۲۲ خرداد ۱۳۹۷، ۱۴:۱۲
کد خبر: 82940964
T T
۰ نفر

ابداع سريع ترين روش درمان زخم ديابتي

۲۲ خرداد ۱۳۹۷، ۱۴:۱۲
کد خبر: 82940964
ابداع سريع ترين روش درمان زخم ديابتي

تهران – ايرنا – محققان با استفاده از يك پروتئين طبيعي موفق به ساخت بانداژي ژله اي شدند. بهبود زخم ديابتي با اين روش 33 درصد سريع تر صورت مي گيرد و هيچ گونه عارضه جانبي ندارد.

به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، دست و پاي بيماران مبتلا به ديابت به دليل ضعف گردش خون و آسيب عصبي معمولا بي حس است و به همين دليل اغلب متوجه زخم هاي پوستي به ويژه در ناحيه پا نمي شوند. به دليل سرعت پايين بهبود و ترميم زخم در اين افراد، معمولا ناحيه جراحت دچار عفونت شديد شده و ممكن است منجر به قطع عضو بيمار شود.
محققان دانشگاه نورث وسترن ايلينوي آمريكا براي حل اين مشكل يك راه حل ساده انديشيده اند. آنها از يك پروتئين طبيعي به نام لامينين استفاده كرده اند كه در پوست و بافت هاي ديگر بدن وجود دارد.
اين پروتئين در ارتباط سلول ها با يكديگر نقش دارد و آنها را تشويق به زايش، حركت و اتصال به يكديگر مي كند. در جريان اين مطالعات محققان بخش خاصي از اين پروتئين را شناسايي كردند كه نقش مهمي در ترميم و درمان زخم دارد. اين بخش از 12 آمينو اسيد تشكيل شده است كه سنگ بناي اصلي پروتئين هستند و A5G81 ناميده مي شوند. به دليل اينكه A5G81 بسيار كوچكتر و ساده تر از پروتئين لامينين است،‌ ساخت آن در آزمايشگاه با سهولت بيشتر و هزينه كمتري صورت مي گيرد.
محققان اين بخش از پروتئين را به بانداژ هيدورژلي آنتي اكسيدان كه از قبل توليد شده بود اضافه كردند. اين بانداژ در ابتدا به صورت مايع است و پس از اينكه روي پوست قرار مي گيرد، بر اثر دماي بدن به ژلي سفت تبديل مي شود كه دو مزيت دارد. اول اينكه تمام برجستگي ها و انحناي پوست را پوشش مي دهد و قابل استفاده در تمام سطوح است. دوم اينكه ژل با ايجاد يك ساختار سه بعدي مانند داربست، رشد سلول ها و ترميم زخم را ممكن مي كند. در نهايت مي توان بانداژ را پس از بهبود زخم، با يك محلول نمكي به راحتي شست.
مطالعات نشان مي دهد بهبود زخم با اين روش 33 درصد سريع تر صورت مي گيرد و هيچ گونه عارضه جانبي ندارد.
نتايج اين مطالعه در نشريه Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
۰ نفر