زهرا همتي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به ضرورت آگاه سازي از اين نوع آسيب و پيامدهاي آن از خانواده ها خواست تا مساله آزار جنسي با تجاوز جنسي كودكان را تفكيك و آنرا درك كنند.
وي ادامه داد: مساله آزار جنسي با تجاور جنسي اگرچه دو مقوله جدا از هم بوده ولي هر دو در زير مجموعه كودك آزاري قرار گرفته كه افراد جامعه بويژه خانواده ها بايد از آن آگاه كافي داشته باشند.
وي با بيان اينكه آزار جنسي به معني لمس كردن، بوسيدن، بغل كردن كودكان و يا استفاده از الفاظ با نيت شوم و لذت جنسي است، ادامه داد: تجاوز جنسي بعد ديگري از كودك آزاري است كه در اين نوع فرد بصورت عملي و فيزيكي به كودك تعرض پيدا مي كند.
***پدوفيليايي ها را بشناسيم
مديركل بهزيستي ايلام تمايل جنسي به كودكان (به طور معمول زير 13 سال) را نوعي ناهنجاري و اختلال رواني عنوان كرد كه در آن فرد علاقه مند به رابطه جنسي به كودك بوده اگرچه ممكن است اين رابطه از نوع آزار جنسي چه بصورت ذهني و عيني و چه بصورت فعاليت جنسي فيزيكي نمود پيدا كند.
همتي اين نوع افراد را پدوفيليا عنوان كرد و گفت: آزار جنسي و يا تجاوز جنسي به كودك مي تواند از سوي پدوفيليايي هاي همجنس كودك و يا جنس مخالف او باشند.
وي با بيان اينكه به طور طبيعي سه درصد افراد در جوامع اختلال رواني دارند كه بخشي از آن از نوع جنسي است، افزود: علت خاص و مشخصي براي اين اختلال وجود ندارد و ممكن است فرد پدوفيلي در كودكي تجربه تجاوز جنسي به خود داشته و يا ناتوان در برقراري رابطه سالم جنسي در بزرگسالي باشد.
*** پدوفيليايي ها سن خاصي ندارند
اين روانشناس باليني با ذكر اينكه سن خاصي براي پدوفيلي ها وجود ندارد گفت: اين افراد در هر طيف خاص سني وجود داشته بطوريكه ممكن است جوان، ميانسال و پير باشند.
وي گفت: ظاهر پدوفيلي ها غير طبيعي نبوده و در بسياري از موارد اين افراد رفتارشان طبيعي بنظر مي رسد اما به دلائل مختلف از جمله اينكه نتوانسته اند رابطه جنسي سالم و مناسبي داشته باشند به تجاوز و آزار جنسي كودكان روي مي آورند.
*** جنسيت بيشتر پدوفيلي ها مرد است
مديركل بهزيستي ايلام با بيان اينكه بر اساس تحقيق هاي انجام گرفته عمده پدوفيلي ها مرد هستند، گفت: بر اين اساس چهار تا 10 درصد متجاوزان و آزار دهندگان جنسي كودكان زن و بيش از 90 درصد را مردان تشكيل مي دهند.
همتي گفت: اين افراد با زبان كودكانه ارتباط مناسبي با آنها برقرار كرده و سپس با جلب اعتماد نيت شوم خود را به اجرا در مي آورند.
*** 70 درصد پدوفيلي ها آشنايان و نزديكان كودكان هستند/
مديركل بهزيستي ايلام با اشاره به باور غلط عمده افراد جامعه كه گمان مي كنند بيشتر پدوفيلي ها غريبه هستند، تاكيد كرد: بر اساس تحقيق هاي صورت گرفته 70 درصد آزارها و تجاوزهاي جنسي كودكان از سوي آشنايان و نزديكان كودكان بوده است.
همتي افزود: در بيشتر مواقع تجاوزهاي غريبه ها به كودكان علني مي شود در حالي كه بسياري از تجاوزها و آزارهاي جنسي به كودكان كه از سوي بستگان و نزديكان است اعلام نمي شود.
