حسین خنیفر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا اظهار داشت: بر اساس برآوردهای اولیه، برای پذیرش و تامین هزینه این تعداد دانشجو معلم كه چهار سال در اختیار دانشگاه فرهنگیان هستند، به حداقل 120 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی ادامه داد: با صدور مجوز ردیف استخدامی 24 هزار دانشجو معلم برای سال تحصیلی 98-97 ، كارگروهی به منظور استخراج آمار قبلی و ظرفیت خالی دانشگاه فرهنگیان تشكیل شد كه در نهایت جدولی طراحی و افراد مورد نیاز در رشته های مختلف مشخص شدند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان بیان داشت: ظرفیت های خالی این دانشگاه بر اساس استان، رشته ها و جنسیت تعیین شده كه پس از تایید وزارت آموزش و پرورش در اولین فرصت در اختیار سازمان سنجش آموزش كشور قرار می گیرد تا در دفترچه كنكور سراسری كه تیرماه منتشر می شود، لحاظ شود.
خنیفر با اشاره به این كه فارغ التحصیلان دبیرستان ها در رشته های مختلف می توانند بر اساس علاقه خود در 16 رشته این دانشگاه اعلام آمادگی كنند، اضافه كرد: به منظور تكمیل نهایی آمار فردا – 20 خردادماه - جلسه ای با مسئولان وزارت آموزش و پرورش برگزار می شود تا با لحاظ كردن نیروهای مورد نیاز در مناطق و استان های مختلف، ظرفیت خالی دانشگاه فرهنگیان به سازمان سنجش اعلام شود.
وی تصریح كرد: این دانشگاه پس از 7 سال فعالیت با توجه به كاهش شدید پذیرش و جذب معلم از 21 هزار به 3 هزار نفر از سال 91 تاكنون، بر آن شد تا میزان ظرفیت خالی خود را در 64 پردیس و 34 مركز استخراج كند.
خنیفر افزود: آمارها حاكی از 25 هزار تخت خالی در پردیس ها و مراكز آموزشی دانشگاه فرهنگیان است به همین دلیل از وزیر آموزش و پرورش، سازمان امور استخدامی، سازمان برنامه و بودجه، كمیسیون آموزش و پرورش، كمیسیون اصل 90، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی آموزش و پرورش و روسای سه قوه درخواست كردیم تا ردیف استخدامی برای این ظرفیت خالی در اختیار این دانشگاه قرار دهند و در نهایت مجوز استخدام 24 هزار دانشجو معلم صادر شده است.
رئیس دانشگاه فرهنگیان بیان داشت: مهرماه امسال با كمبود 78 هزارمعلم مواجه هستیم كه بخشی از این كمبود را از طریق بازنشستگان، سرباز معلمان و حدود 10 هزار فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان تامین می كنیم.
وی با بیان اینكه اكنون 39 هزار دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان مشغول به تحصیل هستند، اظهار داشت: 9 هزار و 350 نفر از این دانشجو معلمان مهر ماه امسال فارغ التحصیل و تحویل وزارت آموزش و پرورش می شوند و در صورت پذیرش 24 هزار دانشجوی جدید، تعداد دانشجویان این دانشگاه در مهرماه امسال به 53 هزار نفر میرسد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: از آنجا كه همه مراكز آموزشی این دانشگاه بالای 30 سال قدمت دارند و برخی مراكز 95 ساله هستند به سالانه مبلغی معادل 90 میلیارد تومان برای بهسازی این مراكز نیاز است اما برای رسیدن به استانداردهای لازم این اعتبار معادل هزار و 400 میلیارد تومان خواهد بود.
* رفع كمبودها با تاسیس دانشگاه جامع تربیت معلم استانی
خنیفر در ادامه با اشاره به این كه با تاسیس دانشگاه جامع تربیت معلم استانی بسیاری از كمبودها جبران می شود، گفت: یكی از طرح هایی كه البته زمان بر اما پربازده است تاسیس دانشگاه جامع تربیت معلم در 31 مركز استان در زمینی به مساحت 60 تا یكصد هكتار است.
