۷ تیر ۱۳۹۷، ۸:۲۴
کد خبر: 82955338
T T
۰ نفر

شبكه توزیع كشور نیازمند نوسازی است

۷ تیر ۱۳۹۷، ۸:۲۴
کد خبر: 82955338
شبكه توزیع كشور نیازمند نوسازی است

مشهد - ایرنا - دبیر هیات عالی نظارت بر سازمان های صنفی گفت: نوین سازی شبكه توزیع از مواردی است كه به نظر می رسد خانواده اصناف در شرایط فعلی به شدت نیازمند آن است.

سیدجواد احمدی چهارشنبه شب در همایش روز ملی اصناف در مشهد اظهار كرد: از سه میلیون واحد صنفی موجود در كشور، 2.5 میلیون دارای جواز كسب و باقی فاقد آن هستند و اگر روند فعلی ادامه داشته باشد، این بخش پاسخگوی نیاز مردم نخواهد بود.
وی بیان كرد: كسب و كارهای مجازی و استارتاپ ها همزمان با پیشرفت فناوری روز به روز در فضای كسب و كار كشور در حال گسترش هستند و اگر اصناف تعامل مناسبی با این بخش نداشته باشند، عرصه فعالیت برای واحدهای صنفی تنگ خواهد شد.
وی گفت: نوین سازی، به روزرسانی شبكه توزیع و انجام فعالیت های مبتنی بر فناوری و دانش بنیان جزو الزامات و ضروریات خانواده بزرگ اصناف است، برای نوسازی باید نگرش ها تغییر كند و این نگرش به سمت و سویی برود كه مطالبات واقعی مشتریان را پاسخ دهد.
دبیر هیات عالی نظارت بر سازمان های صنفی بر توجه اصناف و جلوگیری از افتادن در تله جریانات سیاسی خارج از مجموعه صنفی تاكید كرد و گفت: مواجهه درست با رفتارهای اجتماعی و انجام آنچه نیازمند آرامش و پرهیز از التهاب در بازار است، تغییر نگرش و حركت به سمت فعالیت های تیمی و تلاش برای استفاده از دیدگاه های مخالف، به توسعه و نوین سازی نظام صنفی و توزیع كشور كمك می كند.
احمدی اضافه كرد: صنوف در ایران از سالها قبل دارای ساختارهای محكمی هستند لذا راه برخورد با تنش ها را خوب می دانند و می توانند مسائل و مطالبات خود را در این ساختار پیگیری كنند لذا در شرایط جنگ اقتصادی امروز، لازم است همدلی بیشتری داشته باشند.
وی خاطرنشان كرد: آنچه اخیرا در بازار تهران یا نقاط دیگر كشور اتفاق افتاد، ثابت كرد كه اگر موضوعات منطبق بر سیاست های مندرج در ساختارهای تعریف شده كشور از جمله ساختارها و سازمان های صنفی پیگیری نشود و اگر جریاناتی غیر از آنچه نیاز سازمان های صنفی است، در امور بازار و اصناف دخالت كنند، نتایج این روند، مشكلات زیادی را برای كشور به وجود می آورد.

*دولت بدون همراهی ملت قادر به رفع مشكلات نیست
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: شرایط كشور بسیار حساس است و اصناف در طول تاریخ این كشور نقش تعیین كننده ای در سرنوشت آن داشته و در دوران انقلاب و جنگ تحمیلی، در خط مقدم مبارزه با دشمن بوده اند.
محمدرحیم نوروزیان اظهار كرد: امروز جای مجادله و دعواهای سیاسی و جناحی و اختلافاتی از این گونه نیست، همه بدخواهان این ملت می خواهند در شرایطی كه در كشور رقم می خورد، بر موج اختلافات سوار شوند لذا با درك این شرایط باید اتحاد ملت و دولت بیش از گذشته باشد.
وی بیان كرد: امروز دولت به عنوان منتخب اكثریت ملت وظیفه خود می داند مشكلات اقتصادی را بررسی كرده و به صورت جدی پیگیری كند اما نمی توان از دولت توقع داشت كه در مقابله با این همه توطئه و تهدید موفق عمل كند در صورتی كه در داخل كشور هیچ پشتوانه ای از سوی گروه های مختلف سیاسی و صنفی نداشته باشد.
وی افزود: تضعیف دولت توسط گروه های مخالف در كشور، به ضرر ملت است لذا دولت دست كمك به سوی همه گروه ها و طیف ها از جمله مخالفان خود دراز می كند تا بتواند با یاری آنها بر مشكلات فائق آید.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: اصناف و بازاریان در حمایت از دولت بیشترین نقش را دارند، بازاریان متدین مشهد موقع شناسی خود و اتخاذ تصمیم درست در شرایط حساس را ثابت كردند و می توان از این ظرفیت بازار، ضمن حفظ اتحاد برای رفع مشكلات بهره گرفت.

