به گزارش ايرنا امام راحل پيش از پيروزي انقلاب اسلامي در پاسخ اين پرسش كه آيا در جمهوري اسلامي اقليت هاي ديني و مذهبي جايگاهي دارند؟ ضمن بيان اينكه رژيم شاه با آنان رفتاري بهتر از رفتار با مسلمانان نداشته، چنين فرموده بود كه 'ما طبيعتا نسبت به عقايد مذهبي ديگران بيشترين احترام را پس از سرنگوني ديكتاتوري و استقرار يك رژيم آزاد مي گذاريم'.
سطوح و لايه هاي آزادي اقليت هاي ديني در نظريه سياسي امام خميني (ره) گوناگون بود و عرصه هاي مختلفي را چون آزادي انجام آيين ها و شعائر عبادي، آزادي عقيده و انديشه، آزادي بيان و حق اظهار نظر، آزادي سياسي (حق راي دادن و حق انتخاب شدن به مقامات عمومي و سياسي) آزادي هاي شخصي و خصوصي را در بر مي گرفت.
امام خميني (ره) بر حفظ امنيت، اموال، آبرو و ناموس يهوديان نيز تاكيد داشتند و فرموده بودند: 'به اين يهودي ها كه در ايران هستند كسي حق ندارد تعرض بكند، اينها در پناه اسلام و مسلمانان هستند. نه به يهودي ها و نه به نصارا. اينهايي كه مذهب رسمي دارند، حق ندارند تعرضي بكنند'.
قرار گرفتن در بيست و نهمين سالروز رحلت معمار كبير انقللاب نيز فرصتي را براي نشستن پاي صحبت شخصيت هاي سياسي و مذهبي اقليت هاي ديني آذربايجان غربي فراهم كرده است تا ابعاد مختلف انديشه هاي متعالي امام راحل در زمينه اقليت هاي ديني بيش از پيش تبيين شود.
رئيس انجمن آشوريان اروميه معتقد است كه ثمره تاكيد امام راحل و پس از ايشان مقام معظم رهبري بر آزادي اقليت هاي ديني در زمان حاضر با برگزاري آزادانه آيين هاي مذهبي آشوريان در كليساهاي اروميه نمايان است.
استانلي سيمونز ادامه داد: معمار كبير انقلاب تمامي اقوام و اقليت هاي ديني را يد واحده ناميدند و اجازه نداد تا تفرقه و جدايي بين اقليت هاي ديني و مذهبي به دستاويز مخالفان نظام تبديل شود.
وي با تاكيد بر اينكه امام خميني(ره) نگاه فراجناحي داشتند، بيان كرد: ايشان هرگز ميان ملت ايران اعم از مسيحي و مسلمان و كليمي و زرتشتي تفاوت قايل نشد.
رئيس انجمن آشوريان اروميه ادامه داد: امام راحل شخصيتي بي نظير و جذاب داشتند و همين شخصيت و نگاه دورانديشانه ايشان موجب شد تا انقلابي بزرگ را رهبري كنند و به پيروزي برساند.
وي با بيان اينكه ظلم ستيزي از انديشه هاي بلند امام راحل بود، افزود: دنياي امروز تشنه انديشه هاي امام راحل است و جهانيان بايد براي رهايي از ظلم و جنايت گروه هاي تروريستي پرورش يافته به دست استكبار جهاني بايد انديشه هاي امام راحل را فصل الخطاب خود قرار دهند.
وي تبيين انديشه هاي امام راحل به نسل جديد را ضروري خواند و گفت: آنگونه كه شايسته امام راحل بوده، انديشه هاي ايشان به نسل امروز انتقال داده نشده است و رسانه هاي ارتباط جمعي بايد در اين خصوص دست به توليد محتوا بزنند تا ديدگاه هاي امام راحل بازخواني شود.
رئيس سابق نمايندگي خليفه گري ارامنه كل آذربايجان نيز گفت: امام خميني(ره) تمام اقوام ايراني را زير يك پرچم جمع كرد و تبعيضي ميان اقليت هاي ديني و مذهبي ايران نگذاشتند.
پايلاك ساهاك ادامه داد: آزادي و آرامشي كه امروز اقليت هاي ديني ايران از آن برخوردار هستند در هيچ كشور ديگري وجود ندارد و گفته هاي استكبار جهاني مبني بر نقض حقوق اقليت هاي ديني در ايران دروغ محض است.
وي بيان كرد: امام خميني(ره) شخصيتي جهاني و حامي مستضعفان از هر قوم و نژاد بود و راه ايشان در مبارزه با ظلم و استكبار امروز نيز در سراسر جهان ادامه دارد.
دبيركل اتحاديه جهاني آشوريان نيز گفت: نور اميدي كه امام راحل در دل اقليت هاي ديني زنده كرد باعث اميدواري آنان به زندگي توام با آرامش و امنيت در ايران شد.
يوناتن بت كليا ادامه داد: امام خميني (ره) احترام ويژه اي براي اقليت هاي ديني قائل بود و اين احترام را همواره در سخنراني هايشان مورد تاكيد قرار دادند.
نماينده آشوريان ايران در مجلس شوراي اسلامي افزود: پس از ورود امام راحل به كشور از اولين گروههايي كه با امام ديدار داشتند، اقليتهاي ديني اعم از مسيحي، يهودي، زرتشتي بودند و در اين جلسه كه خود من نيز در آن حضور داشتم، امام (ره) دست خود را بلند كردند و گفتند ما يد واحد و ملت واحد هستيم و اين سخن امام (ره) اميدي در دل پيروان اديان ابراهيمي ايجاد كرد و اين اميد هنوز هم پس از گذشت ساليان سال همچنان زنده است.
وي اضافه كرد: زماني كه امام راحل در نوفل لوشاتو به سر ميبردند، سوالات زيادي از سوي رسانه هاي مختلف در خصوص وضعيت اقليتهاي ديني ايران و برنامه هاي ايشان در مورد اقليت هاي ديني مطرح مي شد و امام هم مي فرمودند همه ما بايد با هم و در كنار هم زندگي كنيم.
بت كليا با بيان اينكه امام خميني (ره) براي مبارزه با ظلم و ستم و احقاق حق مستضعفان و رسيدن همگان به يك زندگي صلحآميز و مسالمتآميز قدم برداشت، گفت: شخصيت بي نظير امام راحل هميشه براي ما زنده است و تاريخ نام و ياد او را فراموش نخواهد كرد.
به گزارش ايرنا، امام خميني(ره) در روز بيستم جمادي الثاني 1320 هجري قمري مطابق با 30 شهريـور 1281 هجري شمسي ( 24 سپتامپر 1902 ميلادي) در شهرستان خمين از توابع استان مركزي ايران در خانواده اي اهل علـم، هجرت و جهاد ديده به جهان گشود و در 13 خرداد 1368 به ملكوت اعلي پيوست.
امسال بيست و نهمين سالگرد رحلت ملكوتي معمار كبير انقلاب است.
8135/3072
اروميه- ايرنا- اقليت هاي ديني در منظومه فكري امام راحل همانند ساير ملت ايران از حقوق و احترام كامل و مساوي برخوردار بودند و همين رويكرد اميد را پيش از انقلاب در دل آنان زنده كرده بود؛ اميدي كه بعدها نيز زنده ماند و نظام جمهوري اسلامي را به بستري براي رفاه، آسايش و آزادي آنان تبديل كرد.