*** از هر هشت آزار جنسي تنها يك مورد به والدين گزارش مي شود
وي همچنين با بيان اينكه عمده كودكاني كه مورد آزار و تعرض جمسي قرار مي گيرند آنرا به والدين خود اطلاع نمي دهند، گفت: بر اساس تحقيقات از هر هشت مورد آزار جسمي و جنسي كودك يك مورد به والدين گزارش مي شود.
*** ضرورت اصلاح باورهاي غلط در خصوص آزارها و تجاوزهاي جنسي كودكان
همتي به برخي باورهاي غلط در خصوص مساله آزار و تجاوز جنسي به كودكان اشاره كرد و گفت: خانواده ها بايد اين آگاهي را داشته باشند كه آزار جنسي طيف وسيعي است و به معني خاص رابطه جنسي نبوده و مي تواند بصورت لفظي هم باشد كه فرد را به مرور درگير برقراري رابطه جنسي مي كند.
وي گفت: اين باور غلط هم وجود دارد كه پدوفيلي ها افرادي از طبقه پايين اجتماعي و غير متشخص و ظاهري فريبنده دارند ولي بسياري از اين افراد ظاهري معمول و از سطوح مختلف جامعه هستند.
به گفته مدير كل بهزيستي ايلام، بر اساس تحقيق هاي مختلف انجام گرفته 66 درصد پدوفيلي ها سلامت جسمي كامل داشته و 24 درصد آنها بيمار هستند.
*** خانواده ها تربيت جنسي را از كودكي به فرزندان آموزش دهند
همتي به راهكارهاي مقابله و كاهش پديده آزار و تجاوز جنسي كودكان اشاره كرد و گفت: تربيت جنسي از سوي والدين به فرزندان بايد از دوران كودكي آغاز و كودك بايد اندام ها و حريم خصوصي اش را بشناسد.
وي استفاده از انيميشن و قصه را در ارتقا مراقبت هاي جنسي كودكان مهم دانست و گفت: در صورت گزارش آزار جنسي از سوي كودكان به والدين بايد اين اطمينان را از پدر و مادر خود جلب كنند كه مورد حمايت واقع خواهند شد.
وي با اشاره به آثار مخرب پديده آزار و تجاوز جنسي بر كودكان، اظهار كرد: علاوه بر اين بايد بستر مناسب فرهنگي و اجتماعي ايجاد شده تا خانواده ها كودك آزاري را به ارگان هاي ذيربط اطلاع تا كودك مورد درمان رواني قرار گيرد.
*** ضرورت انجام تست تمايل جنسي در مكان هاي تجمع كودكان
وي با اشاره به اماكن تجمع كودكان نظير مدارس و باشگاه هاي ورزشي گفت: براي پيشگيري از پديده آزار و تجاوز جنسي كودكان مي توان در اين فضاها از مربياني كه آموزش كودكان را بر عهده دارند تست تمايل جنسي گرفته شود تا در صورت مثبت بودن آن هم فرد پدوفيلي از جمع خارج و مورد درمان قرار گرفته و هم از پديده آزار و تجاوز جنسي به كودكان جلوگيري شود.
وي اظهار كرد: كودكان بايد نحوه دفاع از حريم شخصي خود را فرا گرفته و در اين زمينه رسالت ارگان هايي نظير آموزش و پرورش و بهزيستي و ساير نهادهاي آموزشي پررنگ تر است.
*** افراد جامعه موارد كودك آزاري و نظائر آنرا به 123گزارش دهند
مدير كل بهزيستي ايلام با اشاره به اورژانس اجتماعي بهزيستي از عموم مردم خواست تا موارد مختلف آسيب هاي اجتماعي از جمله كودك آزاري، آزارها و تجاوزهاي جنسي كودكان و غيره را با شماره گيري 123 به اين مركز گزارش تا اقدام هاي لازم توسط كارشناسان اين مركز انجام شود.
7171/6119
ايلام - ايرنا - مديركل بهزيستي ايلام گفت: آزار جنسي كودك مقدمه اي براي تجاوز جنسي به او بوده و خانواده ها بايد از آسيب هاي هر دو موضوع كه بسياري از كودكان در معرض آن قرار داشته آگاهي كافي كسب كنند.