به گزارش روز شنبه ايرنا، «كِن ايزاكس» نامزد پيشنهادي ترامپ، در راي گيري براي انتخاب مدير كل سازمان بين المللي مهاجرت ( IMO) كه از دهه 1960 (1339) تاكنون در اختيار يك آمريكايي بوده است، با فاصله زياد از دو نامزد ديگر عقب افتاد و در رتبه سوم قرار گرفت.
مخالفت با نامزد پيشنهادي ترامپ به رغم نگراني ها از اقدامات مالي تلافي جويانه دولت ترامپ انجام شد.
سازمان بين المللي مهاجرت در سال 1951 ( 1330) تاسيس شد تا مشكلات آوارگان اروپايي بعد از جنگ جهاني دوم را حل كند.
اين سازمان كه هجوم مهاجران در جهان را رصد مي كند و حل مشكلات پناهجويان و كمك به افرادي كه از جنگ فرار كرده اند را در دستور كار دارد، براي سال 2018 بودجه اي 1.1 ميليارد دلاري را در نظر گرفته است.
به نظر مي رسد راي قاطعانه در مخالفت با گزينه پيشنهادي ترامپ، در واكنش به سياست هاي مهاجرتي وي و ابراز مخالفت با نامزدي بوده كه گرايشات اسلام هراسانه و ترديد در بحث تغييرات آب وهوايي در وي مشاهده شده است.
«آنتوني ويترينو» عضو حزب سوسياليست پرتغال كه روابط نزديكي با «آنتونيو گوترش» دبير كل سازمان ملل متحد دارد، با وجود تلاش هاي شديد هيات آمريكا در سازمان ملل متحد براي كمك به پيروزي نامزد پيشنهادي ترامپ، موفق به احراز كرسي رياست سازمان بين المللي مهاجرت شد.
شكست نامزد پيشنهادي ترامپ در تصدي اين كرسي مهم سازمان ملل، بازتاب مجموعه اقداماتي است كه دولت كنوني آمريكا در فاصله گرفتن از نهادهاي چندجانبه، توافقات و ديپلماسي انجام داده است. ترامپ به تازگي با انتقاد از سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) گفت اين سازمان به همان اندازه قرارداد تجارت آزاد آمريكاي شمالي بد است.
گفته مي شود رئيس جمهور آمريكا اين سخنان جنجال برانگيز را طي يك جلسه خصوصي در اجلاس گروه 7 در كِبك كانادا مطرح كرده؛ موضوعي كه به نوشته نشريه انگليسي گاردين به تاييد دو نفر از مقام هاي اروپايي رسيده است. مقام هاي اروپايي مذكور درباره برگزاري اجلاس ناتو در بروكسل كه قرار است 11 ژوئيه (20 تير) در بروكسل برگزار شود به ويژه با توجه به ديدار ترامپ با «ولاديمير پوتين» رئيس جمهور روسيه ابراز نگراني كرده اند.
ترامپ در اجلاس گروه 7، رهبران شش كشور ديگر صنعتي جهان را به بهره بردن از منفعت يكجانبه از روابط تجاري با آمريكا متهم كرد و درباره اجلاس آينده ناتو گفت: اين اجلاس جالب خواهد بود. ناتو به اندازه قرارداد نفتا بد است و بسيار براي آمريكا هزينه بر است.
آمريكا بزرگترين تامين كننده مالي سازمان بين المللي مهاجرت است و مخالفت سازمان ملل با نامزدي پيشنهادي ترامپ ممكن است به اقدام تلافي جويانه آمريكا منجر شود.
مخالفت با نامزد پيشنهادي ترامپ تازه ترين نشانه رويارويي دولت ترامپ با سازمان ملل و نهادهاي وابسته به آن است كه با رويكردهاي خصومت آميز رئيس كنوني كاخ سفيد بروز كرده است.
دولت ترامپ، اوايل ماه جاري ميلادي كشورش را از شوراي حقوق بشر سازمان ملل به بهانه ناديده گرفتن خواسته اين كشور درباره اصلاحات خارج كرد؛ تصميمي كه در حقيقت حمايت از رژيم صهيونيستي را با توجه به افزايش انتقادها از آن هدف قرار مي داد.
آمريكا در ژانويه (دي- بهمن 96) منابع مالي آژانس آوارگان فلسطيني (آنروا) را تا 80 درصد كاهش داد؛ اقدام تنبيهي كه رهبري سياسي فلسطين را هدف قرار مي داد اما در واقع فشار بر كودكان فلسطيني را براي خروج از مدرسه افزايش مي دهد.
«مارك گلدبرگ» سردبير تارنماي سازمان ملل موسوم به UN Dispach درباره مخالفت با گزينه پيشنهادي ترامپ در سازمان بين المللي مهاجرت گفت: ايزاكس، نامزد پيشنهادي ترامپ قبل از آغاز تلاش هايش براي پيروزي در اين رقابت، به دليل سياست هاي ترامپ شكست خورده بود. با اين حال ديدگاه هاي خود اين نامزد هم به شكست او كمك كرد.
