به گزارش ایرنا، از 20 صیاد اهل سنت و بلوچ آزاد شده چهار نفر به نام های مسعود بلوچی، شیرمحمد تابه زر، احمد بلوچی و آدم بلوچی صبح امروز/پنجشنبه/ وارد فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) تهران شدند.
ورود صیادان به میهن كه با استقبال وزیر اطلاعات همراه بود نشان دهنده اهمیت و توجه ویژه دولت به مردم محروم سیستان و بلوچستان و اهل سنت است.
تعداد 16 صیاد دیگر نیز هم اكنون در اختیار سفارت ایران در نایروبی هستند كه در روزهای آینده بوسیله یك فروند لنج به میهن باز خواهند گشت.
از فروردین سال 1394 تعداد 2 فروند لنج «جابر و سراج» به ناخدایی یونس پاره جو و جمال الدین دهواری به همراه ملوانان و صیادان در دام دزدان دریایی سومالی گرفتار شدند و بعد از چند ماه تعداد هشت نفر از این صیادان به علت گرسنگی و شكنجه های جسمی دزدان دریایی سومالیایی كشته شده، چهار نفر از آنان به كمك دولت سومالی موفق به فرار و یك نفر نیز به تنهایی از دست دزدان دریایی فرار كرد كه بعد از چند روز پیاده روی به وسیله دولت سومالی به ایران بازگشت.
دزدان دریایی بارها از طریق واسطه ها در كشورهای حوزه خلیج فارس برای آزادی ملوانان اسارت گرفته شده درخواست پول كرده بودند كه به گفته برخی منابع محلی در چند مورد نیز صاحبان لنج ها چندین هزار دلار تحویل داده اند.
بهرحال آزادی 20 صیاد و ملوان در ماه مبارك رمضان و آستانه عید سعید فطر سبب خوشحالی خانواده های چشم انتظار و مردم منطقه شده است.
در طول چند سال گذشته بسیاری از خانواده ها داغدار شدند زیرا هشت صیاد در بند دزدان دریایی به قتل رسیدند و خانواده سایر ملوانان در بند نیز نگران سرنوشت نان آور و سرپرست خانواده خود بودند.
خانواده صیادان و به ویژه مسولان سیستان وبلوچستان بارها مساله آزادی صیادان در بند دزدان دریایی را از مسولان مختلف كشوری درخواست كرده اند و حتی در سفر ریاست جمهوری یكی از مطالبات مردم این منطقه بوده است.
دستور رئیس جمهوری و پیگیری های شبانه روزی وزارت اطلاعات مثمر ثمر واقع شد و در نهایت منجر به آزادی صیادان در بند شد.
شماری از مردم بنادر چابهار و كنارك در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از تلاش سربازان گمنام امام زمان (عج) قدردانی كرده و گفتند: اقتدار نظام اسلامی هر روز بیشتر از روز قبل بر جهانیان ثابت می شود.
مصطفی جدگال یكی از جوانان بلوچ چابهاری گفت: با وجودی كه برخی افراد ناامید از آزادی صیادان بودند اما بسیاری از مردم منطقه به اقتدار وزارت اطلاعات و تلاش سربازان گمنام برای آزادی آنان امیدوار بودند.
یكی از شهروندان كنارك كه خود را بهزاد بلوچی معرفی كرد، با قدردانی از تلاش سربازان گمنام امام زمان(عج) گفت: آزادی صیادان اهل سنت یك بار دیگر ثابت كرد كه مسئولان نظام هیچ تفاوتی میان شهروندان ایرانی قائل نیستند و همه را اعم از شیعه و اهل سنت، كرد، لر، بلوچ، فارس، عرب، تركمن و غیره به عنوان شهروند درجه یك می دانند.
وی افزود: آزادی ملوانان ایرانی بار دیگر اقتدار وزارت اطلاعات را به اثبات رساند و به دنیا نشان داد كه سربازان گمنام در همه جای دنیا از برادران و خواهران ایرانی خود محافظت می كنند.
ابراهیم فروزان مهر یكی از مالكان لنج های صیادی با ابراز خوشحالی به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تلاش های مسولان نظام اسلامی و بویژه وزارت اطلاعات برای آزادی صیادان قابل تقدیر است.
وی افزود: پس از آزادی صیادان انتظار داریم خسارت لنج های شكسته شده و به سرقت رفته توسط دزدان دریایی بصورت بلاعوض از سوی دولت پرداخت شود.
مدیركل شیلات سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای آزادی صیادان در بند دزدان سومالی تلاش زیادی از سوی اداره كل شیلات سیستان وبلوچستان و دستگاه های سیاسی و امنیتی انجام گرفته است.
هدایت الله میرمرادزهی از همكاری و پیگیری های مستمر وزارت جهاد كشاورزی، وزارت اطلاعات، رئیس سازمان شیلات ایران، وزیر امورخارجه، استانداری، دستگاههای امنیتی و قضایی، نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی و مردم محلی برای آزادی صیادان كنارك و چابهار قدردانی كرد.
وی گفت: صیادان منطقه بلوچستان برای انجام صید به آب های فراساحلی می روند كه برخی مواقع گرفتار دزدان دریایی سومالی می شوند.
وی با بیان اینكه بجز صیادان آزاد شده تعداد 2 فروند لنج و 14 نفر دیگر در بندر دزدان سومالی هستند، اظهار امیدواری كرد با تلاش دولت همه صیادان بزودی آزاد و به آغوش میهن بازگردند.
نماینده مردم چابهار، نیكشهر، كنارك و قصرقند در مجلس شورای اسلامی نیز علت طولانی شدن آزادی صیادان را مشخص نبودن مكان نگهداری و عدم ثبات سیاسی كشور سومالی عنوان كرد.
عبدالغفور ایران نژاد افزود: صیادان گرفتار در چنگال دزدان سومالی در اختیار حكومت یا گروه و فرد مشخصی نبود و همین امر كار وزارت اطلاعات را برای پیگیری با مشكل رو به رو كرده بود.
وی بیان كرد: اقدامات و پیگیری های دولت و به ویژه وزارت اطلاعات قابل تحسین است كه در یك عملیات پیچیده اطلاعاتی توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) منجر به آزادی صیادان و خوشحالی خانواده ها و مردم سیستان وبلوچستان شد.
وی خواستار جبران خسارت های ناشی از دزدی دریایی شد و افزود: ضرر چند میلیارد تومانی صاحبان لنج و بیكاری صیادان درد و رنج بزرگی است كه باید مورد توجه و مساعدت ویژه مسولان قرار گیرد.
3043 **6081
چابهار- ایرنا- آزادی 20 صیاد سیستان و بلوچستانی پس از گذشت بیش از سه سال اسارت در بند دزدان سومالی موجی از خوشحالی و قدردانی صمیمانه مردم استان از پیگیری های ریاست جمهوری و اقتدار وزارت اطلاعات را به همراه دارد.