۶ تیر ۱۳۹۷، ۹:۵۶
کد خبر: 82954342
T T
۰ نفر
برخورد قانونی با تجارت زغال در كهگیلویه و بویراحمد می شود

یاسوج - ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار كهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اینكه سودجویان زغال (تجارت سیاه) باعث آتش سوزی در برخی جنگل های این استان شده اند گفت: با عاملان تجارت سیاه برخورد جدی می شود.

عزیز فیلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: براساس برنامه ریزی و هماهنگی انجام شده چوپان ها و اهالی جوامع محلی با مسئولان در شناسایی متهمان همكاری می كنند.
وی بیان كرد: برای تشویق روستائیان و همكاری بیشتر آنان برنامه های تشویقی در نظر گرفته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی كهگیلویه وبویراحمد تصریح كرد: یك گروه سازمان یافته غیر بومی برای زغال گیری از درختان چند روز اخیر باعث آتش سوزی گسترده در جنگل های این استان شده اند.
وی بیان كرد: این افراد پس از بسته بندی زغال را به صورت قاچاق از كشور خارج می كنند.
وی بیان كرد: از ابتدای سال جاری تاكنون 72 هكتار از جنگل ها و مراتع این استان در آتش سوخته است.
وی میزان آتش سوزی در جنگل ها و مراتع این استان در مدت مشابه سال قبل را 240 هكتار اعلام كرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی كهگیلویه وبویراحمد گفت: هشت قرارگاه عملیات مهار اتش سوزی ها در عرصه های طبیعی و زیست محیطی استان در محل فرمانداری های شهرستان های هشتگانه این استان راه اندازی شد.
فیلی افزود: فرماندهی عملیات هر قرارگاه بر عهده فرماندار هر شهرستان است و دبیر این قرارگاه‌ها نیز ادارات منابع طبیعی است.
وی تصریح كرد: 20 دستگاه اعم از اجرایی، خدماتی، امنیتی و انتظامی و نیروهای مردمی و بخش خصوصی عضو رسمی این قرارگاه هستند.
وی بیان كرد: وظیفه هماهنگی، فرماندهی و مدیریت تیم‌های امدادی و اطلاع رسانی سریع در زمینه آتش سوزی‌ها و مهار آنها بر عهده این قرارگاه است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار كهگیلویه و بویراحمد گفت: كمبود نیروی انسانی محیط بان و جنگل بان، تجهیزات مهار آتش و سخت گذر بودن جاده های دسترسی از دشواری های مهار آتش در عرصه های طبیعی كهگیلویه و بویراحمد است.
فیلی گفت: برخی شهرستان تنها یك تا سه نفر محیط بان و سه تا پنج نفر جنگل بان دارد كه با استفاده از گروه های مردم نهاد این كمبودها جبران شود.
وی بیان كرد: براساس برنامه ریزی انجام شده با توجه شرایط جغرافیایی از بالگردهای مهار آتش استان های خوزستان و فارس برای اطفای حریق استفاده خواهد شد.
وی با اشاره به آتش سوزی‌های گسترده روزهای اخیر در مناطق حفاظت شده كوه خاییز و كوه حاتم در شهرستان‌های لنده، بهمئی و كهگیلویه نیز گفت: وقوع این آتش سوزی‌ها عمدی بوده و افراد دخیل در بروز آن نیز شناسایی شده‌اند.
وی گفت: سودجویان زغال كه تعدادشان به بالای 20 نفر نیز می رسد عامل آتش سوزی های چندروز اخیر در مناطق گرمسیری این استان به ویژه كوه حاتم شهرستان بهمئی بودند.
فیلی یادآور شد: این افراد سودجو وفرصت طلب كه به نظر می‌رسد دارای كوره زغال در مناطقی از شهرستان بهمئی و شهرستان بهبهان استان خوزستان هستند ظرف سال‌های گذشته تاكنون و به گفته مسئولان امر افزون بر سه هزار اصله درخت بلوط و جنگل‌های این استان را با هدف تهیه زغال قطع كرده‌اند.
كهگیلویه وبویراحمد دارای افزون بر یك میلیون و 400 هزار هكتار عرصه جنگلی و مرتعی است.
كهگیلویه وبویراحمد با توجه به موقعیت اكولوژیكی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونه‌ای كه افزون بر 20 درصد پوشش جنگلی زاگرس و حدود 40 درصد گونه‌های دارویی كشور را در خود جای داده است.
هم اینك هفت منطقه حفاظت شده با وسعت 93 هزار و 660 هكتار، دنای شرقی با وسعت 28 هزار و 202 هكتار، خاییز سرخ با مساحت 33 هزار و 235هكتار، خامی با وسعت 25هزار و 671 هكتار، دیل با 10 هزار و 381 هكتار، سولك با 2 هزار 4287 هكتار و سیوك با 12 هزار 858 هكتار در این استان زیبای طبیعی وجود دارد.
كهگیلویه وبویراحمد همچنین دارای پنج منطقه شكار ممنوع شامل پادنای سمیرم، خرم ناز، لار و ماغر، حاتم و كوه تلرش است.
8143/1662