشساني تا 90 درصد را دارند. بر اساس اين تحقيقات قابليت كشساني الماسي كه هيچ گونه نقصي در ساختار كريستالي آن موجود نباشد، حداكثر 12 درصد است.
محققان معتقدند اين فناوري براي توليد نسل جديد نمايشگرهاي انعطاف پذير و تاشو كاربرد دارد و اميدوارند نتايج تحقيقات آن ها موجب بهبود فناوري ها در حوزه هاي مختلف از تصويربرداري زيستي گرفته تا ساخت حسگرهاي زيستي، سيستم هاي تحويل دارو و ابزارهاي ذخيره اطلاعات شود و زمينه را براي ايجاد ساختارهاي بسيار مستحكم فراهم كند.گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Science منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
۰ نفر