جمشيد طالبي روز شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: با توجه به خشكسالي و بدنبال آن كمبود توليد برق به ميزان پنج هزار و 300 مگاوات در كشور، احتمال قطعي برق در تابستان وجود دارد.
وي با اشاره به هشدار هواشناسي مبني بر گرم تر شدن هوا طي روزهاي پيش رو ادامه داد: كاهش توليد برق در نيروگاه هاي برق آبي، افزايش مشتركان و گرم تر شدن هوا احتمال قطعي برق در استان را رقم زده است.
طالبي با بيان اينكه در كشور حدود 9 درصد افزايش مصرف داشته ايم، يادآور شد: از ابتداي تيرماه تاكنون، مصرف برق در گيلان نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 50 درصد افزايش يافته است.
مديرعامل شركت توزيع نيروي برق گيلان با اشاره به سراسري بودن شبكه برق در كشور تصريح كرد: كنترل مصرف در مديريت شبكه برق انجام مي شود و سيستم هاي برق براي حفظ پايداري با توجه به رشد فزاينده و غيرمتعارف مصرف كه ناشي از دماي هواست، به طور خودكار عمل مي كنند.
وي ادامه داد: به همين علت از چهارم تيرماه جاري قطعي هاي برق را به طور موقت در مناطق مختلف استان داشته ايم؛ اگر تاسيسات سيستمي به طور اتوماتيك عمل نكنند، ضمن آسيب جدي به تاسيسات منجر به خاموشي هاي طولاني مدت خواهد شد.
به گفته طالبي، كم بودن ذخيره سدها و بدنبال آن كاهش چشمگير توليد نيروگاه هاي برق آبي كشور اهميت صرفه جويي در آب را نيز دوچندان كرده است.
وي با بيان اينكه با راهكارهايي ساده مي توان قطعي برق را در تابستان امسال به حداقل رساند، خاطرنشان كرد: منظور از صرفه جويي، روشن نكردن متعارف وسايل سرمايشي نيست اما بايد از استفاده همزمان وسايل برقي پرمصرف در ساعت هاي اوج مصرف پرهيز كرد، همچنين دماي ترموستات كولر نيز بر روي دماي آسايش بين 23 تا 25 درجه سانتيگراد تنظيم باشد.
طبق اطلاعيه شركت توزيع نيروي برق گيلان، لازم است مشتركان در ساعت هاي اوج مصرف از ساعت 12 تا 17 و در شب 20 تا 24 از استفاده لوازم برقي پر مصرف نظير اتو، ماشين لباس شويي، جارو برقي، فر برقي و سشوار خودداري كنند.
در استان گيلان حدود يك ميليون و 400 هزار مشترك با 2 هزار و 500 كيلومتر شبكه برق و افزون بر 19 هزار پست برق وجود دارد.
7296 / 2007
رشت - ايرنا - مديرعامل شركت توزيع نيروي برق استان گيلان با اشاره به كمبود توليد نيروگاه هاي برق آبي و احتمال قطعي برق، از مشتركان خواست هشدارهاي مصرف بهينه و صرفه جويي در برق را جدي بگيرند.