سيد باقر حسيني روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: در دانش نامه همدان، خانه هاي قديمي از نظر موقعيت، دوره ساخت، ويژگي هاي كالبدي، تزئينات و وضعيت فعلي بنا مورد بررسي و تحليل قرار گرفته است.
وي اضافه كرد: نقشه هاي خوانا، تاريخچه و مجموعه اطلاعات مختصري درباره هر بنا نيز در كتاب 'خانه هاي قديمي همدان' گنجانده شده است.
رئيس حوزه هنري همدان با بيان اينكه معماري شهر همدان، تاريخي چند هزار ساله دارد، گفت: تاكنون در حوزه شناسايي و معرفي معماري خانه هاي اين شهر مطالعه و پژوهش مدوني صورت نگرفته است.
حسيني خاطرنشان كرد: بيشتر خانه هاي قديمي همدان به سبك دوره قاجار و پهلوي و با توجه به اقليم سرد و كوهستاني ساخته شده و تعداد زيادي از اين خانه هاي سنتي در محله جولان همدان قرار دارد.
خانه هاي ضرابي، پوستي زاده، تاج بخشيان، سماوات، نراقي، انتظام و خانه باغ نظري برخي از خانه هاي قديمي همدان هستند.
به گزارش ايرنا، دانشنامه همدان مجموعه اي افزون بر 200 جلد در حال تدوين است و در 2 بخش اصلي و پيوست به گردآوري و طبقه بندي اسناد به زباني ساده به شناخت و معرفي پيشينه و چهره فرهنگي و تاريخي همدان مي پردازد.
همدان نخستين پايتخت كهن ترين تشكيلات حكومتي ايران است و به عنوان پايتخت مادها، پايتخت تابستاني هخامنشيان و در زمان سلوكيان، پارتيان و ساسانيان اين شهر شهرت فراوان داشته است.
كهن ترين آثار شاخص معماري موجود در همدان مربوط به دوره ماد و كهن ترين آثار شاخص خانه سازي مربوط به دوره اشكاني است كه در كاوش هاي باستان شناسي دهه هفتاد هجري شمسي بقاياي آن در تپه هگمتانه كشف شده است.
7527/2087
همدان- ايرنا- رئيس حوزه هنري همدان گفت: 90 خانه قديمي اين شهر در قالب 2 جلد از مجموعه كتابهاي دانشنامه استان همدان به نام 'خانه هاي قديمي همدان' معرفي شد.