*عده ای فقط به دنبال متشنج كردن فضای كشور هستند
دبیر هیات رئیسه و نماینده مردم مشهد و كلات در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: در این شرایط عده ای به دنبال این هستند كه افكار عمومی و فضا را متشنج كنند و به نحوی صحبت می كنند كه كسی از آنها سئوال نكند كه شما چكاره هستید.
سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی اظهار كرد: ما در یك جنگ تمام عیار اقتصادی قرار داریم كه هجوم دشمن مانند جنگ تحمیلی همه جانبه و از سوی كشورهای متعددی است و شرایط هجوم فعلی مانند شرایط پس از انقلاب اسلامی است با این تفاوت كه جنگ تحمیلی یك جنگ مرزی بود اما جنگ فعلی شهری است و در همه كشور گسترده شده است.
وی بیان كرد: در این شرایط با یك نگاه عادی و روزمره نمی توانیم كشور را اداره كنیم؛ لذا 2 راه بیشتر نداریم، یا تسلیم شویم و یا ایستادگی كنیم؛ در این بین بازاریان افسران خط مقدم جنگ اقتصادی بوده و هم طراح حل مشكلات و هم مجری طرحها هستند و اگر موفق عمل كنند از جگ اقتصادی به خوبی بیرون خواهیم آمد.
وی گفت: بازاریانی كه پیشتاز جریان انقلاب بوده اند، امروز هم انقلاب اسلامی به كمك و پیشتازی آنها نیاز دارد، لذا تحقق شعار حمایت از كالای ایرانی، تامین كالا برای عموم مردم بویژه طبقات متوسط و ضعیف جامعه، رساندن ارزاق عمومی به دست مردم با حداقل قیمت از جمله فعالیت هایی است كه انجام آن از سوی اصناف به بهبود شرایط اقتصادی كشور كمك می كند.
این نماینده مجلس اظهار كرد: یك طرح دوفوریتی به مجلس شورای اسلامی ارائه و در آن از دولت خواسته شده كه بسیاری از اختیارات خود را به استانها و گروه های اقتصادی واگذار كند كه این طرح در حال تصویب است.
وی اظهار امیدواری كرد كه شرایط جنگ اقتصادی باعث شود دولت تلاش كند برخی از اختیارات خود را به گروه های مختلف اقتصادی واگذار كند.

*بازنگری آیین نامه های اجرایی صنوف ضروری است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: هشت درصد از واحدهای صنفی و 6.5 درصد از اتحادیه های كشور در این استان مستقرند و از مجموع اصناف استان 8.2 درصد اصناف توزیعی، 8.8 درصد خدمات فنی و 7.5 درصد اصناف تولیدی هستند.
راضیه علیرضایی اظهار كرد: در خراسان رضوی تلاش می شود كه وزن اقتصادی در بخش اصناف تولیدی - توزیعی افزایش یابد از این طریق كه این واحدهای صنفی بتوانند بخشی از برندهای كالای خارجی را كه در بازار به فروش می رسد، خود تولید و به نام آن برند عرضه كنند.
وی بیان كرد: شبكه توزیع در خراسان رضوی بسیار كارآمد است به نحوی كه به رغم برخورداری از سالانه 30 میلیون زائر در مشهد هیچ گاه این استان دچار كمبود كالا نشده است.
وی گفت: در سال حمایت از كالای ایرانی، برنامه های سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی كاهش هزینه توزیع از طریق راه اندازی فروشگاه های زنجیره ای، توسعه شبكه های فروش الكترونیكی، شبكه های بازاریابی مدرن، شبكه های تولید در شبكه توزیع، توسعه فرامرزی بخش صنفی - تولیدی، بهره گیری از تعامل حوزه صنفی در بخش صادرات و پذیرش هیات های صنفی خارجی و اعزام هیات های صنفی داخلی به خارج از كشور، تقویت قدرت بازاریابی در خارج از كشور بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بازآموزی واحدهای صنفی خدماتی را از مسائل مهم حوزه صنفی استان برشمرد و گفت: روسای اتحادیه ها باید توجه كنند كه تنها یك دوره مهارتی گذراندن برای دریافت جواز كسب جوابگوی نیاز مشتریان نیست و حوزه خدماتی صنوفی مانند خدمات خودروی، آرایشگری و ... نیازمند بازآموزی و گذراندن دوره های مهارتی جدید مطابق با نیاز جامعه است تا بتوانند خدمات بهتری را به مردم ارائه كنند.
وی گفت: برای تكمیل زنجیره تولید در خراسان رضوی نیازمند بازنگری آیین نامه های اجرایی در بخش صنوف و روزآمدی آموزش ها و مهارت ها هستیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: باید از فرصت نوسانات قیمت ارز و شرایط اقتصادی كه در این بخش برای كشور به وجود آمده برای حمایت از تولید و صادرات استفاده كنیم تا بهتر رقابت كرده و بهتر كالای مورد نیاز مردم را تامین كنیم.
علیرضایی افزود: از 2 سال قبل برنامه ریزی صورت گرفت تا بازرسی اصناف به خود آنان واگذار شود و از زمانی كه این طرح صورت گرفت خراسان رضوی طی سال جاری توانست در حوزه بازرسی حایز رتبه در كشور شود.
رئیس اتاق اصناف مشهد نیز گفت: امسال گام های مثبتی در خصوص توسعه صادرات و توزیع كالاهای صادرات محور در حوزه صنوف برداشته شد كه از جمله این اقدامات اعزام 46 نفر در قالب هیات های تجاری به كشورها، شركت صنوف مشهد در نمایشگاه های خارجی، پذیرش هیات خارجی در بخش صنف از كشورهای دیگر بود.
محمود بنانژاد، برگزاری نمایشگاه های تخصصی و عمومی در مشهد، تصویب آیین نامه های جدید صنفی برای حدود 100 اتحادیه و 110 هزار واحد صنفی، آموزش اصناف در مركز آموزش و پژوهش اتاق اصناف مشهد، عقد تفاهم نامه برای ساخت برج اصناف در مشهد، برگزاری 22 انتخابات اتحادیه ها و اتاق اصناف به صورت الكترونیكی، تصویب طرح بیمه معین آتش سوزی برای اصناف را از دیگر اقدامات اتاق اصناف مشهد طی یك سال گذشته برشمرد.
وی اظهار كرد: 237 پرونده مربوط به طرح رونق تولید و 22 طرح در حوزه صنفی به ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی برای دریافت 320 میلیارد ریال تسهیلات بانكی تشكیل شده و در دست پیگیری است.
5132/7489