به گزارش ايرنا، محمد تقي رستم وندي روز پنجشنبه در نشست ستاد اجتماعي و فرهنگي استان خراسان شمالي اظهار داشت: مشخص است كه حل مشكلات و آسيب هاي اجتماعي بدون مشاركت مردم و تشكل ها امكانپذير نيست و به همين علت بايد از ظرفيت آنان استفاده كرد.
رئيس سازمان امور اجتماعي با اشاره به آسيب هاي اجتماعي در خراسان شمالي گفت: بايد بررسي هاي بيشتري از آسيب ها و نقاط آسيب خير خراسان شمالي انجام و آمار دقيق تر از وضعيت استان ارائه شود.
رستم وندي اظهار داشت: براي كاهش آسيب هاي اجتماعي بايد برنامه هاي ورزشي و هنري در سطح جامعه تقويت شود زيرا هنر و ورزش يكي از ابزارها براي جلوگيري از سوق پيدا كردن نواجوانان و جوانان به سمت مواد مخدر و يا مشروبات الكلي است.
وي گفت: اكنون در برخي از كشورهاي اروپايي الگوي ايسلندي مورد توجه قرار گرفته است و در اين الگو از ظرفيت هاي هنر و ورزش براي كاهش آسيب هاي اجتماعي بهره گرفته شده است.
رستم وندي تصريح كرد: در ايسلند، با سوق دادن نوجوانان و جوانان به هنر و ورزش، كاهش مصرف مواد مخدر و الكل بشدت كاهش يافته است.
وي با بيان اينكه بر اساس الگوي ايسلندي نقش شادابي و نشاط و توجه به ورزش و هنر در جلوگيري از آسيب هاي اجتماعي قابل لمس است خواستار افزايش بسترهاي براي تقويت برنامه هاي ورزشي، هنر و شاداب در جامعه ايران و نيز خراسان شمالي شد.
رئيس سازمان امور اجتماعي همچنين بر هم افزايي سازمان تبليغات اسلامي و استفاده از توان روحانيان براي پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي تاكيد كرد و گفت: براي كاهش آسيب هاي اجتماعي، استفاده از توان و ظرفيت روحانيان بايد مورد توجه قرار گيرد.
رستم وندي با اشاره به موضوع ترك تحصيل دانش آموزان در خراسان شمالي اظهار داشت: بازماندن از تحصيل و ترك ادامه درس خواندن، به نوعي بستر ساز ورود افراد به آسيب هاي اجتماعي است.
معاون وزير كشور در بخش ديگر سخنان خود با اشاره به مشكلات اجتماعي دانشجويان در استان، با اشاره به مشكل نبود خوابگاه و نقش آن در بروز مسائل اجتماعي براي دانشجويان دختر گفت: از خيران انتظار مي رود براي ساخت خوابگاه دانشجويي اقدام كنند تا آسيب هاي اين قشر كاهش يابد.
سرپرست دانشگاه پيام نور خراسان شمالي نيز در اين نشست از ايجاد برخي محدوديت ها براي اجراي برنامه هاي هنري و موسيقي در اين استان انتقاد كرد و گفت: بعضا با اعمال برخي محدوديت ها از ما خواسته شده است كه به دنبال برنامه هاي هنري نرويم.
جليل مسعودي فر اظهار داشت: در خراسان شمالي هيچ زيرساختي براي اجراي برنامه هاي هنري نيست اما نگاه ها بايد در اين باره تغيير يابد.
به گزارش ايرنا، اعتياد، طلاق و حاشيهنشيني سه آسيب اجتماعي مهم در استان 863 هزار نفري خراسان شمالي است.
7185/ 6042
بجنورد- ايرنا- معاون وزير كشور با اشاره به اينكه بايد مردم را در حل مشكلات اجتماعي دخالت داد گفت: براي كاهش آسيب هاي اجتماعي در جامعه بايد از ظرفيت ها و مشاركت هاي مردم و تشكل هاي مردم نهاد استفاده شود.