۱۵ خرداد ۱۳۹۷، ۱۳:۳۰
کد خبر: 82935000
T T
۰ نفر

قيامي ماندگار در تاريخ

۱۵ خرداد ۱۳۹۷، ۱۳:۳۰
کد خبر: 82935000
قيامي ماندگار در تاريخ

شهركرد- ايرنا- امام خميني (ره) براي هميشه 15خردادماه را عزاي عمومي اعلام كردند تا اين قيام مردم ايران ، براي هميشه در تاريخ معاصر به ثبت برسد.

امام خميني (ره) در پيامي در تاريخ 12خردادماه سال 58 منتشر شد، اعلام كردند كه ملت ايران هرگز 15خردادماه سال 1342را كه سرآغاز قيام انقلاب اسلامي بود از ياد نخواهند برد.
15خردادماه سرآغاز قيام ماندگاري در تاريخ معاصر شد كه به واسطه آن معادلات سياسي جهان كه بين دو براقدرت شرق و غرب تقسيم مي شد را به هم ريخت.
15 خرداد سال 1342 شمسي رژيم پهلوي با جدي ترين چالش خود يعني بيداري مردم و قيام مبتني بر آموزه هاي ديني مردم ايران روبرو شد و براي عبور از اين چالش مدرسه فيضيه را به خاك و خون كشاند.
كارشناسان معتقدند كه ' قيام پانزده خرداد 42 منشأ تحركات اعتراضي و انقلابي ديگري شد كه يكي از مهمترين آنها، گراميداشت دوازدهمين سالگرد 15 خرداد بود كه در روزهاي 14 تا 17 خرداد 54 در مدرسه فيضيه قم، خود به حماسه ديگر تبديل شد'.
در همراهي با نهضت امام خميني (ره) روحانيت چهارمحال و بختياري نيز نقش آفريني كردند به گونه اي كه برخي از پژوهشگران تاريخ معاصر در اين استان اعلام مي كنند كه 'در حماسه 17 خرداد 54مدرسه فيضيه قم روحانيت اين استان نقش مهمي در همراهي با قيام امام راحل داشتند و بيشتر طلاب چهارمحال و بختياري كه در آن مقطع در قم مشغول تحصيل بوده اند، به طور مستقيم و غير مستقيم در اين حركت انقلابي حضور داشتند و حدود 10 نفر انها در آن زمان دستگير شدند'.
به گزارش ايرنا، اكنون تبيين فلسفه قيام 15خردادماه براي نسل جوان با شيوه هاي مدرن نقش مهمي در زنده نگهداشتن اين قيام خواهد داشت.
ماه محرم 1342 كه مصادف با خرداد بود امام خميني مردم را به قيام عليه رژيم مستبد شاه دعوت كردند و عصر عاشوراي 13 خرداد 1342 شمسي در مدرسۀ فيضيه نطق تاريخي خويش را كه آغازي بر قيام 15 خرداد بود ايراد كردند.
صبحگاه 15 خرداد خبر دستگيري رهبر انقلاب به قم، تهران، مشهد، شيراز و ديگر شهرها رسيد كه مردم ورامين و شهركهاي اطراف به‏سوي تهران حركت كردند و در اين مسير تعداد زيادي از انقلابيون به شهادت رسيدند.
2097