حجت الاسلام علی ملانوری به مناسبت پایان یك ماه عبادت و بندگی و فرا رسیدن عید فطر روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا اظهار داشت: هر انسان مومنی باید برای عبادت های خود هدف داشته باشد و هدف از یك ماه روزه داری كسب تقواست ولی باید ببینیم آیا هدفی كه از واجب شدن روزه در قرآن آمده را محقق می كنیم.
وی با اشاره به آیه 183 سوره بقره گفت: خدا روزه را بر مسلمانان واجب كرد تا با تقوا شوند، از این رو همانگونه كه علمای دینی تاكید دارند، نیت انسان در عبادات باید فقط برای اجرای حكم الهی و رضایت خدا باشد.
این كارشناس مذهبی افزود: تقوا یك صفت عام است كه برهمه خصوصیات فردی و اجتماعی انسان تاثیر می گذارد و در واقع تقوا صفتی است كه با جمع شدن شرایطی در انسان بوجود می آید. به عنوان نمونه انسان باتقوا كسی است كه صداقت دارد، امانتدار است و با زبانش به دیگران گزندی نمی رساند و احكام الهی مانند نماز، حج، امر به معروف و حجاب را رعایت می كند و در رعایت حقوق خانواده و مانند آن كوتاهی نمی كند.
وی درباره درجات تقوا گفت: مواردی كه به عنوان مثال بیان شد در واقع حداقل و كف تقواست كه باید رعایت شود و این غایت اندیشی باعث نگاهی كلی به مسائل دینی می شود.
ملانوری افزود: از نظر دینی برای ارتباط و تقرب به خدا و انتقال احساسات عاشقانه خود به حضرت معبود و درخواست نیاز از خدا هیچ احتیاجی به مكان و زمان خاصی نیست، چون فطرت انسان به گونه ای است كه می تواند به صورت مستقیم با خدا ارتباط برقرار كرده و سخن خود را بگوید.
وی با اشاره به آیه 35 سوره مائده گفت: خدا برای نزدیك تر شدن انسان به خودش سفارش كرده تا واسطه ای بیاورد و در آیات قرآن و روایات اهل بیت (ع) به مكان هایی خاص مانند كعبه، مساجد و حرم ائمه (ع) و همچنین به زمان هایی ویژه مانند حج، ماه مبارك رمضان و شب قدر نگاهی متفاوت و خاص شده است.
این پژوهشگر مذهبی افزود: در این مكان ها و زمان ها اسرار الهی گنجانده شده كه یكی از این زمان ها ماه های رجب و شعبان و رمضان است كه بهار الهی در آن قرار دارد و فصل نتیجه گیری از این ماه ها در واقع پایان ماه رمضان و عید فطر است.
وی عید فطر را پایان بهار معنوی دانست و گفت: انسان در ادامه این بهار معنوی قرار دارد تا با سپری كردن فصل های دیگر دوباره به فصل رویش برسد كه از سوی بزرگان اخلاق سفارش هایی برای این ایام مطرح شده است.
ملانوری از توصیه های بزرگان برای انجام دادن زیارت، حج، نماز و دعا در این ماه ها سخن گفت و با اشاره به اهمیت پایان ماه مبارك رمضان اظهار داشت: از پیامبر اعظم(ص) نقل شده كه خدا در غروب هر روز ماه رمضان هزاران نفر را مورد بخشش قرار می دهد و در غروب آخر ماه رمضان به اندازه همه كسانی كه در كل ماه آمرزیده شده اند، انسان ها را مورد رحمت خود قرار می دهد.
وی با اشاره به این حدیث حضرت محمد(ص) كه فرمود «انسان شقی و بدبخت كسی است كه ماه رمضان بر او بگذرد و او آمرزیده نشود»، تاكید كرد: نباید این حدیث را بیان سختی تلقی كنیم، چون به اندازه ای اسباب رحمت و مغفرت الهی فراهم است كه ممكن نیست كسی اراده كند و مورد آمرزش قرار نگیرد.
این پژوهشگر مذهبی افزود: برای قرار گرفتن در این دریای رحمت الهی كافی است كه انسان زمینه و وسایل آمرزش را در خود فراهم كند كه یكی از این زمینه ها عفو دیگران است و اگر یكدیگر را حلال كنیم و خطاهای همدیگر را نادیده بگیریم، خدا نیز به بركت یك ماه روزه داری، عبادت و شب زنده داری، بندگان خود را مورد رحمت قرار می دهد.
ملانوری افزود: زندگی انسانی از نگاه دین دارای رسالتی است و اگر انسان بتواند با غایت اندیشی به هدف و فلسفه هر كاری در زندگی خود پی ببرد، متوجه اهمیت حیات اخروی خواهد شد و در دین اسلام و سایر ادیان الهی تاكید شده كه زندگی انسان در این جهان بخش كوچكی از حیات را تشكیل می دهد و اگر نتوانیم هدف خود را در زندگی محقق كنیم، در واقع قطعه بزرگتری از زندگی خود را تحت الشعاع حیات دنیایی قرار داده ایم و به همین دلیل حاصل اصلی برداشت نمی شود.
فراهنگ**1003**1418
كارشناس مذهبی:
روزه داران در ادامه بهار معنوی به رویشی دوباره می رسند
۲۵ خرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۰۹
کد خبر:
82943561
تهران- ایرنا- كارشناس مذهبی از عید فطر به عنوان پایان بهار معنوی یاد كرد و گفت: انسان در ادامه این بهار معنوی می تواند دوباره به فصل رویش برسد و بزرگان اخلاق سفارش هایی برای این ایام مطرح می كنند.