به گزارش روز دوشنبه ايرنا، پاكستان با نگراني از تشديد حملات از افغانستان به داخل اين كشور بر عزم خود براي احداث حصار در سراسر مرز «ديورند» (نوار مرزي پاكستان و افغانستان) به طول دو هزار و 500 كيلومتر تاكيد كرده است.
اين خط فرضي در سال 1893 ميلادي و دوران استعمار انگليسيها ترسيم شده بود.
بر اساس اعلام منابع خبري پاكستان، ارتش اين كشور در نظر دارد با احداث 100 پاسگاه مرزي 30 هزار مرزبان را براي امنيت مرزهاي دو كشور مستقر كند.
مقامات افغانستان پيشتر ضمن مخالفت با حصاركشي مرزي تاكيد كردند نصب سيم خاردار و حصاركشي در مرز دو كشور، تاثيري در مبارزه با تروريسم ندارد و تنها موجب ايجاد فاصله ميان مردم دو كشور همسايه مي شود.
افغان ها معتقدند كه پاكستان با حصاركشي در مناطق مرزي، بيش از آن كه به دنبال امنيت باشد، به دنبال تثبيت 'خط ديورند' است.
وقوع حملات مسلحانه در نوار مرزي پاكستان و افغانستان در روزهاي گذشته منجر به جان باختن يك مرزبان پاكستاني در منطقه قبيله اي وزيرستان شمالي شد.
به گزارش روابط عمومي ارتش پاكستان،نظامي كشته شده كه مشغول حصاركشي در نوار مرزي با افغانستان بود توسط تروريست ها هدف قرار گرفت.
سخنگوي ارتش پاكستان در واكنش به اين حمله بر همكاري افغانستان با پاكستان براي تكميل طرح حصار كشي مرزي تاكيد كرد.
سرلشكر 'آصف غفور' اضافه كرد:پاكستان طرح حصاركشي در نوار مرزي با افغانستان را تكميل مي كند.
روز شنبه دوم تيرماه نيز، تبادل آتش ميان نيروهاي امنيتي پاكستان و تروريست ها در منطقه مرزي 'لدها' واقع در منطقه وزيرستان جنوبي، در نزديكي مرز افغانستان باعث كشته شدن شش تروريست و دو مرزبان پاكستاني شد.
اختلاف مرزي پاكستان و افغانستان بويژه در خصوص خط ديورند از مهمترين اختلافات دو كشور است.
دولت پاكستان و جامعه بينالمللي خط ديورند را به عنوان مرز بينالمللي بين دو كشور به رسميت ميشناسند.
افغان ها معتقدند خط ديورند كه در سال 1896 احداث شد، حاصل اقدام يك تبعه انگليسي به نام 'مورتيمور ديورند' است كه بخشي وسيع از خاك افغانستان را با اين خط جدا كرده و موجب اختلافات مرزي امروزي ميان پاكستان و افغانستان شده است.
آساق*274*6125**1600**1337
اسلام آباد- ايرنا- ارتش پاكستان در واكنش به حملات مرزي از خاك افغانستان به مواضع مرزبانان اين كشور، اعلام كرد كه عمليات حصاركشي در نوار مرزي با اين كشور تكميل مي شود.