۲۵ خرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۰۳
کد خبر: 82943493
T T
۰ نفر

تشدید جنگ تجاری آمریكا و چین با تعرفه های ترامپ

۲۵ خرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۰۳
کد خبر: 82943493
تشدید جنگ تجاری آمریكا و چین با تعرفه های ترامپ

پكن - ایرنا - 'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری آمریكا با اعلام تعرفه های تجاری بر روی كالاهای وارداتی چین، آتش جنگ تجاری میان دو كشور را شعله ور می كند.

به گزارش ایرنا بر اساس برنامه اعلام شده، ترامپ امروز جمعه و یا هفته آینده كالاهای چینی را كه مورد تعرفه های تجاری این كشور قرار می گیرند اعلام خواهد كرد.
بسیاری از ناظران بر این باورند كه دو كشور پیشتر وارد یك جنگ تجاری محدود شده اند اما این اقدام می تواند باعث یك رویارویی بزرگ میان بزرگترین اقتصادهای دنیا شود.
ترامپ پس از برگزاری اجلاس سران با كره شمالی در روز سه شنبه در سنگاپور هم در مصاحبه اش گفت كه چین در مناطق مرزی خود تجارت با كره شمالی را كنترل نكرده است.
او اگرچه گفت كه روابط دوستانه ای با 'شی جین پینگ' رییس جمهوری خلق چین دارد، اما تصریح كرد «باعث شرم است كه چین تجارت با كره شمالی را كنترل نمی كند و برای همین او راهی بجز اعمال تعرفه های تجاری علیه این كشور ندارد».
روزنامه 'مورنینگ پست هنگ كنگ' می نویسد كه چین پیش از این به آمریكا هشدار داده است كه هر اقدامی در راستای اعمال تعرفه ها باعث می شود تا توافقات دو طرف برای جلوگیری از جنگ تجاری ملغی شود.
بسیاری بر این باورند كه به دنبال اعمال این تعرفه ها چین هم مقابله به مثل خواهد كرد و تمام توافقات دو كشور در نشست های گذشته آنها در پكن و واشنگتن خود بخود ملغی خواهد شد.
آمریكا و چین بدجوری درگیر اختلافات تجاری شده اند و حالا ترامپ صراحتا از چین به دلیل تجارت با كره شمالی انتقاد كرده و گفته است «راهی بجز تعرفه های بیشتر بر روی كالاهای چین ندارد».
قبل از این دولت آمریكا اعلام كرده است كه تا پایان ماه جاری میلادی تعرفه هایی به میزان 25 درصد بر روی 50 میلیارد دلار از كالاهای چین اعمال خواهد شد.
'اسكات كندی' از كارشناسان مسایل چین از موسسه روابط بین المللی معاصر می گوید كه ترامپ به دنبال این است ضربه ای در اقتصاد به چین بزند.
از سوی دیگر پیش بینی شده است كه مساله تعامل دولت آمریكا با شركت 'زد تی یی' چین كه بزرگترین سازنده تلفن های هوشمند است نیز از طرف كنگره مورد بازنگری قرار گیرد.
قرار بر این شده است كه 'زد تی یی' نهایتا با جریمه یك میلیارد و 400 میلیون دلاری از ممنوعیت هفت ساله آمریكا برای معامله با شركت های دولتی آن كشور رهایی یابد اما كنگره آمریكا و بخصوص سنای این كشور به دنبال تصویب لایحه ای است كه بتواند جلوی این توافق را بگیرد و اجازه ندهد 'زد تی یی' چین بار دیگر در بازار آمریكا فعال شود.
'پیتر ناوارو' یكی از ارشد ترین مشاوران اقتصادی ترامپ می گوید رییس جمهوری برای اعمال تعرفه بر روی بخشی از كالاهای وارداتی از چین آماده شده است.
وزارت بازرگانی چین هم به آمریكا هشدار داده است كه اگر این كشور تصمیم به افزایش تعرفه ها بگیرد پكن دیگر برای خرید كالاهای بیشتر از آمریكا اقدام نخواهد كرد.
كندی می افزاید كه آمریكا شمشیر را از غلاف كشیده است و دیگر نشانه ای وجود ندارد كه موید صرف نظر كردن او از این برنامه باشد و باید در انتظار واكنش های سرسختانه چین بود.
برخی گزارش های تایید نشده وجود دارد كه ترامپ ممكن است در لحظات پایانی از این كار صرف نظر نماید و اعمال تعرفه ها را به ماه نوامبر موكول كند تا شاید در گفت و گوهای تجاری با چین پیشرفت هایی حاصل شود.
باید این نكته را هم در نظر داشت كه دولت های دو كشور در ماه می (اردیبهشت) در جریان مذاكرات خود در واشنگتن توافق كرده بودند كه اعمال تعرفه ها را پایان داده و از جنگ تجاری میان طرفین جلوگیری كنند اما ترامپ بار دیگر تعرفه های تازه ای را برای پكن در نظر گرفته است.
مذاكرات را وزیر بازرگانی آمریكا و 'لیو خه' مشاور ارشد امور اقتصادی رییس جمهوری و معاون نخست وزیر چین انجام دادند 'لیو' تهدید كرده است پكن اعمال تعرفه را برنمی تابد و آن را تلافی خواهد كرد.
چین پیشتر توافقاتی با آمریكا كرده بود كه واردات كالا از آن كشور را افزایش داده و باعث شود تا میزان مازاد تجاری 375 میلیارد دلاری این كشور در برابر آمریكا كاهش یابد اما تعرفه های جدید می تواند این برنامه را متوقف كند.
دو طرف مذاكراتشان را در پكن به طور فشرده پیگیری كردند وزیر بازرگانی آمریكا مرتب این درخواست را مطرح می كرد كه چین باید كالاهای بیشتری خریداری كند اما طرفین به رغم این گفت و گوها نتوانستند به یك بیانیه مشترك برسند.
خبرگزاری شینهوا گزارش كرده است كه اگر آمریكا به دنبال تحریم ها و تعرفه های تجاری علیه پكن باشد توافقات قبلی طرفین ملغی شده و اجرا نخواهد شد.
از سوی دیگر با بالا گرفتن اختلافات دو كشور، چین از اروپا دعوت كرده است تا برای مقابله با یكجانبه گرایی تجاری آمریكا اختلافات را با پكن كنار گذاشته و با این كشور یك تیم متحد برای مقابله با واشنگتن تشكیل دهد.
جنگ تجاری چین و آمریكا می تواند برای واشنگتن مشكل ساز شود زیرا آمریكا پیش از این نیز درگیر اختلافات گسترده ای با كانادا و كشورهای اروپایی در زمینه تجارت شده است و اتاق های بازرگانی آمریكا در كشورهای مختلف اعلام كرده اند كه این روند می تواند برای بازرگانان و سرمایه گذاران آمریكایی پرمخاطره باشد.
آساق**231**1904**