به گزارش ايرنا ، دكتر علي بهادر، شنبه در جمع پزشكان خانواده استان فارس با اشاره به اجراي اين طرح در فارس از 6 سال پيش تاكنون گفت: ثمربخشي خدمت در عرصه پزشكي، تنها در پرتو انگيزه و علاقه افراد است و در صورت نبود علاقه، دستاوردي به همراه ندارد.
او با اشاره به محدوديت هاي بودجه سلامت كشور افزود: بايد بكوشيم اين بودجه، در مسير درست هدايت شود؛ پزشكان خانواده، به عنوان خط مقدم امر تقدم پيشگيري بر درمان، نقش موثري در صرفهجويي هزينه ها در كشور دارند، بنابراين بايد مورد توجه قرار گيرند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شيراز راهكار صحيح مهار هزينه هاي اضافي سلامت، بيماريابي و پيشگيري از ابتلا به بيماري ها را اجراي برنامه پزشك خانواده دانست و از پزشكان خانواده استان خواست تا براي ثمربخشي اين دستاوردها در ادامه اين مسير 6 ساله، با گفتمان و منطق، پيگير مسايل خود باشند.
بهادر با بيان اينكه مسايل پزشكان خانواده فارس به مسئولان كشوري انعكاس مي يابد، افزود: با انتخاب نمايندگاني از ميان پزشكان خانواده و با راهكارهاي منطقي، مي توان به نتايج موردنظر دست يافت.
او بيان كرد: پزشكان خانواده به عنوان دروازه ورودي سلامت، بايد مورد توجه قرار گيرند.
دكتر حميرا وفايي رئيس سازمان نظام پزشكي استان فارس در ان نشست با بيان اينكه پزشكي عمومي، شالوده پزشكي است گفت: همه پزشكان و مسئولان در طي اين 6 سال، با همدلي كار را پيش برده اند و پيگيري مسايل را به حق مي دانيم.
او افزود: براي اختياري شدن برنامه پزشك خانواده، براي پزشكان و مردم، نشست هاي متعددي برگزار و موضوع پيگيري شده است.
پيگيري پرداخت هاي پزشكان خانواده، پرداخت هاي سازمان هاي بيمه گر، استفاده از تجارب اجرايي پزشكان خانواده فارس، به كارگيري سياست هاي تشويقي و ارتقاي منزلت پزشكان خانواده در سيستم سلامت كشور، از جمله درخواست هاي مطرح شده از سوي پزشكان خانواده در اين نشست بود.
نارضايتي برخي از شهروندان شيراز و استان فارس از اجباري بودن ارائه برگه ارجاع بخاطر آن است كه شهرونداني كه به دلايل مختلف قادر نبوده اند برگه ارجاع را اخذ كنند اكنون مي بايست همه هزينه هاي مراجعه به پزشك متخصص و فوق تخصص را بپردازند و سازمان هاي بيمه گر در مقابل اين افراد تعهدي ندارند.
هدف از اجراي برنامه پزشك خانواده شهري، بهره مندي يكسان همه افراد جامعه از سرانه سلامت و اجراي عدالت در سلامت ، حذف پرداخت هزينه هاي اضافي توسط مردم به نظام سلامت، انجام معاينات دوره اي و پيگيري وضعيت سلامت افراد جامعه توسط پزشكان خانواده و ثبت سوابق بيماري ، دسترسي سريع وآسان و شبانه روزي مردم به خدمات سطح اول نظام سلامت، بهبود و ارتقاي نظام ارائه خدمات بهداشتي درماني و پاسخگويي به نيازهاي جديد مردم عنوان شده است.
6113 / 1876
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شيراز:
پزشك خانواده اجباري، دستاورد مثبت ندارد
۲۰ خرداد ۱۳۹۷، ۰:۰۱
کد خبر:
82938197
شيراز- ايرنا - رئيس دانشگاه علوم پزشكي شيراز با تاكيد بر لزوم رفع موانع و مشكلات برنامه پزشك خانواده گفت: پزشك خانواده اجباري، دستاورد مثبتي به همراه ندارد و خدمت در عرصه سلامت مردم بايد با انگيزه همراه باشد.