۲ تیر ۱۳۹۷، ۱۱:۲۹
کد خبر: 82949978
T T
۰ نفر
تسهيل واگذاري به بخش خصوصي،راهكارساخت تالار مركزي شيراز است

شيراز-ايرنا-ساخت و بهره ‌برداري از تالار مركزي شيراز پس از هفت سال چشم ‌انتظاري هنرمندان و مردم اين شهر فرهنگ ‌دوست با نويد تسهيل واگذاري اين طرح به بخش خصوصي و تخصيص اعتبارات ملي و استاني از سوي معاون توسعه مديريت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي جاني دوباره گرفت.

به گزارش ايرنا، علي‌اصغر خير‌انديش در سفري كه طي چند روز گذشته به شيراز داشت، در جلسه‌اي با حضور استاندار فارس و مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس بر ضرورت پيشبرد اين تالار تأكيد كرد و مقرر شد بسته ‌اي پيشنهادي با مشاركت بخش خصوصي براي پيشبرد تالار ارائه شود تا اين تالار درنهايت طي 24ماه آينده به بهره ‌برداري برسد.
همچنين طي بازديدي كه پنجشنبه 31 خرداد 97 از تالار مركزي شيراز صورت گرفت اعلام شد كه ميزان هزينه‌ها تاكنون به 17ميليارد تومان رسيده و پيشرفت فيزيكي 30درصدي حاصل شده است و باتوجه به افزايش قيمت مصالح، امروز براي تكميل اين پروژه به 55ميليارد تومان ديگر اعتبار نياز است.
معاون توسعه مديريت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي پيش از اين و در آذرماه 1394 نيز از روند پيشرفت اين پروژه بازديد كرده بود كه در آن زمان اين مجموعه 15 تا 18 درصد پيشرفت فيزيكي داشت.
اسماعيل تبادار استاندار فارس در ديدار امسال، روند كند تزريق اعتبارات دولتي را دليل تأخير چندين ساله اين تالار دانست و راهكار برون ‌رفت از اين وضعيت را تسريع در واگذاري پروژه به بخش خصوصي عنوان كرد كه طي سال‌هاي اخير موفق به اتمام پروژه‌هاي فرهنگي ناتمام شده‌اند.
بدين ‌ترتيب با سرعت‌ بخشي روند انتقال اين طرح به بخش خصوصي مي‌توان شاهد شتاب ‌‌گيري اين طرح مهم فرهنگي در شيراز بود.
تالار مركزي شيراز در زميني به مساحت 18هزار متر مربع و زيربناي 20 مترمربع مهم‌ترين طرح فرهنگي اين كلان‌شهر است كه سالن همايش دو هزار نفري با زيربناي 4هزار مترمربع ، گالري نمايش آثار هنري، اتاق مخصوص تمرين موسيقي و تئاتر، كارگاه ساخت دكور، كتابخانه تخصصي، فضاي نگهداري ادوات موسيقي و... براي آن درنظر گرفته شده است.
اين پروژه در سال 1390 و در زمان وزارت سيد محمد حسيني در محل سيلوي شيراز كلنگ‌زني شد؛ پس از آن مسئولان با توقفي يك‌ سال و نيمه و در سال 1392 از واگذاري پروژه به پيمانكار و آغاز مراحل نقشه‌برداري آن طي قراردادي 42ميليارد توماني سخن گفتند و مدت زمان تحويل پروژه 36 ماه برآورد شد و در مهرماه 1392 اين پروژه براي دومين بار كلنگ‌ زني شد.
اعتباري كه در سال 95 به اين طرح اختصاص داده شد 70 ميليارد ريال بود و براي سال 96 نيز 90 ميليارد ريال به اين امر تخصيص يافت.
در مهرماه 1396 طي بازديد وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از مراحل ساخت و ساز تالار مركزي شيراز قول افزايش اعتبار اين پروژه داده شد و مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي وقت،‌ بهزاد مريدي اعلام كرد كه ساخت اسكلت بخش اول تالار و فونداسيون بخش دوم به اتمام رسيده است و هنوز عمليات ساخت بخش سوم آن آغاز نشده است.
همچنين در نخستين بازديد استاندار فارس از تالار مركزي پيمانكار اين طرح اعلام كرد كه اين پروژه تاكنون حدود 30درصد پيشرفت فيزيكي داشته است و اعتبار اين طرح در سال گذشته (1396) هشت ميليارد تومان بوده است و با توجه به اينكه ساخت اين مجموعه به اعتباري 42ميليارد توماني نياز دارد، تنها 12ميليارد تومان محقق شده است و همچنان 30 ميليارد ديگر براي ادامه فعاليت‌ها و پيشبرد پروژه نياز است.
راه اندازي تالار مركزي شيراز مهم‌ ترين خواسته جامعه فرهنگي و هنري استان فارس كه پيگيري آن به‌صورت مداوم از سوي رسانه‌ها و رؤساي انجمن‌هاي فرهنگي و هنري دنبال مي‌شود از همين رو اتمام و تحويل آن مي‌تواند روح اميد، نشاط و شادابي را در جامعه هنرمندان بدمد.
از سوي ديگر، عمده فعاليت‌هاي فرهنگي اعم از برگزاري همايش‌هاي استاني و ملي، برگزاري يادروز‌ سعدي و حافظ، برگزاري كنسرت‌ها و نمايش‌ها تمام فعاليت هاي فرهنگي ادبي هنري قرآني استان در تالار حافظ صورت مي‌گيرد و اين تالار همچنين مورد استفاده اداره‌ها و سازمان‌ها نيز هست و پاسخگوي نياز‌هاي هنرمندان و جامعه فرهنگي فارس نيست.
با نويد تسهيل واگذاري طرح به بخش خصوصي مي‌توان اميدوار بود اين تالار با سرعتي بيش از گذشته در قطب فرهنگي شهر شيراز، چهارراه حافظيه و در مكاني تاريخي (سيلوي شيراز) استفاده شود.
7375 /1876