ايزاكس در توئيتي مدعي شد: اسلام دين صلح نيست و از اتريش و سوئيس خواست در منطقه آلپ براي جلوگيري از ورود پناهجويان ديوار بسازند. وي همچنين با پرداختن به تئوري هاي توطئه آنها را در فضاي مجازي به اشتراك گذاشت و مدعي شد كه تغييرات آب و هوايي «فريبي» بيش نيست.
وي بعدها مجبور شد از توئيت هاي اسلام ستيزانه خود عذرخواهي كند و تاكيد كرد كه تغييرات آب و هوايي را قبول دارد.
گلدبرگ افزود: به نظر من شكست ايزاكس قبل از ورود او به رقابت ها رقم خورد وقتي كه دولت ترامپ اعلام كرد كه از مذاكرات درباره قرارداد جهاني درباره مهاجرت خارج مي شود. انتظار مي رود رئيس سازمان جهاني مهاجرت اين مذاكرات را اجرا كند.
وي افزود: مساله بعدي، موضع ترامپ درباره مهاجرت با جدا كردن كودكان از والدين است.
«جرمي كونينديك» رئيس سابق كمك هاي خارجي آمريكا گفت: شكست نامزد آمريكا براي احراز كرسي رياست سازمان بين المللي مهاجرت، بيانيه غم انگيزي درباره اعتبار آمريكا درجهان است.
تصميمات ترامپ به انزواي آمريكا در سازمان ملل منجر شده است. چندي پيش شوراي امنيت سازمان ملل متحد بر انزواي ديپلماتيك دولت آمريكا به دليل اقدام غيرقانوني، بي موقع و غيرعاقلانه اين كشور در اعلام قدس به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي تاكيد كرد.
بعلاوه دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو، به تازگي اقدام آمريكا در حفاظت از مرزهايش از طريق زيرپا گذاشتن حقوق خانواده ها و كودكان را محكوم كرد. زيد رعد الحسين كمسيونر عالي سازمان ملل با انتقاد از سياست بدون ارفاق آمريكا در خصوص مهاجران و جدا كردن كودكان از والدين شان در مرز آمريكا بيان كرد: احترام به حقوق بشر در مناطق مرزي پايان نمي يابد.
ترامپ با وعده ساخت «ديواري بسيار بزرگ» در مرز آمريكا و مكزيك و جلوگيري از ورود مهاجران به كشور به كاخ سفيد راه يافت. وي از زمان دستيابي به كرسي رياست جمهوري بسياري از قوانين مهاجرتي را تشديد كرده است. ديوان عالي آمريكا هفته پيش ممنوعيت مسافرتي ترامپ را در جلوگيري از ورود اتباع هفت كشور به اجرا در آورد.
چنين محدوديت هايي به همراه نظارت هاي امنيتي پيشرفته تري كه از ژانويه گذشته عليه پناهجويان يازده كشور اجرا شد، باعث كاهش ورود مهاجران به آمريكا شده است.
بر اساس آمار دولتي در دسترس، از زمان آغاز سال مالي جديد در آمريكا زير 15 هزار و 600 نفر پناهجو وارد آمريكا شده اند كه در مقايسه با سال مالي گذشته در دولت «باراك اوباما» به ميزان 46 هزار و 400 نفر كاهش نشان مي دهد.
در دولت ترامپ علاوه بر سياست هاي سختگيرانه مهاجرتي، اين كشور از بسياري از تعهدات بين المللي از جمله پيمان مشاركت ترانس پسفيك، توافق آب و هوايي پاريس، يونسكو عقب نشيني كرده است. ترامپ مي گويد سياست خارجي بر اساس اولويت در حفظ منافع آمريكا اتخاذ كرده و به همين بهانه تهديد به خروج از نفتا و ناتو كرده و از توافق هسته اي ايران خارج شده است.
اما خروج آمريكا از سازمان هاي بين المللي و توافقات و تهديدهايش براي عقب نشيني بيشتر از چنين همكاري هايي؛ بسياري از ناظران را وادار كرده تا شعار ترامپ درباره «آمريكا در اولويت است» را زير سوال ببرند. آنها معتقدند كه اين سياست ترامپ در واقع «آمريكا تنها است» را هدف قرار مي دهد.
از ديدگاه تحليلگران، تهديدهاي ترامپ و قطع همكاري هاي بين المللي اين كشور به انزواي اين كشور حتي در بين متحدان سنتي اش كمك كرده و بيش از پيش نقش آمريكا در جهان را زير سوال برده است.
اروپام**9158**1485
تهران- ايرنا- سازمان ملل متحد با بي اعتنايي به گزينه پيشنهادي «دونالد ترامپ» رئيس جمهوري آمريكا براي رياست آژانس مهاجرت اين سازمان، سنت ديرينه تصدي يك آمريكايي بر اين نهاد بين المللي را شكست.