به گزارش ایرنا، تارنمای شبكه تلویزیونی خبری 'نیوز 18' روز جمعه نوشت: تحولات اخیر توافق هسته ای و خروج آمریكا از آن به پروژه بندر چابهار كه می تواند برای دهلی نو یك مسیر جدید نه تنها به سوی افغانستان، بلكه به آسیای مركزی بگشاید، صدمه نزند.
راویش كومار در یك نشست خبری كه دیروز (پنجشنبه) برگزار شد ،موضع این كشور در خصوص پروژه بندر چابهار را صراحتا بیان كرده و همچنین در خصوص چگونگی رشد روابط دهلی نو و تهران با وجود تحریم های آمریكا توضیح داده است.
جواد ظریف وزیر امور خارجه هند هفته گذشته در دهلی نو با همتای هندی خود گفت و گو كرد و خواستار حمایت هند از برجام پس از خروج آمریكا از این توافق هسته ای شد. همچنین روابط نفتی میان هند و ایران و اجرایی كردن پروژه چابهار از جمله مسائل دیگر مورد گفت و گو بین دو وزیر خارجه بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه هند با اشاره به این كه در این دیدار، هند نظرات خود را در مورد پروژه چابهار به ایران اعلام كرده است افزود: ما به ایران گفتیم كه امیدواریم و انتظار داریم كه این پروژه تحت تاثیر (تحولات اخیر برجام ) قرار نگیرد. زیرا چابهار یك دسترسی جدید به افغانستان و آسیای مركزی ایجاد می كند و ما از این بندر برای ارسال گندم به افغانستان استفاده كرده ایم.
بندر چابهار كه در استان سیستان و بلوچستان واقع در سواحل جنوبی ایران قرار دارد، راه دسترسی هند به چهار شهر در افغانستان را فراهم می كند. این بندر در نزدیكی بندر گوادر پاكستان كه با سرمایه گذاری عظیم چین توسعه یافته است قرار دارد.
وی خاطر نشان كرد كه موفقیت این پروژه دستیابی به هدف یك افغانستان باثبات، صلح آمیز و درحال رشد كمك می كند.
كومار تاكید كرد كه موضع هند در مقابل برنامه هسته ای ایران این است كه تهران حق استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای را دارد.
هفته گذشته در یك مخالفت بی سابقه با آمریكا ، وزیر خارجه هند اعلام كرد كه كشورش به تحریم های یك جانبه آمریكا علیه ایران عمل نخواهد كرد و تنها 'تحریم های سازمان ملل متحد' علیه كشورها را به رسمیت می شناسد.
سواراج پس از اعلام این موضع، با ظریف در دهلی نو دیدار كرد. ظریف در چند هفته گذشته با هدف بدست آوردن حمایت پس از خروج آمریكا از برجام چندین سفر دیپلماتیك انجام داده است.
لازم به ذكر است كه هند برای توسعه بندر چابهار ایران متعهد به سرمایه گذاری 500 میلیون دلاری شده است. فاز اول این بندر در ماه دسامبر سال گذشته با حضور حسن روحانی رئیس جمهور ایران و نمایندگانی از هند و سایر كشور های منطقه افتتاح شد. از طرف دیگر ایران و افغانستان در حال تایید ایجاد یك كریدور حمل و نقل بین المللی هستند و اولین محموله گندم هند از طریق بندر چابهار به افغانستان ارسال شد.
آساق**267**1424*1049
دهلی نو - ایرنا - سخنگوی وزارت امور خارجه هند اعلام كرد: امیدواریم و انتظار داریم كه پروژه چابهار كه دارای اهمیت بالا برای این كشور ، افغانستان و آسیای مركزی است، قربانی دشمنی آمریكا با ایران نشود.