به گزارش خبرنگار ايرنا ، روزانه بيش از 2 هزار و 800 تن زباله در استان مازندران توليد و در 27مركز تخليه و دفن مي شود.
طرح ساماندهي پسماند مازندران در قالب ايجاد كارخانه زباله سوز و كمپوست در 9 شهرستان مازندران در دست اجرا است .
هر چند در سال هاي اخير با استفاده از ماشين آلات پيشرفته جمع آوري و حمل زباله مازندران بهداشتي شده است ، اما همچنان دفن و دفع زباله در استان علاوه بر اينكه بخش اعظمي از درآمد شهرداري ها را به خود اختصاص مي دهد ، با تبعات اجتماعي و بهداشتي همره است .
كارشناسان منابع طبيعي از جنگل هاي شمال بويژه استان مازندران به عنوان ريه تنفسي كشور ياد مي كنند و بر اين نكته تاكيد دارند كه براي خروج از معضل دفع زباله ها در جنگل هاي شمال بايد برنامه ريزي اصولي صورت گيرد.
سيد محمد محمدي تاكامي روز شنبه در جلسه ساماندهي مراكز دفن زباله شهرداري هاي استان مازندران در ساري گفت كه مراكز دفن زباله شهرداري هاي استان به صورت مستمر پايش مي شوند.
مدير كل دفتر امور شهري و شوراهاي استانداري مازندران با اشاره به اينكه اين برنامه بصورت جدي پيگيري مي شود، خاطر نشان كرد : همه نواحي 9 گانه در حال تعيين تكليف هستند و با ساماندهي اين مراكز، مشكلات مراكز دفن زباله رفع و گام مهمي در راستاي ساماندهي پسماند برداشته خواهد شد.
محمدي تاكامي بر ضرورت بهره گيري از مشاركت مردمي در اجراي طرح تفكيك زباله از مبدا تاكيد كرد و افزود: بايد براي اجراي مطلوب اين طرح و تداوم آن فرهنگ سازي مناسب صورت گيرد.
مدير كل دفتر امور شهري و شوراهاي استانداري مازندران گفت : استان هاي شمالي بخاطر دارا بودن سرمايه هاي طبيعي، خدادادي و زيستي، همواره بايد مورد مراقبت قرار بگيرند و مقوله زباله و حل معضلات زيست محيطي ناشي از دفن زباله با هدف صيانت از محيط زيست است.
هر چند در سه دهه گذشته طرح ها و برنامه هاي مختلفي از سوي كارشناسان و مسئولان تهيه و بخشي از آن نيز در حال اجراست ، اما هنوز اين مشكل حل و فصل نشده و هر روز شاهد نفوذ بيشتر پيامد هاي زيست محيطي پسماند مازندران بر پيكر طبيعت استان هستيم.
6990/1899
ساري- ايرنا - مدير كل دفتر امور شهري و شوراهاي استانداري مازندران با اشاره به اين كه مراكز 27 گانه دفن زباله بر اساس برنامه به صورت مستمر پايش مي شوند، گفت: ساماندهي اين مراكز نيز تا پايان سال جاري كامل مي شود.