خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۳ خرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۴۱
کد خبر: 82933517
T T
۰ نفر

بيماري هاي گوارشي فصل گرما

۱۳ خرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۴۱
کد خبر: 82933517
بيماري هاي گوارشي فصل گرما

تهران- ايرنا- عفونت هاي روده اي، انگلي و مسموميت هاي غذايي جزو بيماري هاي گوارشي هستند كه با فرارسيدن فصل گرما و آغاز مسافرت ها شيوع مي يابند و افراد بسياري را مبتلا مي كنند.

به گزاش خبرنگار حوزه سلامت ايرنا، بسياري از ميكروب‌ها و ويروس‌ها در فصل گرم و مرطوب سال فعاليت بيشتري دارند و به راحتي از طريق آب آلوده، غذاهاي فاسد، سبزي ها و ميوه هاي نشسته و عدم رعايت بهداشت فردي قابل انتقال به افراد به ويژه كودكان، نوجوانان و سالمندان هستند.
عفونت هاي روده اي، انگلي، گوارشي و مسموميت هاي غذايي از بيماري‌هاي گوارشي شايع در ماه‌هاي گرم سال، بيشتر در هنگام مسافرت و در مكان‌هاي تفريحي و گردشي بروز مي‌كنند در حالي كه بايد افراد اطلاعات سلامت و پزشكي خود را در اين زمينه افزايش و رسانه ها نيز اطلاع رساني به موقع را به مردم ارايه دهند.
اسهال به شكل آبكي و خوني از مهمترين علائم اين بيماري ها است؛ به طوري كه بر اساس گزارش هاي موجود، هر كودك زير پنج سال به طور تقريبي سه بار در سال به اين بيماري ها مبتلا مي‌شود كه در صورت درمان نشدن به موقع مي تواند منجر به مرگ شود.
مسعود مرداني عضو هيات موسس مركز تحقيقات بيماري هاي عفوني و گرمسيري دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در اين زمينه به خبرنگار ايرنا گفت: با گرم شدن هوا بروز بيماري هاي عفوني، روده اي، انگلي و مسمويت هاي غذايي شيوع فراواني مي يابند.
وي افزود: با توجه به تعطيلي مدارس و افزايش مسافرت ها، افراد بايد در استفاده از غذاها و آب سالم در طي سفر اطمينان داشته باشند، از خوردن آبي (آب چاه و لوله كشي نشده) كه نسبت به سالم بودن آن مشكوك هستند خودداري كنند و در صورت عدم دسترسي به آب آشاميدني، آب را جوشانده و مصرف كنند.
كارشناس سازمان جهاني بهداشت در مقاومت ميكروبي با بيان اينكه جوشاندن آب باعث از بين رفتن عوامل بيماري زا مي شود، ادامه داد: جوشاندن آب مهمترين راه براي از بين بردن باكتري‌ها و انگل‌ها است.
مرداني با اشاره به افزايش درجه دماي هوا و فاسد شدن سريع مواد غذايي، توضيح داد: برخي موادغذايي مانند سالاد الويه، تخم مرغ، خامه و غيره بايد حتما در يخچال نگهداري و مصرف شوند و بهتر است افراد در مسافرت و خارج از منزل، از اين غذاها استفاده نكنند؛ زيرا سريعا فاسد و منجر به مسمويت غذايي و بيماري هاي روده اي مي شوند.
وي اضافه كرد: خوردن سوسيس، كالباس و برنج بوداده نيز در مسافرت و به ويژه اگر خارج از يخچال مانده باشند، توصيه نمي شود زيرا سبب عفونت در بدن مي شود و دوره نهفتگي طولاني مدت دارد.
مرداني درد شكم، تهوع، استفراغ، نفخ و تب را از علائم بيماري هاي روده اي، انگلي، عفوني و مسمويت غذايي بيان كرد و افزود: اين بيماري ها نيز با اسهال آبكي و يا خوني همراه هستند.
وي ادامه داد: در اسهال حاد كه بين هفت تا 14 روز به طول مي‌انجامد، در هر بار مقدار زيادي آب از بدن بيمار دفع مي شود و مدفوع فرم آبكي دارد، ولي در اسهال مزمن مدفوع كمتر آبكي و حاوي خون است در اين صورت بيمار بايد فورا به پزشك مراجعه كند.
متخصص بيماري هاي عفوني با بيان اينكه مصرف خودسرانه آنتي بيوتيك تاثيري در بهبودي بيمار ندارد، گفت: افراد در صورت مشاهده علائم يادشده بايد مايعات بيشتري مصرف كنند و اگر علائم كاهش نيافت به پزشك مراجعه كنند.
مرداني تاكيد كرد: مردم با آموزش و مطالعه مي توانند پيام هاي بهداشتي را به يكديگر منتقل كنند تا شاخص هاي بهداشتي ارتقا يابد و در نتيجه بيماري هاي روده اي، انگلي، عفوني و مسموميت هاي غذايي نيز قابل كنترل خواهد بود.
اجتمام *9022**1834