به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، بند اول این طرح، ساخت دیوار در مرز شرقی این كشور یا همان مرز آمریكا و مكزیك است. ترامپ با استناد به 'قانون حصار امنیتی' مصوب 2006 (1385) خواستار ساخت این دیوار مرزی شد. این كار مستلزم تصویب بخش مالی ساخت دیوار می باشد كه حدود 2 هزار مایل است. البته، چالش های لجستیكی این كار را نباید از نظر دور داشت. برخی مناطق این مرز تحت مالكیت خصوصی قرار دارد.
گرچه ترامپ در مبارزات انتخاباتی اش گفته بود كه مكزیك باید هزینه ساخت این دیوار را بپردازد اما، این مساله پس از انتخابات ریاست جمهوری در سایت او مطرح نشده است.
خاتمه رویه بازداشت مهاجران و سپس آزادی آنها تا زمان رسیدگی به پرونده شان در دادگاه، بند دوم طرح ترامپ است.
ترامپ با تغییر رویه یاد شده در نهایت می تواند سیاست ها را تغییر دهد اما، اجرای كامل این كار نیازمند وجود زندان های بیشتر قبل از صدور رای قاضی است. در حال حاضر، پانصد هزار پرونده معوق در دادگاه های مهاجرت خاك می خورد و رای اخیر دادگاه ها او را از بازداشت بیش از 20 روز كودكان به همراه والدین شان منع می كند.
مدارا نكردن و برنتافتن بیگانگان مجرم، بخش دیگری از این طرح است. دولت 'باراك اوباما' اخراج مهاجران مرتكب جرایم خطرناك را در اولویت قرار می داد. ترامپ در تلاش است تا این تعریف را به كسانی كه در رده بیگانگان جنایتكار قرار می گیرند، بسط دهد و اخراج آنهایی را كه دستور اخراج برای آنها صادر شده است، سرعت بخشد. به هرحال، این كار نیز نیازمند تخصیص بودجه و نیروی بیشتر به دادگاه هاست.
جلوگیری از تخصیص بودجه برای شهرهای پناهگاه مهاجران بند دیگری از این طرح 10 ماده ای ترامپ است.
ترامپ تهدید كرده است كه بودجه شهرهای محل استقرار مهاجران از جمله شیكاگو و لس آنجلس را قطع می كند. ماموران قانون این شهرها حضور مهاجران بدون مدارك را به مقامات فدرال اطلاع نمی دهند.
هرچند ترامپ از قدرت قطع بودجه این شهرها برخوردار است اما، شهرداران این شهرها اعلام كردند كه ماموران قانون را برای ارایه گزارش درباره مهاجران به ماموران فدرال تحت فشار نخواهند گذاشت.
لغو دستورات اجرایی خلاف قانون اساسی و اجرای قوانین مهاجرتی نیز از مفاد طرح ترامپ است. ترامپ از قدرت لغو دستورات قوه مجریه مانند DACA برخوردار است. این دستور اجرایی باعث رفع موقت دغدغه اخراج برای بیش از 700 هزار مهاجری می شود كه به عنوان كودك، غیرقانونی به آمریكا آورده شدند.
اجرای همه قوانین مهاجرتی مستلزم آن است كه ترامپ 11 میلیون مهاجری را كه بطور غیرقانونی در آمریكا زندگی می كنند، اخراج كند. این امر خود نیازمند افزایش قابل توجه تامین مالی افزایش نیروی كار و قضات به منظور اجرای قانونی روند اخراج این 11 میلیون مهاجر است. اخراج این مهاجران كه سال های سال در آمریكا زندگی می كنند، چالشی لجستیك است و می تواند واكنش شدید عمومی را به دنبال داشته باشد.
توقف صدور روادید در مناطقی كه بازرسی مناسبی ندارند نیز در راستای سیاست های مهاجرتی ترامپ است.
