به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از وزارت علوم، دكتر سيد مهدي ميرزابابايي مجري اين طرح پژوهشي در خصوص مزاياي استفاده از روش پاستوريزاسيون سرد گفت: حفظ ارزش تغذيه اي، بافت، طعم، رنگ و بو و كاهش مصرف انرژي از جمله مهم ترين مزاياي استفاده از اين روش به شمار مي رود.
وي تصريح كرد: از آنجا كه استفاده از فرآيند هاي حرارتي براي پاستوريزه كردن مواد غذايي باعث وارد شدن آسيب جدي به ماده غذايي مي شود؛ در حال حاضر ضرورت استفاده از روش هاي جديد و غيرمخرب براي حفظ كيفيت مواد غذايي و رقابت پذير كردن محصولات در صنعت غذا به خوبي احساس مي شود.
وي با بيان اينكه در حال حاضر براي جلوگيري از مشكلات ناشي از فرآيندهاي حرارتي از فرآيندهاي غير حرارتي فشار بالا (HPP) استفاده ميشود، افزود: با استفاده از فرآيندهاي فشار بالا ضمن انجام عمل پاستوريزاسيون در دماي محيط، ويتامين ها، طعم، رنگ، بافت و تازگي ماده غذايي حفظ شده و ماندگاري آن به طور چشمگيري افزايش مي يابد.
عضو هيات علمي گروه ماشين آلات مواد غذايي ادامه داد: فرآيند فرآوري مواد غذايي با استفاده از اين روش در مدت زمان بسيار كوتاه انجام مي شود و در نتيجه نيازي به فرآيندهاي حرارت دهي با زمان طولاني براي پاستوريزه كردن ندارد، از اين منظر اين فناوري جزء فناوري هاي نوين و دوستدار محيط زيست بوده و در حال حاضر در صنعت غذا با شتاب زيادي رو به گسترش است.
ميرزابابايي با بيان اينكه دستيابي به دانش طراحي و ساخت دستگاه در مقياس آزمايشگاهي اين امكان را فراهم آورده تا بتوان نمونه هاي مشابه و مطابق نياز سفارش دهندگان ساخته شود گفت: اين دستگاه قابليت طراحي، ساخت و اجرا در حجم هاي مختلف را دارد.
علمي**9157**1440
تهران- ايرنا- دستگاه پاستوريزاتور غيرحرارتي با فرآيند فشار بالا (bar 6000) توسط محققان موسسه پژوهشي علوم و صنايع غذايي در مقياس آزمايشگاهي ساخته و بهره برداري شد.