وی با تاكید بر اینكه اجرای این طرح به سالی دو هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و با اجرای آن استان ها قادر خواهند بود بین 70 تا 80 درصد معلمان در رشته های مورد نیاز را تربیت كنند، یكی دیگر از برنامه های دانشگاه فرهنگیان را برگزاری دوره های ضمن خدمت برای تمامی كاركنان وزارت آموزش و پرورش ذكر كرد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: معتقدیم كه یك معلم از آنجا كه با دانش آموزان و درس های جدید سر و كار دارد همواره به ارائه آموزش های مناسب نیاز دارد تا بتواند متناسب با شرایط روز و خواسته های دانش آموزان خدمات آموزشی لازم را ارائه دهد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: دانشگاه این امكان را دارد كه از ظرفیت های دانشگاه های جواری اعم از فضا و امكانات آنها برای تربیت معلم بهره ببرد كه با احتساب امكانات موجود در دیگر مراكز آموزشی، دانشگاه فرهنگیان ظرفیت پذیرش 35 هزار دانشجو معلم را برای سال تحصیلی جدید دارد.
وی با اشاره به وجود 910 هزار معلم در كشور، گفت: افرادی كه دوره تربیت معلم را در دانشگاه فرهنگیان طی می كنند سالم ترین كارمندان و كارشناسان هستند به همین دلیل بسیاری از معلمان كه آمار آنها به حدود 30 هزار نفر می رسد به صورت دائم یا مامور در شهرداری ها، استانداری ها و دیگر سازمان ها مشغول به خدمت می شوند زیرا سازمان ها به این گروه از كارشناسان اعتماد دارند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان تعداد اعضای رسمی هیات علمی دانشگاه فرهنگیان را 700 نفر و استادان غیرموظف را هشت هزار نفر عنوان كرد و افزود: تا سال 1404 بر اساس برآوردها به دو هزار و 80 استاد نیاز داریم و استادان موجود كفایت نیمی از نیازهای كنونی را می كند.
خنیفر تصریح كرد: در صورت افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان می توان از استادان دانشگاه های مرتبط كه برخی رشته های این دانشگاه را دارند، استفاده كرد البته مشكل اصلی كمبود اعتبارات است كه اگر بودجه مورد نیاز در اختیار ما قرار گیرد بسیاری از مشكلات رفع می شود و دانشگاهی شایسته تر از جمهوری اسلامی خواهیم داشت.
وی با یادآوری این نكته كه مطالعات تطبیقی در 31 كشور نشان میدهد كه مهمترین رویكرد و زمینه بعد از امنیت، نظام تعلیم و تربیت است، اضافه كرد: در دنیا بعد از امنیت، نظام تعلیم و تربیت در اولویت قرار دارد مساله ای كه در كشور ما به آن بی توجهی می شود و آموزش و پرورش دغدغه ملی نیست.
وی یادآورشد: امسال با توجه به دیدار اردیبهشت ماه رهبر معظم انقلاب با دانشجو معلمان در یكی از پردیس های دانشگاه فرهنگیان، توجه دولت، مجلس شورای اسلامی، سازمان امور استخدامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی به این سمت جلب شد كه امید است به راه های پینه ای یا پانسمانی برای تربیت معلم خاتمه داده شود.
رئیس دانشگاه فرهنگیان در ادامه تاكید كرد: كار سنگین و راه دشواری در پیش است كه نیازمند تلاش ملی و ورود جدی همه مسئولان در این عرصه است.
*1883* علمی*2017
رئیس دانشگاه فرهنگیان مطرح كرد:
24 هزار ردیف استخدامی دانشگاه فرهنگیان در انتظار بودجه
۱۹ خرداد ۱۳۹۷، ۱۷:۴۰
کد خبر:
82937982
تهران– ایرنا- رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: مجوز استخدام 24 هزار دانشجو معلم به تازگی برای این دانشگاه صادر شده، اما اعتبار لازم برای پذیرش این تعداد دانشجو معلم هنوز در نظر گرفته نشده است.