۹ خرداد ۱۳۹۷، ۱۸:۲۹
کد خبر: 82930640
T T
۰ نفر
قم در بازارهاي كشورهاي همسايه حضور جدي دارد

قم- ايرنا- دومين جلسه توسعه صادرات قم روز چهارشنبه به رياست استاندار برگزار و در آن به صادرات 34 ميليون دلار كالا از طريق گمركات استان درسالجاري و حضور جدي قم در بازارهاي كشورهاي مختلف از جمله روسيه، عراق ، افغانستان؛ پاكستان و عمان اشاره شد.

به گزارش ايرنا، مدير كل گمركات استان قم در اين جلسه گفت: طي ماه هاي فروردين و ارديبهشت سال جاري، انواع كالاهاي توليد شده در قم به ارزش 34 ميليون دلار به كشورهاي هدف، صادر شد كه اين ميزان به نسبت مدت مشابه سال قبل، 29 درصد رشد داشته است.
محمد خليلي افزود: همچنين در اين مدت ميزان اظهار نامه هاي گمركي استان با ثبت 711 فقره، نسبت به سال قبل، 12 درصد رشد داشته كه بيانگر توسعه فعاليت هاي صادراتي استان است.
وي ادامه داد: همچنين ميزان متوسط توقف خودروهاي حمل كالا در گمركات استان به سه و نيم ساعت رسيده است و براي بيش از 70 درصد كالاها، بررسي ها از طريق اظهار نامه متقاضي و بدون مراجعه به گمركات انجام مي گيرد.
وي بيان كرد: از هر 100 خودرو متقاضي انجام فرآيند نقل و انتقال كالا در گمركات، به طور ميانگين تنها 25 خودرو جهت بررسي هاي قانوني به گمركات استان وارد مي شود و بقيه خودروها به منظور تسريع در فرآيند صادارت كالاهاي داخلي به مرزهاي خروجي راهنمايي مي شود.
خليلي گفت: برخي از محصولات توليد شده در قم مانند فرش دستباف از طريق گمركات اصفهان و فرودگاه امام خميني (ره) از مرزهاي كشور خارج مي شود كه با امكانات درنظر گرفته شده در گمركات استان مي توان اين كالاهاي را به راحتي از قم صادر كرد.
وي بيان كرد: بسياري از فرآيندهاي گمركي در سال هاي اخير توسط سيستم هاي الكترونيكي انجام مي شود و صادركنندگان بدون حضور در گمركات مي توانند نسبت به صادرات كالاي مورد نظر خود اقدام كنند.

