۹ خرداد ۱۳۹۷، ۸:۲۴
کد خبر: 82929847
T T
۰ نفر

تحمل زنان در مشاغل خدماتي بالاتر است

۹ خرداد ۱۳۹۷، ۸:۲۴
کد خبر: 82929847
تحمل زنان در مشاغل خدماتي بالاتر است

جديدترين داده هاي مركز آمار ايران گواه اين مطلب است كه سهم اشتغال در بخش خدمات افزايش پيدا كرده است. براساس اين آمار، سطح اشتغال بخش خدمات در فاصله سال‌هاي 95 تا 96 با افزايش روبه‌رو بوده است؛ به‌نحوي كه در سال 1395 سطح اشتغال خدمات 50.1 ‌درصد بوده كه در سال 1396 به 50.4 ‌درصد رسيده و نشان مي‌دهد رشد 0.3 ‌درصدي داشته است.

اين در حالي است كه سطح اشتغال بخش كشاورزي در سال 1395، 18‌درصد بوده كه در سال 1396 به رقم 17.6 ‌درصد رسيده و سطح اشتغال بخش صنعت از 18.7 درصد به 18.9 ‌درصد در سال 1396 رسيده و رشد 0.2 ‌درصد داشته است. كارشناسان مي گويند سهم اشتغال در بخش خدمات به بالاترين سهم در بازار كار رسيده است و جذابيتي كه اين نوع كسب‌و‌كارها دارند، بسياري از جويندگان را به سمت اين نوع مشاغل سوق داده است.

افزون بر اين، مقايسه سهم اشتغال زنان و مردان در بخش خدمات در اين فاصله نيز نشان مي‌دهد كه سطح اشتغال مردان در حوزه خدمات از 49.6‌درصد در سال 1395 به 49.8 ‌درصد در سال 1396 رسيده و 0.2 ‌درصد رشد كرده و اين در حالي است كه سطح اشتغال زنان در سال 1395 حدود 52.8 ‌درصد بوده و طي سال 1396 به 53.2 ‌درصد افزايش پيدا كرده است كه از رشد 0.4 ‌درصدي حكايت دارد. در همين رابطه، معصومه آقاپور عليشاهي در گفت‌و‌گو با «آرمان» مي گويد: «زنان در بخش خدمات ضريب امنيت بالايي دارند و از طرفي جامعه به زنان در ارائه خدمات اعتماد و اعتقاد بيشتري نسبت به مردان دارند، اين به‌واسطه تحمل بالاي زنان در مشاغل خدماتي است و حتي با درآمد پايين بخش خدمات هم راضي به ادامه فعاليت در اين بخش هستند.»

**بر اساس داده‌هاي مركز آمار ايران سطح اشتغال بخش خدمات در فاصله زماني سال 95 تا 96 با افزايش سه‌درصدي روبه‌رو بوده است، به‌نظر شما دليل اين رشد در كشور چه بوده است؟
دليل رشد سطح اشتغال در بخش خدمات توسعه شبكه‌هاي مجازي و مديريت زماني است كه مردم در كارهاي خودشان انجام مي‌دهند. از طرفي يكي از عواملي كه طي زمان تشديد خواهد شد، اين است كه ميانگين سني در كشور رو به افزايش است و درنتيجه آن مردم نياز بيشتري به ارائه خدمات پيدا خواهند كرد و اين عاملي خواهد بود كه رشد خدمات در كشور افزايش پيدا كند. علاوه بر اين نبايد از اين نكته غافل شويم كه رشد اشتغال در بخش خدمات براي اقتصاد كشور مفيد است، چرا كه سبب افزايش سرمايه در گردش كشور مي شود كه همين امر سبب بالا رفتن و رونق شاخصه‌هاي اقتصادي خواهد شد.

يكي از عوامل موثر در جذابيت بخش خدمات مديريت زمان و عدم تهديد هزينه فايده و زمان‌هاي كاري است. آنچه كه در خدمات دهي عامل بسيار مهي است،‌كيفيت است، يعني هرچقدر خدمات بيشتر و بهتري ارائه شود، درنهايت موجبات رضايتمندي در جامعه فراهم خواهد شد و مردم استقبال بيشتري نشان خواهند داد.

**با مقايسه سهم اشتغال زنان و مردان در بخش خدمات درمي‌يابيم كه سهم اشتغال مردان در حوزه خدمات دو‌درصد رشد كرده، اين در حالي است كه اشتغال زنان رشد چهار‌درصدي داشته است. دليل افزايش سهم اشتغال زنان در بخش خدمات چيست؟
قاعدتا زنان در بخش خدمات ضريب امنيت بالايي دارند و از طرفي جامعه به زنان در ارائه خدمات اعتماد و اعتقاد بيشتري نسبت به مردان دارند، اين به‌واسطه تحمل بالاي زنان در مشاغل خدماتي است و حتي با درآمد پايين بخش خدمات هم راضي به ادامه فعاليت در اين بخش هستند. از آنجايي كه بخش خدمات امكان فعاليت زنان به‌طور نيمه وقت را فراهم مي‌كند، مورد توجه زنان قرار گرفته است و با چنين شرايطي زنان بيشتري در اين زمينه فعال هستند.

**با بالارفتن تقاضا براي شغل هاي خدماتي، دولت چگونه مي‌تواند ميان بخش هاي توليدي، صنعت و كشاورزي توازن ايجاد كند؟
اعتقاد من اين است دولت بايد از تمامي ظرفيت‌هاي موجود بهره‌مند شود؛ حتي بخش خدمات، چرا كه ما با معضل بيكاري مواجهيم. در حال حاضر حتي ما با موج جديدي از بيكاراني مواجه شده ايم كه به‌تازگي فارغ التحصيل شده‌اند و به‌دنبال شغل جديدي براي خودشان هستند كه متاسفانه بازار كار جوابگوي نيازهاي آنان نيست.

پس دولت بايد در هر نقطه كه امكان ايجاد اشتغال‌زايي وجود داشته باشد، بدون در نظر گرفتن حوزه و بخش خاص آن به خوبي از اين فرصت براي ايجاد شغل استفاده كند. ما فقط بايد توجه به اشتغال داشته باشيم چون به ميزاني كه براي كشور فرصت است تهديد محسوب نمي‌شود. بنابراين اشتغال‌زايي در تمام بخش هاي اقتصادي داراي اهميت است و ما در مجلس نيز به‌طور جد اين مهم را پيگيري مي كنيم.

**براي برقراري توازن چه مي‌توان كرد؟
يكي از بخش‌هايي كه به شدت به وجود و توسعه آن تاكيد مي‌كنم بخش كشاورزي و بخش معادن كشور است كه ما بايد در اين شاخه نهايت تلاش خودمان را انجام دهيم. به‌ويژه در شاخه مصرف كشاورزي اين تلاش بايد صورت بگيرد. من بر اين باور هستم كه تنها راه پيشرفت اقتصادي كشور توجه به اقتصاد روستايي و ايجاد بنگاه‌هاي كوچك و متوسط در كشور است.

**از چه راه هايي مي‌توان اقتصاد روستايي را در كشور توسعه بخشيد؟
ايجاد كارگاه‌هاي كوچك در بخش روستايي يكي از راه هايي است كه بايد دنبال شود و همچنين بايد سهم بازار خودمان را در كشورهاي همسايه افزايش دهيم.

*منبع: روزنامه آرمان؛ 1397،3،9
**گروه اطلاع رساني**2059**2002
۰ نفر