به گزارش ايرنا، حسين اميري خامكاني روز پنجشنبه در شوراي گفت و گوي استاني دولت و بخش خصوصي افزود: يك بحث در صادرات كشور دولت است كه همواره از آن مي ناليم اما بايد توجه داشت كه تعريف دقيقي از صادرات نداريم.
وي از اقدامات استاندار كرمان تقدير كرد و ادامه داد: صادر كنندگان نيز بايد به ميدان آمده و تلاش كنند و با وجود شركت هاي بزرگ صنعتي و معدني و ظرفيت هاي كشاورزي و باغي مي توان كارهاي بزرگي را انجام داد.
*صادرات در وضعيت كنوني ارز آوري خوبي دارد
نماينده مردم رفسنجان و انار در مجلس شوراي اسلامي هم در اين نشست گفت: وضعيت صادرات به دليل بالا رفتن قيمت ارز مزيت بسيار زيادي دارد و در 2 ماهه امسال 22 درصد افزايش صادرات را داشته ايم و بايد از اين فرصت هر چه بيشتر استفاده كنيم.
احمد محمدي اناركي افزود: در بحث شمش و آهن نيمه تمام 180 درصد افزايش صادرات داشته ايم و بايد به پيشگيري از خام فروشي توجه ويژه داشت.
وي بيان كرد: در ورود كالاهاي اساسي به كشور، شاهد بلاتكليفي واردكنندگان به ويژه در كالاهاي اساسي هستيم و اينكه نمي دانند چطور ارز مورد نياز را تامين كنند.
محمدي اناركي خاطرنشان كرد: امروز در بحث خودرو 20 ميليارد دلار ثبت سفارش داشته ايم و اگر اقدامات لازم انجام نشود، در آينده با مشكل مواجه خواهيم شد.
وي گفت: در بحث آب امروز نياز داريم كه آب مجازي را وارد كشور كنيم و يكي از نيازها و آينده نگري ها براي تامين آب كشور، ورود آب مجازي است كه با كمترين قيمت مي توان آن را محقق كرد.
محمدي اناركي بيان كرد: در نشستي با وزير خارجه درباره ديپلماسي اقتصادي، مشخص شد نامه اي در حال تدوين براي دستگاه هاي اجرايي است تا مشاوران خود را در دستگاه هاي اجرايي داشته باشيم.
وي اظهار داشت: بر اساس اين طرح، حقوق بگيران وزارت خارجه در دستگاه هاي دولتي حضور خواهند داشت و راهنمايي هاي لازم را انجام خواهند داد.
**مديريت نشدن قيمت تمام شده رقابت را مي گيرد
نماينده مردم شهربابك در مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: چون نمي توانيم قيمت تمام شده كالا و خدمات خود را مديريت كنيم نمي توانيم رقابتي با كشورهاي ديگر داشته باشيم.
علي اسدي كرم افزود: يكي از دلايل را شفافيت نداشتن بخش خصوصي عنوان كرد و افزود: مشاركت عمومي كه بخش خصوصي بايد انجام دهد، ظرفيت سازي نشده است.
وي ادامه داد: در استان كرمان بايد روي موارد اولويت دار كار كرده و به صورت مستمر آنها را پايش كنيم.
وي تاكيد كرد: شركت هاي بزرگ بايد به نوعي سرمايه هاي خود را از بانك هاي مركز كشور به استان ها منتقل كنند زيرا بسيار كارساز خواهد بود.
اسدي گفت: بارها بر انتقال سرمايه شركت هاي بزرگ به استان ها تاكيد شده است اما گاه كم و در برخي موارد اصلا اين كار انجام شده است.
* حمايت نشدن صادرات
نماينده مردم شهرستان هاي بم، ريگان، فهرج و نرماشير نيز گفت: متاسفانه برخي سازمان هاي متولي و موثر درحوزه صادرات باري از دوش صادركنندگان بر نمي دارند و يكي از اين موارد وزارت خارجه است كه در حال رفع اين مشكل هستند.
حبيب الله نيكزادي افزود: لازم است اداره استاندارد نيز نقش خود را در بحث كيفيت كالاهاي صادراتي به شكل بهتري ايفا كند.
وي اظهار داشت: برخي تجار منابع مالي مورد نياز را در اختيار ندارند و با توجه به برخي موارد موجود موفق به دريافت تسهيلات صادراتي نمي شوند و به مشكلات فراواني بر مي خورند.
وي گفت: براي ارتقاي توليد و كمك به توليد بايد به خرد جمعي همراه با همت جمعي و همراه با منابع، قوانين و رفتارهاي خوب تجاري توجه داشته باشيم.
نيكزادي افزود: قرار بود كه 500 تن خرما را به سازمان تعاون بفروشيم كه به 700 تن افزايش يافت و پس از آن دلالان به بحث خريد خرما روي آوردند.
وي با بيان اينكه تاكنون 50 ميليارد تومان خرما خريداري شده است، گفت: با تحقق اين امر كشاورزان محصول توليدي خرماي خود را با قيمت خوبي فروختند .
نيكزادي اظهار داشت: خرماي خريداري شده، بازار كشور را تنظيم كرد و ضمن اينكه سردخانه ها نيز خاموش شد و در صرفه جويي انرژي نيز نقش مهمي داشت.
سي و دومين شوراي استاني دولت و بخش خصوصي در سالن پيامبر اعظم (ص) استانداري كرمان برگزار شد.
7440/ 5054
كرمان- ايرنا- رئيس مجمع نمايندگان استان كرمان گفت: اگر شركت هاي دانش بنيان و شركت هاي توانمند وارد عرصه شده و صادرات را توسعه بخشند، از اين شركت ها حمايت لازم را خواهيم داشت .