به گزارش ايرنا، دكتر صياد غلامي روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران، مقابله با بيماري هاي استراتژيك دامي و نظارت بر بهداشت عمومي را 2 وظيفه اصلي دامپزشكي دانست و افزود: در بخش نظارت كه به صورت مستقيم با سلامت مردم در ارتباط است هيچ گونه اغماضي نداريم و با هرگونه تخلف بشدت برخورد خواهد شد.
وي با اشاره به امكان شيوع بيماري خطرناك تب خونريزي دهنده كريمه كنگو در فصل گرم سال، پيشگيري را مهم ترين موضوع در ارتباط با اين بيماري عنوان كرد.
وي تب كريمه كنگو را يك بيماري مشترك بين انسان و دام بيان كرد و افزود: در ايران بيشترين موارد ابتلا به اين بيماري از طريق ذبح غيربهداشتي دام و تماس با لاشه دام هاي آلوده بوده است.
او بيان كرد: گوشت هايي كه خارج از شبكه مجاز كشتار عرضه مي شود ممكن است بهاي پايين تري داشته باشد اما تهديد جدي براي سلامت مردم محسوب مي شود زيرا امكان هيچ گونه نظارت بهداشتي و شرعي بر اين گوشت ها وجود ندارد.
او يادآوري كرد كه مردم بايد توجه كنند گوشت قرمز حتما مهر دامپزشكي داشته باشد و گوشت مرغ نيز در بسته بندي با تاريخ مصرف مشخص عرضه شود.
وي با بيان اينكه دامپزشكي نيز در تمام ساعات شبانه روز تلاش مي كند امنيت غذايي را براي مردم تامين كند، تصريح كرد: شهروندان هم مي توانند هرگونه انتقاد، پيشنهاد و شكايت را با تلفن 1512 و يا سامانه پيامكي 100010001512 با دامپزشكي در ميان بگذارند.
** ضبط 9 راس دام در كرمانشاه
مديركل اداره اجرائيات شهرداري كرمانشاه نيز از ضبط 9 راس دام زنده در شهر كرمانشاه در روز گذشته خبر داد و گفت: اين تعداد دام از چهار دستگاه خودرو كه قصد كشتار غيرمجاز و عرضه آن را داشتند كشف و ضبط شد.
علي ناصري افزود: اكيپ هاي متشكل از اداره اجرائيات شهرداري، دامپزشكي و شبكه بهداشت، اين تعداد دام را پس از شناسايي صورت گرفته در 2 محله مسكن و الهيه شهر كرمانشاه كشف و ضبط كردند.
وي گفت: اين اكيپ ها سه دستگاه خودرو با هفت راس احشام و لوازم مرتبط در بازار مسكن و همچنين يك دستگاه خودرو با 2 راس دام را در ميدان رسالت الهيه ضبط و به همراه لوازم آن به اداره اجرائيات شهرداري انتقال دادند.
وي اظهار داشت: در اين راستا مديران ادارات مرتبط در محل اداره اجرائيات نسبت به تنظيم صورتجلسه اقدام و موضوع طي نامه اي به مرجع قضايي ارسال شد.
وي گفت: همچنين 9 راس احشام كه به اجرائيات انتقال داده شده بود در هماهنگي با مقام قضايي به كشتارگاه بيستون انتقال داده شد كه برابر قانون و ذبح شرعي كشتار و لاشه هاي آنها تحويل مالكان گرديد.
وي اضافه كرد: براي آزادي خودروهاي مذكور، ماده 34 عوارض محلي و قوانين ماده 276 قانون كيفر عمومي براي خاطيان اعمال خواهد شد.
مديركل اداره اجرائيات شهرداري كرمانشاه در ادامه با اشاره به اينكه كشتارهاي غيرمجاز در شهر كرمانشاه به وفور مشاهده مي شد، گفت: با هماهنگي مديريت مراكز بهداشت و دامپزشكي و اداره اجرائيات شهرداري و هماهنگي با مقام قضايي مقرر شد كه ادارات مرتبط براساس ماده 88 قانون مجازات اسلامي، ماده 13 اصلاح مركز بهداشت، ماده 5 قانون دامپزشكي و بند 20 ماده 50 قانون شهرداري ها اين سه اداره با هماهنگي و دستور مقام قضايي نسبت به جلوگيري و جمع آوري كشتارگاه هاي غيرمجاز و غيربهداشتي كه تهديد عليه بهداشت عمومي تلقي مي شود، اقدام و گزارش آن را به مراجع قضايي ارسال نمايند.
ناصري افزود: در اين راستا مرجع قضايي طي دستوري كتبي به تمام كلانتري هاي سطح شهر اعلام و ابلاغ كرده كه با اين سه اداره براي جلوگيري و جمع آوري لوازم غيرمجاز و ضبط لوازم كه با آن كشتار غيرمجاز صورت مي گيرد اقدام و آنها را جلب و به مرجع قضايي معرفي نمايند.
كرمانشاه با حدود سه ميليون راس گوسفند و بز و 200 هزار راس گاو و گوساله يكي از قطب هاي دامپروري كشور محسوب مي شود كه از اين تعداد حدود يك ميليون و 150 هزار راس دام در اختيار عشاير استان قرار دارد.
سالانه 450 هزار تن محصولات دامي در استان توليد مي شود كه از اين ميزان حدود 25 هزار تن آن گوشت قرمز و بيش از 300 هزار تن نيز شير است.
اكنون يك كشتارگاه صنعتي دام در شهر كرمانشاه و 11 كشتارگاه سنتي و 9 كشتارگاه مرغ در استان فعال است.
3033/8066
كرمانشاه - ايرنا - سرپرست شبكه دامپزشكي شهرستان كرمانشاه، هرگونه عرضه گوشت خارج از چرخه كشتار را ممنوع اعلام كرد و گفت: اين اقدام مشمول برخوردهاي سخت دامپزشكي و تشكيل پرونده قضايي خواهد شد.