در اين مطلب مي خوانيم:
معاون امور عمراني استانداري قم با اشاره به موقعيت درياچه نمك قم اظهار داشت: اين درياچه در ناحيه شرقي استان قم و مابين سه استان اصفهان، قم و سمنان با بيش از 2 هزار و 400 كيلومتر مربع وسعت و به طول 80 و پهناي 30 كيلومتر و در ارتفاع حدود 795 متر از سطح درياي آزاد واقع شده است كه فاصله آن تا قم حدود 62 كيلومتر است.
محسن بهشتي افزود: عمق نمك اين درياچه بين 5 تا 54 متر است كه توسط لايه هاي خاك رس از يكديگر جدا شدهاند ضمن اين كه زمين اين درياچه پوشيده از رسوبات نمك است كه بر اثر انباشته شدن سيلاب ها و آب هاي سطحي در طول قرن ها ايجاد شده است.
وي با بيان اين كه اين درياچه داراي ساختار زمين شناختي كم نظير و مواد غني معدني است گفت: تاكنون انواع مختلف ماده هاي معدني مهم در اين درياچه شناسايي شده است كه اين مواد معدني در صنايع مختلف شامل كشاورزي، مواد نسوز صنايع فولاد و آلومينيوم و غيره كاربرد دارد.
وي افزود: با توجه به وجود مواد معدني با ارزش در درياچه نمك قم، احداث كارخانه هاي فرآوري در اين منطقه و ايجاد ظرفيت هاي گردشگري و صنعتي از لحاظ اشتغال زايي و اقتصادي براي استان قابل توجيه است.
معاون امور عمراني استانداري قم با اشاره به استقبال سرمايه گذاري در اين درياچه بيان داشت: مديريت بهره برداري از درياچه نمك توسط وزارت صنايع و معادن كشور به استان قم واگذار كرده است در همين راستا كارگروه ويژه اي در اين خصوص در استانداري قم تشكيل شد.
وي بيان داشت: اين درياچه به شركت ايميدرو و بخش معدني آن به شركت معدني امداد وابسته به كميته امداد امام خميني قم واگذار شده است كه در حال انجام طرح هاي مطالعاتي و كارشناسي آن هستند.
وي با تاكيد بر اين كه مطالعات راه دسترسي به درياچه نمك در حال انجام است گفت: ايجاد 55 كيلومتر راه با زيرسازي مناسب از ساحل درياچه تا روستاي محمد آباد كاج در دستور كار است كه مي تواند وضعيت اين درياچه را احيا كند.
وي ابراز داشت: بايد مسيردسترسي به اين درياچه در كوتاهترين فاصله و مقرون به صرفه و اقتصادي در نظر گرفته شود تا دسترسي به درياچه نمك تسهيل شود.
معاون امور عمراني استانداري قم از ايجاد شهرك صنعتي در محدوده اين درياچه خبر داد و گفت: در اين منطقه شهركي كه بتواند مواد اوليه محصولات توليدي خويش را از مواد معدني اين درياچه از جمله منيزيم، كائولن، باريت، نمك و سولفات سديم و ساير مواد معدني تامين كند را پيش بيني كرده ايم.
وي ادامه داد: همچنين بسياري از مواد معدني از سطح اين درياچه قابل برداشت است اين در حالي است كه در درياچه هاي مشابه بايد از عمق اين مواد معدني استخراج شود.
وي به رونق گردشگري در اين منطقه اشاره كرد و گفت: با ويژگي ها منحصر به فرد اين درياچه، حوزه هاي مختلف گردشگري از جمله كويرگردي و كويرنوردي مي تواند به اين منطقه جنبه توريستي ببخشد و زمينه جذب حضور گردشگران داخلي و خارجي را فراهم سازد.
وي گفت: ضمن اين كه معرفي ابعاد مختلف اين درياچه مي تواند زمينه حضور سرمايه گذاران داخلي و خارجي را فراهم سازد ضمن اين كه در حال حاضر مذاكره هاي مختلفي با شركت هاي داخلي و خارجي انجام داده ايم.
وي خاطر نشان كرد: بخش هاي مختلف توسعه و بهره برداري از اين درياچه در كارگروه ويژه با حضور دستگاه هاي مربوطه در حال بررسي است تا با زيرساخت هاي مناسب بتوانيم منطقه گردشگري، صنعتي و تفريحي خاصي براي استان ايجاد كنيم و از ظرفيت هاي ايجاد شده به نفع اشتغال و اقتصاد استان بهره ببريم.
منبع: هفته نامه نداي وطن قم
8138/ 6133/
هفته نامه نداي وطن قم در شماره روز چهارشنبه 9 خرداد ماه مطلبي با عنوان« سير تا پياز سرمايه گذاري در درياچه نمك قم» را منتشر كرد.