همانند اعلام ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریكا، هدف این سیاست، مهاجرانی از كشورهای جنگزده ای مانند سوریه و عراق است.طبق این قانون، ترامپ می تواند بطور یكجانبه صدور روادید برای افراد، گروه ها و مردمی را متوقف كند كه برای منافع آمریكا مضر به نظر می رسند.
این سیاست كه ظاهرا تبعیضی برای هیچ یك از مناطق قایل نشده است، می تواند در دادگاه با چالش هایی مواجه شود.
تضمین كشورها در زمینه پذیرش اتباع خود پس از صدور دستور اخراج آنها، بند دیگر طرح ترامپ است.
ترامپ می تواند كشورهایی مانند چین كه از پذیرش اتباع اخراج شده شان از آمریكا امتناع می كند را تحت فشار دیپلماتیك بگذارد اما، این امر پیامدهای دیپلماتیك گسترده ای به دنبال خواهد داشت.
بند دیگر این طرح مربوط به تكمیل سیستم پیگیری بیومتریك ورود و خروج در روادید است. این قانون در زمان 'بیل كلینتون' مطرح شد اما، تا كنون به اجرا در نیامده است.
برنامه ریزی و راه اندازی این سیستم مستلزم تخصیص بودجه ای كلان برای جمع آوری و ذخیره اطلاعات بیومتریك نظیر اثر انگشت دارندگان روادید به آمریكا است. برخی كارشناسان معتقدند، امكان عملی شدن این سیستم نیست.
حذف جذبه شغل و مزایا برای مهاجران، بندی دیگر از بندهای 10 گانه طرح مهاجرتی ترامپ است. ترامپ برای كسب اختیارات در زمینه ایجاد پایگاه اطلاعات ملی موسوم به راستی آزمایی الكترونیكی كه امكان بررسی وضعیت استخدام مهاجران را بررسی كند، به تصویب كنگره نیاز دارد. تا زمانی كه یك سیستم راه اندازی نشود، با اتكای صرف به آمار و ارقام جعلی رسانه ها مجازات كارفرمایانی كه ندانسته مهاجران فاقد مدرك بسیار دشوار است.
بند آخر دستورالعمل مهاجرتی رئیس جمهوری آمریكا، اصلاح مهاجرت قانونی به منظور خدمت به منافع آمریكا و كاركنانش است.
وزارت كار، امنیت داخلی و دادگستری می توانند تحقیقات درباره كارفرمایان مظنون به سوء استفاده از برنامه های روادید را افزایش دهند. این برنامه ها به شركت ها این امكان را می دهد تا كارگران خارجی را با دستمزدی پایین تر از كارگران آمریكایی جذب كنند.
چنانچه ترامپ در رابطه با لغو این روادیدها زیاده روی كند، با چالش صنایعی مواجه خواهد شد كه به این برنامه ها متكی هستند.
رییس جمهور آمریكا كه اخیرا با اعلام سیاست جدید مهاجرتی خود مبنی بر جدا كردن كودكان از والدین پناهجوی خود، جنجال زیادی در آمریكا و در مجامع بین المللی به راه انداخت، دوشنبه در دفاع از خود گفت، آمریكا كمپی برای مهاجران یا محلی برای اسكان پناهجویان نیست و نخواهد بود.
'هیلاری كلینتون'، رقیب دمكرات ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2013 آمریكا، سیاست مهاجرتی ترامپ درباره جدا كردن فرزندان از والدینشان در مرز مكزیك با آمریكا را بحران اخلاقی و بشری خواند.
اروپام**1088**1485
تهران- ایرنا- 'دونالد ترامپ' یك ماه پس از انتخاب به عنوان رئیس جمهوری آمریكا در نوامبر 2016 (آذر 1395)، از طرح 10 ماده ای به عنوان شالوده سیاست مهاجرپذیری آمریكا در دوران ریاست جمهوری اش خبر داد كه از همان ابتدا تا كنون با انتقادهای شدیدی همراه بوده است.