به گزارش روز شنبه ايرنا از بنياد شهيد، عليرضا اسماعيلي در اين خصوص توضيح داد: با تشكيل دولت تدبير و اميد و حمايت هاي رياست عالي بنياد شهيد، روند رسيدگي به پرونده هاي جانبازان و ايثارگران سرعت بيشتري يافت؛ به طوري كه در سال 1396 تعداد جلسات اين كميسيون به 147 جلسه و تعداد آرا به سه هزار و 517 پرونده افزايش يافت.
وي در خصوص جمع كل جلسات برگزارشده از سال 1392 تا پايان سال 1396 گفت: از زمان شروع به كار دولت يازدهم تا پايان سال 1396، در مجموع 727 جلسه در دبيرخانه كميسيون برگزار شد و تعداد كل شكايات واردشده به دبيرخانه در اين مدت، 15 هزار و 948 پرونده است كه از اين تعداد به 12 هزار و 869 پرونده رسيدگي و منجر به صدور راي شده است.
دبير كميسيون ماده 16 رسيدگي به شكايات جانبازان در خصوص آمارهاي تفكيكي 12 هزار و 869 پرونده رسيدگي شده در اين مدت اظهار داشت: از اين تعداد پرونده، چهار هزار و 134 پرونده مربوط به احراز جانبازي و هشت هزار و 735 پرونده به شكايت از دستگاه ها اختصاص داشته است.
اسماعيلي با اشاره به بازخورد آراي صادرشده توسط كميسيون ماده 16 تصريح كرد: بهترين راه براي سنجش و ارزيابي عملكرد درستي صدور آرا در كميسيون، آراي صادره قطعي ديوان عدالت اداري در خصوص شكايات انجام گرفته از راي كميسيون ماده 16 است؛ به طوري كه در سال 1395 از 662 پرونده شكايتي در ديوان عدالت اداري، تنها سه پرونده منجر به نقض راي كميسيون و راي به ورود شكايت توسط ديوان عدالت اداري صادر شد.
وي خاطرنشان كرد: در سال 1396 نيز از 953 پرونده شكايتي در ديوان عدالت اداري، 9 فقره پرونده منجر به نقض راي كميسيون و راي به ورود شكايت توسط ديوان عدالت اداري صادر شده است كه به ترتيب 36 صدم درصد و 8 صدم درصد كل شكايات در ديوان هستند. اين آمار نشان دهنده قانون گرايي و صحيح بودن آراي صادره در كميسيون ماده 16 است.
دبير كميسيون ماده 16 رسيدگي به شكايات جانبازان در خصوص موضوع شكايات طرح شده از سوي ايثارگران در اين كميسيون گفت: بيشترين شكايات وارده به دبيرخانه كميسيون ماده 16، به ترتيب شامل ماده 4 قانون تسهيلات استخدامي و اجتماعي جانبازان و ماده 60 قانون جامع خدمات رساني به ايثارگران در خصوص اعاده به كار است. همچنين ماده 8 قانون تسهيلات با موضوع تبديل وضعيت استخدامي و ايجاد امنيت شغلي نيز بيشترين شكايات را شامل مي شود.
اسماعيلي افزود: همچنين ماده 9 قانون تسهيلات با موضوع كسر ساعت كاري و بحث تنزل پست و ايجاد پست هم طراز، ماده 12 قانون تسهيلات استفاده از ماموريت آموزشي در مقاطع مختلف تحصيلي و استفاده از ماده 18 قانون تسهيلات از نظر مزايا و امتيازات يك مقطع تحصيلي بالاتر از ديگر موارد شكايتي است.
دبير كميسيون ماده 16 گفت: به استناد تبصره 2 بند «ب» ماده 2 قانون تسهيلات، كميسيون ماده 16 مرجع تشخيص و تطبيق جانبازي در موارد اختلافنظر بين بنياد و نيروهاي مسلح است و تا قبل از تصويب قانون جامع و آييننامه مصاديق عملي شهيد و امور ايثارگران و در حكم شهيد مصوب هيات دولت در سال 1393، سهم بسزايي از شكايات را شامل مي شد كه خواسته شاكي عدم احراز جانبازي در بنياد بوده است.
اسماعيلي در خصوص بيشترين موادي از قانون جامع خدمات رساني به ايثارگران كه در جلسات كميسيون ماده 16 مطرح مي شوند، اظهار داشت: عمده اين مواد از ماده 13 در خصوص تامين 100 درصد هزينه بهداشتي درماني خانواده شاهد، جانبازان و آزادگان و افراد تحت تكفل آنان، ماده 21 در خصوص تامين 25 درصد نيازهاي استخدامي دستگاه هاي مشمول ماده 2 قانون جامع از جامعه ايثارگري، ماده 27 در خصوص مدت خدمت داوطلبانه جانبازان، آزادگان و شهدا در جبهه قبل از استخدام و اشتغال كه جزو سنوات قابل قبول از لحاظ بيمه و بازنشستگي محسوب مي شود و ماده 37 در خصوص كسورات بازنشستگي سهم اسرا، آزادگان و جانبازان شاغل و حالت اشتغال در دستگاههاي موضوع ماده 2 قانون جامع است.
وي افزود: همچنين ماده 40 در خصوص حقوق بازنشستگي شهدا، جانبازان و آزادگان مشمول قانون حالت اشتغال معادل آخرين حقوق و مزاياي دريافتي، ماده 51 در خصوص فوقالعاده ايثارگري، ماده 56 در خصوص معافيت از پرداخت ماليات افراد شاغل دستگاه هاي موضوع ماده 2 قانون جامع، ماده 60 در خصوص اعاده به كار افراد مشمول، ماده 66 در خصوص تأمين و پرداخت 100 درصد هزينه شهريه تمامي دانشجويان مطابق آئين نامه، ماده 70 در خصوص اعطاي سهميه هاي ورود به دانشگاه ها موسسات آموزش عالي و ماده 71 در خصوص تامين 10 درصد اعضاي هياتعلمي مورد نياز دانشگاهها از بين جامعه ايثارگران از ديگر موادي از قانون جامع خدماترساني به ايثارگران هستند كه در جلسات كميسيون ماده 16 مطرح مي شوند.
دبير كميسيون ماده 16 رسيدگي به شكايات اضافه كرد: جانبازان و فرزندان شهدا و خانواده شاهد براي طرح شكايت، نيازي به مراجعه به مركز ندارند و صرفا از طريق نمايندگي هاي مستقر در بنيادشهيد استان مربوطه مي توانند شكايت خود را از طريق سيستم سجايا به مركز منتقل كنند.
تعداد كل جانبازان در كشور به 574 هزار و 101 نفر مي رسد كه 336 هزار و 282 نفر معادل 59 درصد جانبازان زير 25 درصد و 237 هزار و 819 نفر، معادل 41 درصد نيز جانبازان 25 درصد و بالاتر هستند. تعداد آزادگان كشور در دوران دفاع مقدس نيز 43 هزار و 173 نفر است.
اجتمام*7268*1834
دبير كميسيون ماده 16 بنياد شهيد:
بيشترين شكايات ايثارگران در مورد احراز جانبازي است
۹ تیر ۱۳۹۷، ۱۳:۲۷
کد خبر:
82957073
تهران- ايرنا- دبير كميسيون ماده 16 (رسيدگي به شكايات جانبازان) بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: بيشترين شكايات جانبازان در كميسيون ماده 16 مربوط به موضوع احراز جانبازي است.