۲۸ خرداد ۱۳۹۷، ۱۴:۲۰
کد خبر: 82945729
T T
۰ نفر

كودكان این خانه ،تشنه محبت والدین

۲۸ خرداد ۱۳۹۷، ۱۴:۲۰
کد خبر: 82945729
كودكان این خانه ،تشنه محبت والدین

بجنورد- ایرنا - پدر و مادرش كجا هستند، تنها می داند كه مربیان جای پدر و مادرشان را پر كرده اند و هر روز صبح بخیر و شب بخیر عزیزم را بر زبان می آورند و مجبورند محبت و گرمای وجود آنان را حس كنند.

به گزارش ایرنا، شاید هم اصلا این كودكان در دنیای كوچك خود معنای پدر و مادر را ندانند و فكر كنند فقط این دنیا در فضای شیرخوارگاه و در كنار دیگر همبازی هایشان خلاصه می شود.
با دیدن این فرزندان در تنها شیرخوارگاه خراسان شمالی در شیروان بار سنگینی از غم و اندوه بر دوش احساس می كنی و ناخودآگاه اشك در چشمانت حلقه می زند كه اینها چطور بدون مهر و محبت پدر و مادر زندگی را سپری می كنند.
یكی از بچه ها را دیدم كه پرستار مركز گفت، قرار است سال آینده به دبستان برود و اما نمی داند كه باید بدون حضور پدر و مادر و دور از محبت آنها پای به مركز تعلیم و تربیت بگذارد، چشمانی پر از غم دارد، نمی داند كه اینجا چه می كند.
چشمان مظلوم كودكانی كه بدون سرپرست یا بد سرپرست نظاره گر فردا هستند، دل را پر از غصه می كند.این فرزندان از كمك های مادی خیران و افراد نیكوكار بی نصیب نیستند اما آنها نیاز مبرم به محبت و عاطفه دارند، زیرا كه آنها آغوش گرم مادر و مهر، صفا و صمیمیت پدری را نچشیده اند.
كاش می توانستیم دست كم بخشی از خواسته های این كودكان را با حضور در این مركز و با خریدن هدیه ای تامین كنیم تا آنها در جامعه احساس انزوا و ناامیدی نداشته باشند.
یك روانشناس در خراسان شمالی در این زمینه گفت: تمام روانشناسان بر این اتفاق نظر دارند كه اعتمادی كه از طریق رابطه صمیمانه پدر و مادری ایجاد می شود، گستره اعتماد فرد را نسبت به محیط و اطرافیان كه شامل اعتماد و عزت نفس است، بیشتر می كند.
سمیرا شادمیر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: رابطه پدر و مادری با فرزند كمك می كند تا كودكان بهترین جایگاه را در آینده داشته باشند.
وی ادامه داد: اما اگر شیرخوارگاه بهترین پرستار را هم داشته باشد نمی تواند آن محبت و رابطه فرزند با پدر و مادر را به كودك منتقل كند.
این روانشناس افزود: حداقل در تعداد بسیاری از این كودكان اعتماد به نفسی كه از رابطه فرزند با پدر و مادر شكل می گیرد، ایجاد نمی شود حتی آزمایش ها نشان داده اند كه این كودكان به لحاظ جسمی نیز رشد متعادلی ندارند.
شادمیر گفت: امكان دارد كه برخی از كودكان به لحاظ كمبود محبت دچارافسردگی شوند.
وی از خیران و نیكوكاران درخواست كرد كه از جنبه معنوی و عاطفی و روانی این كودكان را حمایت كنند، با خواندن قصه و شعر، انجام بازی های فكری و نوازش آنها را همراهی كنند تا بخشی از كمبودهای آنها جبران شود.
یك كارشناس حوزه اجتماعی هم گفت: قانون فرزندخواندگی نخستین بار در اسفند 1353 تصویب شد و این قانون همچنان در كشور اجرا می شد با وجود وضع قانون جدید، آن هم باید از سوی كارشناسان واكاوی شود.
محمد رجبی افزود: براســاس قوانین قبلی، فقط زن و شوهرانی می توانستند كودكی را به فرزندی قبول كنند كه خودشان صاحب فرزند نمی شــدند یا اینكه باید مقیم ایران بودند.
وی گفت: خانواده واحد ركن اصلی خانواده است و كودك در محیط و فضای خانوادگی سالم، بهتر رشد كرده و تكامل پیدا می كند بنابراین اگر كودك در خارج از این محیط باشد به طور قطع با مشكلات عاطفی روبه رو می شود.
كارشناس مسئول شبه خانواده اداره كل بهزیستی خراسان شمالی در این زمینه گفت: سالانه به طور میانگین حدود 100 كودك در شیرخوارگاه شهرستان شیروان پذیرش می شوند كه این میزان در 2 ماه امسال 18 نفر بوده است.
فرزانه بازخانه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: هم اكنون به دلیل ترخیص كودكان، تنها 31 كودك در مركز شیرخوارگاه شیروان نگه داری می شوند كه از این تعداد 18 نفر پسر و مابقی دختر هستند.
بازخانه با بیان اینكه بیشتر كودكانی كه در این مركز نگهداری می شوند، بدسرپرست هستند و خانواده هایشان اعتیاد دارند گفت:این كودكان پس از پاك شدن و ترك اعتیاد والدینشان به خانواده بازگردانده می شوند.
وی افزود: سال گذشته 88 كودك در قالب تحویل به خانواده و یا پذیرش فرزندخواندگی از شیرخوارگاه ترخیص شدند.
بازخانه اظهارداشت: تعدادی از كودكانی كه در این مركز نگهداری می شوند نیز مجهول الهویه هستند و شناسنامه ندارند، در این صورت كودكانی كه دادگاه حكم می دهد و واجد شرایط هستند، به متقاضیان فرزندخواندگی تحویل داده می شوند.
وی اضافه كرد: سالانه بین 10 تا 30 كودك قابلیت تحویل را به متقاضیان فرزندخواندگی دارند.

