به گزارش ايرنا، «آنگلا مركل» صدر اعظم آلمان عصر جمعه در كاخ رياست جمهوري «بعبدا» با «ميشل عون» رئيس جمهوري لبنان ديدار و گفت و گو كرد.
محور اصلي اين گفت و گوها همچون مركل و «سعد الحريري» نخست وزير لبنان، پرونده آوارگان سوري بود.
رئيس جمهوري لبنان از صدر اعظم آلمان خواست تا آن كشور از موضع لبنان براي بازگشت تدريجي آوارگان سوري به سرزمين هايي كه امنيت آن تامين شده است، حمايت كند.
عون همچنين بر ضرورت جدا كردن موضوع آوارگان سوري با موضوع حل سياسي در سوريه شد چرا كه موضوع دوم با تاخير حاصل خواهد شد.
وي اظهار داشت كه اگر راه حل سياسي در سوريه به دليل اختلاف قدرت ها با تاخير مواجه شود، چه كسي بازگشت آوارگان و پناهجويان سوري به كشورشان را تضمين مي كند؟
عون در اين رابطه به تجربياتي كه لبنان از آن رنج مي برد اشاره كرد و گفت: ما همچنان پس از گذشت 40 سال از بحران قبرس و 70 سال از اشغال فلسطين از پيامدهاي آوارگان آنها رنج مي بريم.
وي افزود: لبنان در نتيجه آوارگي اتباع سوري در همه زمينه ها با مشكلات فراواني روبرو شد و 1 ميليون و 800 هزار آواره سوري كه در لبنان حضور دارند كه كشور ما از آنان تاكنون پذيرايي كرده اما ديگر تحمل آن در توان ما نيست.
رئيس جمهوري لبنان تصريح كرد: كمك هاي بين المللي به هيچ وجه كافي نيست و خسارت هاي لبنان را جبران نمي كند و نرخ بيكاري ما به شكل چشمگيري به ويژه در ميان جوانان افزايش يافته است.
عون بر ضرورت تقويت روابط دوجانبه لبنان و آلمان نيز تاكيد كرد و گفت: آلمان، پنجمين شريك اقتصادي لبنان است.
رئيس جمهوري لبنان از كمك هاي نظامي آلمان به نيروهاي مسلح كشورش و حضور نيروهاي دريايي آلماني در زمره نيروهاي صلح بان بين المللي «يونيفيل» قدرداني كرد.
وي همچنين از موضع مثبت آلمان در موفقيت كنفرانس هاي «رم2» و «پاريس4» براي حمايت از نيروهاي مسلح و اقتصاد لبنان، از مركل تشكر و خاطرنشان كرد: همكاري ميان بازرگانان و كارفرمايان لبناني و آلماني، به ويژه نشست اقتصادي كه امروز در بيروت برگزار شد، فرصت هاي تقويت روابط اقتصادي دو كشور را افزايش داده و ورود توليدات لبناني به بازارهاي اروپايي را تسهيل مي كند.
*مركل: آلمان، كمك به لبنان را ادامه مي دهد
در اين ديدار، صدر اعظم آلمان با بيان اينكه «با مسئولان بين المللي براي بررسي و شناسايي موانع بازگشت آوارگان سوري به كشورشان گفت و گويي داشته است» تصريح كرد: بر اين باورم كه رسيدن به راه حل سياسي در سوريه به بسته شدن پرونده آوارگان و پناهجويان آن كشور سرعت مي دهد.
مركل ضمن تبريك برگزاري موفق انتخابات اخير در لبنان و تصويب بودجه پس از يازده سال، تاكيد كرد: آلمان، به ارائه كمك هاي خود به لبنان ادامه مي دهد.
وي همچنين ابراز اميدواري كرد كه دولت جديد لبنان بزودي تشكيل شود.
*ديدار بري و مركل
صدر اعظم آلمان پيش از ديدار با عون، با «نبيه بري» رئيس پارلمان لبنان نيز ديدار و گفت و گو كرد.
بري، در اين ديدار با تاكيد بر پايبندي لبنان به حفظ حقوق و مرزهاي زميني و دريايي خود، مركل را از تجاوزهاي روزمره رژيم صهيونيستي آگاه كرد.
رئيس پارلمان لبنان مانند نخست وزير و رئيس جمهوري اين كشور، با مقام بلندپايه آلمان پيرامون آوارگان سوري نيز به بحث نشست.
بري، «وضعيت بحراني اقتصادي در لبنان» را «نتيجه آنچه در سوريه در جريان است و بار سنگين آوارگي سوري ها بر لبنان» دانست و بر ضرورت افزايش هماهنگي هاي دو دولت لبنان و سوريه براي حل اين مشكل تاكيد كرد.
آلمان نيز همچون لبنان با مشكل سيل آوارگان سوري مواجه است و بنابر برخي آمارها، حدود 650 هزار پناهجوي سوري در آن كشور حضور دارند.
آنگلا مركل كه روز پنج شنبه به بيروت آمده بود، عصر جمعه با بدرقه الحريري اين كشور را ترك كرد. وي از زمان تكيه زدن به كرسي صدر اعظمي آلمان، براي دومين بار بود كه به لبنان سفر كرد. سفر نخست مركل به لبنان در سال 2007 ميلادي بود.
همچنين «فرانك والتر اشتان ماير» در اوايل سال جاري ميلادي نيز با سفر به بيروت، نخستين رئيس جمهوري آلمان طي 120 سال اخير بود كه به لبنان سفر كرد.
خاورم**م.ا**2054**3404
بيروت- ايرنا- رئيس جمهوري لبنان در ديدار با صدر اعظم آلمان اعلام كرد كه حدود يك ميليون و هشتصد هزار آواره و پناهجوي سوري در اين كشور حضور دارند و ديگر در توان لبنان نيست كه تحمل حضور اين تعداد پناهجو را داشته باشد.