** ميزان صادرات استان 20 درصد افزايش مي يابد
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نيز در اين جلسه گفت: ميزان صادرات دوماهه سال جاري نسبت به سال قبل، هم از نظر حجم و هم از نظر ارزش مالي رشد دارد و بر اساس هدفگذاري هاي صورت گرفته ميزان صادارت استان بايد 20 درصد نسبت به سال قبل افزايش داشته باشد.
محمود سيجاني، افزود: ميزان صادرات قم در سال گذشته تنها از طريق گمركات استان 210 ميليون دلار بوده است كه اين رقم با احتساب كالاهايي كه در قم توليد اما از گمركات ساير استان هاي كشور، صادر شدند و يا حجم صادرات آنها در سامانه هاي گمركي به ثبت نرسيده است در حدود 400 ميليون دلار برآورد مي شود.
وي ادامه داد: 20 درصد صادرات فرش كشور متعلق به قم است كه متاسفانه اين كالا از طريق گمركات استان صادر نمي شود و رقم آن در سامانه هاي گمركي به ثبت نمي رسد.
سيجاني همچنين با اشاره به كمك هاي دولت براي ايجاد نمايشگاه هاي كالاي ايراني در بازار كشورهاي هدف صادراتي گفت: براي اين منظور در زمينه ساخت نمايشگاه 50 درصد و در زمينه برگزاري نمايشگاه هاي صادراتي در ساير كشورهاي جهان 30 درصد كل هزينه ها توسط حمايت هاي دولتي تامين مي شود.
وي بيان كرد: مشوق هاي درنظر گرفته شده براي توسعه صادرات كالاهاي توليد شده در داخل كشور تنها در اين زمينه هزينه خواهد شد و صادركنندگان مي توانند از جوايز و مشوق هاي صادراتي درنظر گرفته شده استفاده كنند.
وي با اشاره به برنامه ريزي هاي صورت گرفته براي برگزاري نمايشگاه هاي كالاهاي ساخت داخل در قم، ادامه داد: در سال جاري برگزاري 30 نمايشگاه عرضه كالاي ايراني در سطح استان پيش بيني شده است كه روند اجرايي آن بر اساس مدت تعيين شده در دست اقدام است و هيات هاي تجاري خارجي با همكاري وزارت امور خارجه براي بازديد از اين نمايشگاه ها وارد قم مي شوند.
سيجاني با اشاره به تحقق 13 درصدي برنامه صادارت استان در سال 97 تاكنون، گفت: صادرات قم در سال جاري نسبت به مدت مشابه سال قبل در بخش مواد فلزي، كفش، مواد سوختي، آلمينيوم، مواد شيميايي و لبنيات افزايش و در بخش هاي لاستيك و پلاستيك، غلات و چسب كاهش داشته است.
وي بيان كرد:كشورهاي عراق،افغانستان، امارات، پاكستان، تركيه و ازبكستان عمده كشورهاي هدف صادراتي كالاي هاي توليد شده در استان قم هستند.
وي با اشاره به مثبت شدن تراز تجاري كشور ادامه داد: در بخش واردات نيز تلاش شده است از حجم كالاهاي مصرفي كاسته و بيشتر كالاهاي سرمايه اي و راهبردي از كشورهايي همچون ايتاليا، فرانسه، كره و آلمان وارد استان شود.

** صادرات كالاهاي ساخته شده در قم به عمان و روسيه
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان قم در اين جلسه گفت: در بازار كشورهاي عمان و روسيه حضور پيدا كرديم و در روسيه با كمك اتاق ايران و سازمان توسعه تجارت، غرفه محصولات توليد شده در قم، در سراي تجارت ايرانيان كه در شهر آستاراخان روسيه قرار دارد، ايجاد شد.
ابوالفضل خاكي بيان كرد: امكان اين رخداد در ساير كشورهاي جهان همچون عراق و افغانستان كه بيشترين حجم صادرات قم با اين كشورها است نيز وجود دارد.
وي ادامه داد: براي سالجاري، صادرات كالاهاي توليد شده در استان به كشورهايي مانند قطر، گرجستان و چين در دستور كار قرار گرفته است و در نظر داريم با ظرفيت هاي موجود از جمله در بحث فرش دستباف يك غرفه دايمي عرضه كالاهاي ايراني در چين ايجاد كنيم.
وي با اشاره به اين كه بايد از صنعتگران استان حمايت كنيم، گفت: يكي ازصنعتگران به دلايلي مي خواهد كارخانه خود را در قم تعطيل و براي ادامه فعاليت به گرجستان برود كه بايد با امكانات تشويقي مانع اين كار شد.
خاكي بيان كرد: قم در زمينه توليد فرش، كفش و مبلمان جايگاه بسيار بالايي دارد كه مي توان از اين ظرفيت براي توسعه صادرات استان و افزايش حجم آن به نحو شايسته اي استفاده كرد.
در اين جلسه شماري از صادركنندگان استان و فعالان اقتصادي بخش خصوصي به بيان ديدگاه ها و راهكارهاي مورد نظر خود براي توسعه صادارت كالاهاي توليد شده در قم، پرداختند.
بيش از 200 واحد صنعتي در زمينه توليد كفش و دمپايي در قم فعاليت مي كنند، بيش از 80 درصد توليد كفش و دمپايي كشور مربوط به قم است.
اين استان داراي هفت شهرك صنعتي شكوهيه، الغدير، شهاب، سلفچگان، محمودآباد، ثامن الائمه(ع) - قنوات - و فناوري اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحيه صنعتي خورآباد، دستجرد، سيرو و طغرود است.
7405/ 6133/