به گزارش ایرنا زهره بابایی جمعه شب در یادبود شادروان استاد یوسفی آخرین بازمانده كمانچه خراسان شمالی شمالی در شیروان اظهار كرد: این نگرش وجود دارد كه با رسیدن اساتید موسیقی مقامی استان به سن كهولت، فاصله نسل ها با این موسیقی، تراكم رسانه ای و تكنولوژی و دل مشغولی های ایجاد شده جایگاه آن كم رنگ تر شود.
وی گفت: انتقال تجربیات و تربیت هنرمندان موسیقی مقامی به شكل استاد و شاگردی بوده و شاگردان هر استادی میراث دار سبك ها و سنت ها هستند كه در صورت تشویق و حمایت هنرمندان این عرصه برای انتقال تجربیات و آموزش و همچنین حمایت از هنرمندان جوان برای ادامه راه، این موسیقی جایگاه خود را حفظ خواهد كرد.
بابایی با بیان اینكه موسیقی مقامی هنری مذهبی و مطابق با سنت های هر قومی است افزود: می توان از ظرفیت های این هنر در راه اشاعه فرهنگ ایرانی و اسلامی در تمام دنیا با عنوان سفیران فرهنگی استفاده كرد.
استاد خلیل یوسفی هنرمند بزرگ موسیقی مقامی خراسان شمالی پنجم اردیبهشت ماه سال جاری درگذشت.
به گزارش ایرنا، این هنرمند بزرگ كه در نوع و حرفه خود بی نظیر بود و دارای چندین مقام كشوری و استانی بوده كه قطعا خاطرات نواختن كمانچه این استاد بزرگ از ذهن هیچ یك از مردم شیروان پاك نخواهد شد.
وی دارای چندین مقام برتر كشوری بود و در حرفه خود از استادان مطرح و بزرگ كشور محسوب می شد.
موسیقی مقامی خراسان شمالی با توجه به حضور قبایل و طوایف مختلف از فرهنگ موسیقیایی بسیار غنی برخوردار است كه می توان آنرا به سه بخش كرمانجی، تركی و تركمنی تقسیم كرد.
شهرستان شیروان با 157 هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در 60 كیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.
7186/ 6042
بجنورد- ایرنا- سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شیروان گفت: امروز به علت جهش در زندگی و فاصله با سنت ها، جایگاه موسیقی مقامی در میان مردم تا حدودی كم رنگ شده است.