به گزارش ایرنا، مهرداد غضنفری روز دوشنبه در «جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید» در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم، افزود: هدف از تشكیل جلسه های اقتصادی استان در مناطق صنعتی، حضور میدانی و بدون واسطه مدیران در جمع تولیدكنندگان و شنیدن مسائل و مشكلات آنان است، چراكه در این شرایط می توان راهكارهای رفع موانع تولید را در زمان كوتاه تر و به شكل موثرتری بیان كرد.
وی افزود: نتیجه مثبت این كار می تواند، شرایط اقتصادی استان را متحول و ظرفیت های صنعتی آن را به صورت كامل شكوفا كند.
وی ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان از جمله ظرفیت های موثر توسعه قم است كه باید مسائل و مشكلات آن در قالب راهكارهای ملی و استانی هرچه سریعتر برطرف شود.
غضنفری گفت: بخشی از مشكلات تولیدكنندگان حاضر در منطقه اقتصادی سلفچگان به دلیل عدم اطلاع آنها از قوانین و راه های پیگیری امور می باشد كه در این زمینه لازم است دستگاه های خدمت رسان، مشاوره های لازم را در اختیار این فعالان اقتصادی قرار داده و در صورت برطرف نشدن مشكل، مراتب را برای پیگیری بیشتر به معاونت اقتصادی استانداری قم اطلاع دهند.
وی بیان كرد: با تلاش های صورت گرفته برای حل مشكل تولیدكنندگان، بیش از 100 مورد راهكار به مدیران استانی تفویض اختیار شده است و استان قم در این زمینه اقدام های مطلوبی انجام داده است.
وی با اشاره به این كه گزارش اقدام های صورت گرفته در این بخش برای مسئولان كشور ارسال شده است، ادامه داد: لازم است مدیران استان براساس این تفویض اختیار محدودیت های عملیاتی ساختن آن را چه از جانب دستگاه های مركزی خود و چه از نظر محدودیت های قانونی به ما اعلام كنند تا با استفاده از ظرفیت قوه مقننه و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، این مساله در حوزه های قانون گذاری و اجرایی حل شود.
معاون اقتصادی استاندار قم گفت: دولت این اختیارات را در اختیار مسئولان استان ها قرار داده است تا وضعیت تولید و اشتغال بهبود یابد و ما شاهد افزایش بهره بری در شهرك ها و مناطق صنعتی باشیم.
غضنفری با اشاره به این كه همه مسئولان استان باید به دنبال پشتیبانی از تولید كنندگان و حل مسائل ایشان باشند، افزود: افزایش نرخ اشتغال تنها در صورت حمایت از تولیدكنندگان و پشتیبانی مالی و معنوی از آن ها محقق می شود.
وی ادامه داد: در حوزه اشتغال، تمامی آمارها بر اساس راستی آزمایی ارائه خواهد شد و هیچ گونه دخل و تصرفی در این بخش صورت نمی گیرد.
غضنفری با اشاره به اهمیت حمایت از سرمایه گذاران گفت: نباید اجازه دهیم سرمایه گذاران به دلیل عدم حمایت، فعالیت اقتصادی خود را به جای قم در منطقه دیگری انجام دهند.
وی ادامه داد: متاسفانه به دلیل عدم توجه لازم به سرمایه گذاری خارجی، یك سرمایه گذاری 600 میلیون یورویی در قم انجام نشد كه امیدواریم از این به بعد شاهد این گونه اتفاق ها در بخش اقتصادی نباشیم.
وی در خصوص واحدهای اقتصادی راكد استان قم نیز گفت: زیبنده نیست كه در واحدهای صنعتی ساخته شده، تولیدی انجام نشود، در این بخش باید راهكارهای عملی اجرا شود و تملیك واحدهای راكد توسط بانك ها، راه حل مساله نهایی نمی باشد.
همچنین امروز معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و جمعی از مسئولان استان قم از 5 واحد صنعتی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان بازدید كردند و راهكارهای رفع مشكلات آنان در حضور مدیران واحدها ارائه شد.
2 هزار و 394 واحد صنعتی كوچك، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد كه از این تعداد 2 هزار و 256 واحد مربوط به صنایع كوچك، 75 واحد مربوط به صنایع متوسط و 63 واحد مربوط به صنایع بزرگ است؛ همچنین حدود 54 هزار تن در واحدهای صنعتی استان مشغول به كار هستند.
قم دارای هفت شهرك صنعتی شكوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در 50 كیلومتری قم در زمینی به مساحت 2 هزار هكتار در سال 1376 به تصویب هیات وزیران رسید.
این منطقه به عنوان مهمترین و نزدیك ترین منطقه ویژه اقتصادی به مركز سیاسی – اقتصادی كشور، واقع در مسیر جاده ابریشم، راه آهن سراسری و بزرگراه های اصلی شمال – جنوب و شرق – غرب ایران بوده و جهت برقراری ارتباط با اروپا، كشورهای آسیای میانه و خلیج فارس به منظور تولید، صادرات و ترانزیت كالا، موقعیتی ممتاز داشته و قادر است نقش تعیین كننده ای در اقتصاد كلان منطقه و كشور ایفا نماید.
7405/ 1175
معاون استاندار قم:
وضعیت واحدهای تولیدی قم به صورت میدانی بررسی می شود
۲۸ خرداد ۱۳۹۷، ۱۶:۴۷
کد خبر:
82945895
قم - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قم گفت: وضعیت تمام واحدهای تولیدی مستقر در شهرك ها و مناطق صنعتی این استان به صورت میدانی توسط دبیرخانه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بررسی و مشكل های آنان پایش می شود.