به گزارش ايرنا، در اين نشست ها كه به همت «مركز گفت و گوي اديان و فرهنگها»ي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و كليساي ارمني حوزه سيليسي در لبنان برگزار ميشود، علماي مسلمان و مسيحي پيرامون نقش آموزه هاي ديني درباره حفظ محيط زيست تبادل نظر مي كنند.
مراسم افتتاحيه اين دور از نشست ها عصر ديروز (چهارشنبه) برگزار شد كه «ابوذر ابراهيميتركمان» رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و مقام عالي «جاثليق آرام اول» رهبر ارامنه حوزه سيليسي از جمله سخنرانان آن بودند.
*دو رويكرد به محيط زيست
ابراهيميتركمان، در سخنراني خود گفت و گو ميان علماي دين اسلام و مسيحيت با موضوع محيط زيست را گامي تاثيرگذار جهت زندگي بهتر بشريت دانست و اظهار داشت: در سالهاي اخير و با رشد روزافزون و سريع مظاهر تكنولوژي، قدرت تصرف و تسلط بشر بر محيط زيست فزوني يافته است تا جايي كه اكنون براي اعمال چنين قدرتي، مسابقهاي پنهاني ميان جوامع مختلف شكل گرفته و بيآنكه به آينده انسانها بينديشند، به صورت لجامگسيخته از اين منابع بهرهبرداري ميشود.
وي افزود: آموزههاي دين اسلام و مسيحيت همواره بر اين نكته تاكيد دارند كه نعمتهاي اين دنيا متعلق به نوع بشر در طول تاريخ است و انسان بايد به اندازه نياز واقعي از اين منابع بهره ببرد.
رئيس شوراي سياستگزاري هماهنگيهاي گفت و گوي اديان در جمهوري اسلامي ايران، دو نوع نگاه اساسي به محيط زيست را در سخنان خود مطرح كرد كه موجب ميشود دو رويكرد و دو مسير پيش رو قرار گيرد.
وي رويكرد نخست را «نگريستن به محيط زيست به عنوان امانتي خداوندي» و رويكرد دوم را «وارث دانستن انسانها از محيط زيست» معرفي كرد.
ابراهيمي تركمان در پايان سخنان خود ابراز اميدواري كرد كه نتايج اين دور از گفتگوها بتواند در راستاي بهبود زندگي مردم جهان و آيندگان تأثيرگذار باشد.
*اهميت نشست
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا در پاسخ به سوالي پيرامون اهميت اين گفت و گوهاي ديني گفت: نخستين اهميت، تداوم بيش از 20 ساله اين گفت و گوهاست كه هشتمين دوره آن در حال برگزاري است؛ دومين اهميت آن پيروي ارامنه ايران از كليساي ارامنه لبنان است كه از زماني كه ما اين نشست ها را برگزار كرديم، تاثير آن را در داخل جامعه ارامنه ايران ديديم.
ابراهيمي تركمان، با اشاره به اينكه ما انسان ها در تخريب محيط زيست درحال انتقال نزاع به آيندگان هستيم، گفت: ما وقتي محيط زيست را تخريب مي كنيم، در واقع نزاعي را به آنها منتقل مي كنيم كه هيچ نقشي در پيدايش آن ندارند.
وي بر اهميت طرح اين موضوع در جوامع ديني تاكيد و تصريح كرد: دانشمندان و علماي ما مقالاتي را آماده كرده اند كه در اين نشست با علماي مسيحي ارمني به اشتراك مي گذارند.
*برنامه هاي نشست
انديشمندان مسلمان و مسيحي در قالب چهار جلسه علمي، به بحث و گفت و گو مي نشينند.
غروب چهارشنبه و پس از مراسم افتتاحيه، نخستين جلسه علمي اين دور از گفتوگوها با موضوع «تعامل رهبران اديان با محيط زيست» - دو الگوي شاخص حضرت محمد (ص) و حضرت عيسي مسيح (ع) با سخنراني حجتالاسلام والمسلمين «احمد مبلغي»، عضو شوراي خبرگان رهبري و اسقف اعظم «سيبوه سركيسيان»، خليفه ارامنه تهران برگزار شد.
دقايقي پيش (صبح پنجشنبه) نيز در دومين روز اين نشست، دومين جلسه علمي با موضوع «محيط زيست و ارزشهاي مشترك اخلاقي در اديان الهي» آغاز شد و «آرتيوت ضهرابيان» و «شهين اعواني»، از انديشمندان ايراني، در سخناني پژوهش هاي خود را ارائه دادند و حاضرين در حال پرسش و پاسخ و ارائه نظرات خود مي باشند.
قرار است ظهر امروز سومين جلسه علمي هشتمين دور گفتوگوي ديني اسلام و مسيحيت ارمني حوزه سيليسي با موضوع «تاثير محيط زيست سالم در زندگي فردي و اجتماعي از ديدگاه اسلام و مسيحيت» با ارايه مقالات علمي توسط «برج حاجيان» مديركل وزارت محيط زيست لبنان، حجتالاسلام والمسلمين «حجت گنابادينژاد»، مديركل سازمان فرهنگي آستان قدس رضوي، «مرتضي صانعي» مديركل تحصيلات تكميلي و عضو هيات علمي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) برگزار شود.
اما جلسه چهارم نيز با موضوع «انسان و طبيعت در آموزههاي اديان اسلام و مسيحيت» عصر پنج شنبه با ارائه مقالات «سيد حسن اسلامي» استاد دانشگاه و عضو هيأت علمي دانشگاه اديان و مذاهب قم، «كارن خانلري» نماينده ارامنه تهران و شمال ايران در مجلس شوراي اسلامي و مقام روحاني «هرانت طهانيان» مسئول اتحاد كليسايي در مقر كاتوليكوسي سيليسي، برگزار خواهد شد.
آئين اختتاميه نيز روز جمعه (8 تيرماه) با حضور ابراهيميتركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، حجتالاسلام والمسلمين «محمدمهدي تسخيري» رييس مركز گفتوگوي اديان و فرهنگهاي اين سازمان، و جاثليق آرام كشيشيان، رهبر ارامنه حوزه سيليسي همراه با جلسه گفتوگوي اسلام و مسيحيت برگزار ميشود.
مركز گفتوگوي اديان و فرهنگهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي تاكنون اقدام به برگزاري هفت نشست ديني با كليساي «حواريون ارمني» حوزه سيليسي كرده كه هفتمين دور اين گفتوگوها آذرماه سال گذشته با عنوان «نقش عقلانيت و اخلاق ديني در جلوگيري از خشونت و افراطگرايي» در تهران برگزار شد.
خاورم**م.ا**2054 **1663**
بيروت - ايرنا - هشتمين دوره نشست هاي گفت و گوي علماي اسلام و مسيحيت با عنوان «اديان و محيط زيست» در كليساي بزرگ ارامنه كاتوليك در انطلياس لبنان آغاز به كار كرد.