به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علیرضا رشیدیان در دیدار با معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور افزود: در نظر داریم این مجموعه ها را با همه ملاحظات و شاخصهای تاریخی برای استفاده مردم از ظرفیت های گردشگری این خطه فراهم كنیم.
وی با بیان اینكه نتوانسته ایم بزرگان و شخصیت های برجسته علمی، تاریخی و فرهنگی استان و آثار تاریخی آن را به درستی به مردم معرفی كنیم، اظهار كرد: امروز مردم ما خیام را به اشعارش می شناسند در حالی كه او كمترین مدت از عمر خود را صرف سرودن شعر نمود و بیش از آن منجم و ریاضیدان برجسته بود.
وی گفت: امروز با ایجاد افلاك نما در این منطقه و برخی اقدامات دیگر در صدد هستیم هویت علمی حكیم عمر خیام را كه در تاریخ مدفون شده آشكار كنیم.
رشیدیان افزود: در این راستا ساماندهی مجموعه تاریخی شادیاخ با تمام ظرفیت های گسترده و قابل توجه آن ضروری است.
وی اظهار كرد: این منطقه با همه ظرفیت های تاریخی ارزشمند باید به گونه ای ساماندهی شود كه هر ایرانی در بازدید از این منطقه به تاریخ و فرهنگ و تمدن خود مباهات كند.
وی گفت: در این راستا با مجوزی كه در سفر اخیر رئیس جمهوری به این استان دریافت شد، تلاش می شود این ظرفیت تاریخی، فرهنگی و هویتی را در شان ملت و مردم منطقه ساماندهی كنیم.
رشیدیان افزود: ما به بزرگانی چون حكیم عمر خیام و عطار نیشابور بدهكاریم و باید این شخصیت های برجسته را در كنار سایر ظرفیت های تاریخی و فرهنگی از قبیل شادیاخ بهتر از گذشته به نسل جوان و مردم معرفی كنیم.
وی اظهار كرد: در سفر رئیس جمهوری به این استان 400 میلیارد ریال برای ساماندهی مجموعه شادیاخ و مانند آن در نظر گرفته شد كه انتظار می رود در این حوزه اقدام موثر و ماندگار انجام شود.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی كشور نیز در این نشست گفت: مجموعه های تاریخی و فرهنگی خیام، عطار، افلاك نما و شهر شادیاخ به صورت یك بسته میراث فرهنگی و گردشگری در نظر گرفته شده كه باید طراحی های لازم در این حوزه انجام شود.
محمد حسین طالبیان افزود: نباید همه امكانات به صورت مجتمع در یك نقطه تمركز یابد تا امكان درك مناسب از واقعیت اثر تاریخی برای همگان فراهم شود.
وی اظهار كرد: برای ساماندهی مجموعه عطار نیشابوری مطالبات بسیار وجود دارد كه تلاش می كنیم اقدامات موثر انجام دهیم.
'شادیاخ' یا 'شادی كاخ' یا 'شادی یاخ' یكی از محله های شهر كهن نیشابور است كه از اوایل سدهٔ سوم هجری مسكونی شده و تا سال 669 هجری قمری كه زمین لرزه آن را در هم درنوردیده، اهمیت ویژه ای داشته است.
این محله به سبب كاخی كه عبدالله بن طاهر به نام شادیاخ در آن بنا نهاد به این نام شهرت یافت.
این مكان اكنون یكی از مراكز باستان شناسی در نیشابور می باشد كه بخشی از بقایای شهر كهن نیشابور در آن نهفتهاست.
این محوطه با شماره 10 هزار و 910 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
7496 / 6053
استاندار خراسان رضوی:
مجموعه تاریخی شادیاخ با ملاحظات تاریخی و میراثی ساماندهی شود
۳۱ خرداد ۱۳۹۷، ۱۴:۲۵
کد خبر:
82948842
مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی گفت: مجموعه های فرهنگی – تاریخی شادیاخ، عطار و خیام نیشابور باید با حفظ استانداردها و شاخص های تاریخی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ساماندهی و بازپیرایی شود.