به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، مطالعات قبلي نشان مي دهد كه يك آنزيم كليدي در گياهان نقش مهمي در توليد اسيد آمينو دارد. اسيد هاي آمينو براي بقاي گياهان ضروري هستند و در رژيم غذايي افراد نيز نقش مهمي دارند. مطالعات جديد نشان مي دهد اين آنزيم نقشي مهمتر از آنچه تصور مي شد دارد.
محققان آزمايشگاه ملي Oak Ridge در آمريكا با انجام مجموعه اي از آزمايش ها نشان دادند كه جهش اين آنزيم اثرات فوق العاده اي دارد. محققان در ابتدا دريافتند آنزيم براي عملكرد خود نيازي به پيوند با DNA ندارد.
در ادامه آزمايش ها مشخص شد ژني كه در توليد اسيد آمينو نقش دارد، عملكرد ژن هاي شركت كننده در فرآيند توليد ليگنين را نيز تنظيم مي كند. ليگنين يك پليمر پيچيد ساخته شده از واحد هاي مولكولي به نام فنيلپروپان است كه در گياهان به صورت لايه اي دور سلولز را فرا گرفته است.
اين تنظيمات در سطح بزرگتر در سيستم بيولوژيكي كلي گياه اتفاق مي افتد. اين مطالعه نشان مي دهد گياهان صنوبر با جهش هاي خاص ميزان كمتري ليگنين توليد مي كنند. ليگنين فضاي بين ديواره هاي سلولي در گياهان را پر مي كند و باعث افزايش مقاومت گياه مي شود. كاهش اين ماده باعث مي شود گياهان ساده تر به سوخت زيستي تبديل شوند و از طرفي تاثير در فرآيند بيولوژيكي گياه ندارد.
اين مطالعه دستاوردهاي ارزشمندي در زمينه تغييرات ژنتيكي گياهان واثرات آن و افزايش توان بالقوه گياهان در توليد منابع انرژي تجديدپذير دارد.
علمي (6) ** 9259**1440
تهران – ايرنا – محققان موفق به شناسايي آنزيمي در گياهان شدند كه منجر به افزايش توليد سوخت هاي زيستي در فرآيندي ساده تر مي شود.