۲۸ خرداد ۱۳۹۷، ۱۸:۱۰
کد خبر: 82945956
T T
۰ نفر
تغيير الگوي كشت باتوجه به محدوديت آبي ضروري است

اهواز - ايرنا - وزير جهادكشاورزي با اشاره به اينكه تغيير الگوي كشت بهترين راه مقابله با محدوديت هاي آبي در حوزه كشاورزي است گفت: باتوجه به محدوديت منابع آب به دنبال تغيير الگوي كشت هستيم و به طور نمونه درحال افزايش كشت چغندر قند پاييزه و كاهش كشت چغندرقند بهاره هستيم.

به گزارش ايرنا محمود حجتي دوشنبه در حاشيه همايش روز جهاني مقابله با بيابان زايي در اهواز، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار ايرنا مبني بر الگوهاي تغيير كشت براي جلوگيري از ضرر كشاورزان افزود: تا چند سال پيش هيچ چغندر قند پاييزه اي در خوزستان كشت نمي شد اما در سال زراعي جاري 12هزار هكتار به زير كشت اين محصول رفت و برداشت شد.
وي ادامه داد:در گذشته در خوزستان ذرت دانه اي بسياري كشت مي شد اما به دليل مصرف بالاي آب در تابستان به دنبال جايگزين كشت هايي هستيم كه ضمن مصرف كمتر آب، بهره اقتصادي بيشتري دارند.
وزير جهادكشاورزي درخصوص اعتراض برخي كشاورزان خوزستان به ممنوعيت كشت برنج در اين استان و كشت آن در استان هاي كم آب مانند اصفهان نيز بيان كرد:كشت برنج هم در خوزستان و هم در استان هايي مانند اصفهان ممنوع است و اگر افرادي به صورت موردي به كشت برنج مي پردازند اين امر غير مجاز است.
به گزارش ايرنا،استان خوزستان با توليد 16.4 ميليون تن محصولات زراعي، دامي و باغي رتبه نخست كشور را دارد. يكي از مهم ترين كشت هاي تابستانه در خوزستان برنج است. در سال هاي گذشته به دليل مشكلات ناشي از خشكسالي صدور مجوز كشت برنج بسيار محدود شده است.
كشت برنج خوزستان از 100 هزار هكتار در سال زراعي گذشته، به 47 هزار هكتار در سال زراعي جاري كاهش يافته است. همچنين سال زراعي گذشته 30هزار هكتار از اين زمين ها به روش خشكه كاري كشت شد كه صرفه جويي 40 درصدي در آب را به همراه داشت.سالانه حدود 138 محصول كشاورزي در خوزستان توليد مي شود.
به گفته رييس سازمان جهادكشاورزي خوزستان سال زراعي 97_ 96 يكي از بي سابقه ترين خشكسالي 60 سال گذشته در خوزستان رخ داده است.
9887/ 6037