*فرزندخواندگی 32 كودك
كارشناس مسئول شبه خانواده اداره كل بهزیستی خراسان شمالی گفت: سال گذشته 32 فرزند به فرزندخواندگی پذیرفته شده اند.
وی تعداد متقاضیان پشت نوبت فرزندخواندگی در خراسان شمالی را 430 نفر عنوان كرد و درباره شرایط اقدام به فرزند خواندگی توسط خانواده ها افزود: ابتدا درخواست شخصی مبنی بر پذیرش فرزند خواندگی به بهزیستی شهرستان مربوطه ارایه می شود و كارشناس مربوطه پس از بازدید وتهیه گزارشی كامل و جامع در صورت تایید خانواده اقدام به جمع آوری مدارك ومعرفی به دادگاه خانواده برای صدور حكم صلاحیت خانواده می كند.
وی اضافه كرد: برای صدور حكم صلاحیت خانواده عدم اعتیاد، سوءپیشینه، تاییدیه پزشكی قانونی و سلامت جسم وروان نیز بررسی وپس از تكمیل پرونده و تایید صلاحیت خانواده، پرونده در كمیته تخصصی استان مطرح و درصورت تایید، فرزند به خانواده تحویل می شود.
بازخانه اظهار داشت: خانواده ها برای فرزند خوانده باید اقدام به افتتاح حساب بانكی كرده و حداقل یك سوم اموال را به نام فرزند سند زده و بیمه عمر كنند.
وی گفت: بیشتراین كودكان از طریق مراجع قضایی به این نهاد معرفی می شوند و تعدادی را خانواده ها سر راه قرار می دهند كه با همكاری نیرو انتظامی گزارش تهیه شده و حكم قضایی صادر می شود.
بازخانه افزود: تعدادی از فرزندان هم به علت بد سرپرست بودن والدین مبنی بر گزارش اطرافیان و بازدید مددكاران اداره كل بهزیستی استان، جهت جلوگیری از بروز آسیب و كودك آزاری به شیر خوارگاه و یا دیگرمراكزمنتقل می شوند.
وی توضیح داد: كودكانی كه از مادران معتاد متولد شده اند و كودكان بدسرپرستی كه والدین معتاد دارند، مبتلا به اعتیاد هستند كه اقدامات مربوط به سم زدایی و درمان برای این كودكان انجام می شود.
وی در بخش دیگری به مشكلات موجود در شیرخوارگاه اشاره كرد و افزود: هزینه درمان كودكان در این مركز بسیار بالا است و اعتبارات اداره كل بهزیستی استان پاسخگوی نیاز نیست.
بازخانه گفت: كودكانی كه دارای شناسنامه هستند از خدمات بیمه درمانی بهره مندند اما كودكان مجهول الهویه كامل، بیمه درمانی ندارند و هزینه درمان آنها بسیار بالا است.
وی از مسئولان مربوطه و از خیران درخواست كه كودكان شیرخوارگاه را كمك كرده و به پرسنل آن اعتماد كنند و به صورت نقدی این مركز را یاری دهند تا بخشی از مشكلات این كودكان حل شود.
در خراسان شمالی یك شیرخوارگاه در شهرستان شیروان فعالیت دارد و شیرخوارگاه مركز استان نیز به علت مشكلات زیرساختی هنوز افتتاح نشده است.

ع/ 6042
۰ نفر