دانشگاه علوم پزشكي شيراز درحوزه پژوهشي ازبرترين هاي كشور است

شيراز - ايرنا - معاون پژوهشي و فناوري دانشگاه علوم پزشكي شيراز بيان داشت:اين دانشگاه در رديف هاي اول تا سوم در حوزه پژوهش هاي علمي و دانشگاهي است.

به گزارش خبرنگار ايرنا ،دكتر سيد بصير هاشمي درجمع اعضاي هيات علمي و دست اندركاران پژوهش در اين دانشگاه با تاكيد بر موضوع پژوهش به عنوان يكي از عوامل تاثيرگذار در پيشرفت دانشگاه، اعلام كرد: 36 تا 37 درصد از پژوهش علمي كشور در دانشگاه هاي علوم پزشكي انجام مي شود و دانشگاه علوم پزشكي شيراز سهم و نقش عمده در اين ميان دارد.
وي گفت: كشورمان در جايگاه شانزدهم توليد علم در جهان قرار دارد و سهم علوم پزشكي در اين عرصه چشمگير است.
هاشمي از اعضاي هيات علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شيراز خواست با شناسايي و تشخيص به موقع نكات ضعف و قوت، براي ارتقا و پيشرفت اين دانشگاه در حوزه پژوهش تلاش كنند.
وي با اشاره به فعاليت 70 مركز فعال تحقيقاتي زير نظر دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت : 10 درصد از اعضاي هيات علمي دانشگاه ها بايد عضو اعضاي هيات علمي پژوهشي باشند، اين دانشگاه داراي 900 عضو هيات علمي است كه از اين تعداد، 82 عضو هيات علمي در زمينه پژوهش در حال فعاليت هستند.
معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شيراز در اين نشست به بيان فعاليت هاي مختلف پژوهشي دانشگاه از جمله توسعه و افزايش پژوهشكده‌ها، تقويت و جذب نيروي انساني پژوهشي و همچنين مراكز رشد و شركت هاي دانش بنيان پرداخت.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه علوم پزشكي شيراز با بيان اينكه سالانه حدود يك هزار و 500 طرح پژوهشي دراين دانشگاه اجرا مي شود گفت:با حمايت هاي دانشگاه و تغيير نگاه در پژوهشگران، پژوهش هاي محصول محور و كاربردي در حوزه سلامت در فارس در حال افزايش است.
وي برلزوم تعالي اين نگاه دربين پژوهشگران تاكيد كرد و گفت: آنچه ضروري است توجه بيشتر محققان به پژوهش هاي كاربردي و محصول محور و جهت گيري به سمت حل مشكلات كشور است كه اين نوع نگاه در دانشگاه ها در حال گسترش است.
وي با بيان اينكه مسئولان نيز از اين نوع نگاه حمايت مي كنند گفت:در دانشگاه علوم پزشكي شيراز برخي طرح هاي فناورانه طراحي شده كه اعتبار آن تقريبا دو برابر يك طرح و پروپوزال دانشجوي phd است و پس از تاييد شوراي فناوري تا سقف 500 ميليون ريال به اين نوع طرح ها قابل پرداخت است.
مشاور عالي رئيس دانشگاه علوم پزشكي شيرازهم با اشاره به كارهاي بزرگي كه در زمينه پژوهشي از سوي استادان اين دانشگاه در كشور و حتي در دنيا انجام شده است، گفت:بايد بكوشيم تا اين فعاليت‌هاي ارزشمند به سمت كاربردي شدن و بهره‌‎وري پيش رود.
دكتر سيد منصور كشفي افزود: همه بايد براي رفع مشكلات مردم تلاش كنيم، نبايد پروژه‌هاي تحقيقاتي تنها در كتابخانه‌ها آرشيو شوند، بلكه دستاوردهاي حاصل از اين تحقيقات بايد گره گشاي مشكلات مردم باشد.
مشاور عالي رييس دانشگاه با تاكيد بر اين موضوع كه تشكيل نشست‌هاي پژوهشي بايد داراي نتيجه و كارايي بالا باشد، افزود: براي رهايي از كاركرد مسير سليقه‌اي در مسير پژوهش دانشگاه، به برنامه‌اي استراتژيك با چشم‌اندازي ويژه به آينده نياز است.
او با اشاره به اينكه كاهش هزينه‌ها و صرفه‌جويي در دانشگاه بايد به شكلي باشد كه به بهره‌وري آسيبي نرسد، اضافه كرد: تجميع مراكز مختلف تحقيقاتي و پژوهشي، يكي از راه هاي جلوگيري از هدر رفت منابع مالي است.
دراين نشست كه دوشنبه شب برگزار شد اعضاي هيات علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شيراز، مهم ترين دغدغه هاي خود را در فعاليت هاي پژوهشي، با مسئولان اين دانشگاه در ميان گذاشتند.
6113 /1876