معصوم فصيح روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: ماهيان گرمابي شامل خانواده كپور ماهيان، انواع گونه هاي فيتوفاك، بيگ هد و آمور است كه در قالب 2 روش در داخل سالن به صورت مصنوعي و نيمه طبيعي پرورش داده مي شوند.
وي با اشاره به اينكه هدف از تكثير اين ماهيان، توليد 24 ميليون قطعه لارو و پنج ميليون قطعه كپور ماهيان با اوزان بيش از 10 گرم است، افزود: 20 درصد از اين تعداد كپور، 35 درصد فيتوفاك، 35 درصد بيگ هد و 10 درصد آمور است.
وي اضافه كرد: به منظور حفظ ذخاير آبزيان، بچه ماهيان توليدي در منابع آبي استان در استخرهاي ذخيره آب كشاورزي، مزارع بخش خصوصي و منابع آبي استان هاي همجوار رها مي شوند تا بعد از صيد و رسيدن به وزن مناسب به استان هاي همجوار و جمهوري آذربايجان صادر مي شوند.
مدير شيلات و آبزيان آذربايجان غربي با اشاره به اينكه در اين مركز هدف تنوع بخشي به انواع ماهيان بومي در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي است، اضافه كرد: با توليد و رهاسازي بچه ماهيان امكان اشتغال براي بيش از يكهزار نفر به صورت مستقيم و براي سه هزار نفر به صورت غير مستقيم فراهم شده است.
به گزارش ايرنا از زمستان پارسال پرورش چهار گونه بچه ماهي گرمابي از نوع كپور، آمور، فيتوفاك و بيگ هد به صورت مصنوعي و نيمه مصنوعي در اين مركز آغاز شد و اين بچه ماهي ها پس از سه ماه و رسيدن به وزن مطلوب علاوه بر تامين نياز استان به استان هاي همجوار صادر شدند.
پلدشت در داخل محدوده منطقه آزاد تجاري و صنعتي منطقه ماكو قرار گرفته و ظرفيت هاي گردشگري قابل توجهي در امتداد مرزهاي ايران با جمهوري نخجوان دارد؛ رودخانه ارس و گمرك پلدشت از ظرفيت هاي بزرگ اين شهرستان به شمار مي رود.
آذربايجان غربي استان برتر كشور در بين استان هاي غيرساحلي كشور در توليد آبزيان است.
7125
اروميه- ايرنا- مدير شيلات و آبزيان آذربايجان غربي گفت: تكثير ماهيان گرمابي در مركز شهيد كاظمي پلدشت آغاز شد و تا هفته اول تير سال جاري ادامه مي يابد.