۱۰ تیر ۱۳۹۷، ۱۰:۵۰
کد خبر: 82957964
T T
۰ نفر

میزگرد ایرنا/ رویای لیگ برتری فوتبال فارس

۱۰ تیر ۱۳۹۷، ۱۰:۵۰
کد خبر: 82957964
میزگرد ایرنا/ رویای لیگ برتری فوتبال فارس

شیراز- ایرنا- میزگرد بررسی مسائل فوتبال فارس و افق پیش‌رو در خبرگزاری جمهوری اسلامی استان فارس برگزار شد و شركت كنندگان داشتن یك تیم در لیگ برتر فوتبال را خواسته اكثر جوانان فارس دانستند.

به گزارش ایرنا در این میزگرد تخصصی كه همزمان با رقابت های جام جهانی فوتبال در روسیه برگزار شد، همچنین به مسائلی همچون نبود حامی مالی، واگذاری تیم‌های فارس به دیگر استان‌ها، وضعیت ناگوار مالی و نبود حمایت‌های روانی از تیم‌ها پرداخته شد.
همگان در این میزگرد بر این موضوع تأكید كردند كه حضور تیم‌های فوتبال فارس به ویژه در لیگ برتر خواسته مهم جوانان است و به ‌مثابه ضرورتی مهم به ‌شمار می‌رود.
رئیس هیات فوتبال شیراز با انتقاد از حضور نیافتن بزرگان ورزش فارس در این میزگرد با وجود دعوت قبلی از آنها و اعلام تمایل به شركت در این میزگرد گفت: در نبود افرادی همچون غلامحسین پیروانی، آیت اللهی، كامیاب، كلانتری و صالحی این میزگرد به نتیجه‌ مطلوب مدنظر نمی‌رسد؛ زیرا امثال غلامحسین پیروانی آبدیده شده‌اند و تجارب آن‌ها امروز بیش از هر چیز دیگر به‌كار می‌آید.
كاووس عباسی با تأكید بر ضرورت حضور صاحب‌ نظران و كارشناسان در میزگرد‌ها و جلسات بیان كرد: كارشناسان باید در برنامه‌های اینچنینی حضور یابند و صحبت كنند زیرا تیم فوتبال ما در لیگ برتر ویترین شهرمان است و افزون بر بهبود وضعیت ورزش باعث جهش اقتصادی نیز می‌شود.
وی بیان داشت: در فوتبال مردان تیم‌های شیرازی به دو تیم تقلیل یافته‌اند. پیش از این تیم شهید باقری گویم را در زیرگروه داشتیم، فجر و برق را در لیگ یك و قشقایی را در لیگ دسته دو.
عباسی عنوان كرد: برای نجات تیم‌ها با هركس كه می‌شد تماس گرفتیم اما حامی مالی نیافتیم و حاضر شدیم تیم60 میلیونی را 40 میلیون بفروشیم كه به خارج از استان نرود ولی هیچكس حمایت نكرد.

** امتیاز قشقایی فارس به تهران فروخته شد
رئیس هیات فوتبال شیراز اعلام كرد: تیم قشقایی به تهران فروخته شده است و در هفته‌های آتی منتقل می‌شود و با آنكه مدیركل ورزش و جوانان برای جلوگیری از این اتفاق تلاش‌های بسیاری كرد، كسی در شهر نبود كه این تیم را بخرد و مانع از خروجش از شیراز شود.
عباسی افزود: اینقدر وضع مالی نامناسب است كه برای تأمین هزینه داوران نیز باید دستمان را به سمت اداره كل ورزش و جوانان دراز كنیم.

**حامیان بومی، استان خود را فراموش كرده‌اند
عباسی با انتقاد از اسپانسر‌ها و كارخانه های استان فارس كه از تیم‌های استقلال و پرسپولیس حمایت می‌كنند و تیم‌های شهر و استان خود را رها كرده‌اند، ابراز كرد: این در حالی است كه برای نمونه تیم شاهین بوشهر با حمایت شهردار و نماینده مجلس و رئیس شورای شهر در بازی‌ها شركت می‌كند و همین اعلام حضور و حمایت‌ها تیمی موفق را ساخته است و ما هنوز شعار می‌دهیم.
وی افزود: اگر امروز یك نفر از فارس مربی شود، 50 مربی هم‌استانی‌اش او را می‌كوبند و از هیچ حمایتی برخوردار نیست.
عباسی بیان داشت: حضور تیم‌های فارس در لیگ برتر باعث گردش اقتصادی می‌شود و اشتغال‌آفرینی‌ می‌كند اما مسئولان هیچ زمانی به ‌موقع به میدان نیامده‌اند و به همین دلیل وضعیت مناسبی نداریم.
وی با اشاره به اهمیت فعالیت رسانه‌ها در صعود یا سقوط تیم‌ها ابراز كرد: رسانه‌ها نقش مثبت و منفی بسیاری در فوتبال ایفا می‌كنند. آن‌ها می‌توانند وضعیت تیمی را متزلزل كنند یا به رشد آن تیم یاری رسانند.
عباسی بیان كرد:مطرح كردن این پرسش كه چرا كسی از تیم‌های فارس در فهرست تیم ملی قرار ندارد، با حضور كارشناسان میسر است، آن‌ها هستند كه باید بیایند و برنامه دهند و نقاط ضعف و قوت را برای رفع این مشكل بررسی كنند.
رئیس هیات فوتبال فارس با اشاره به عمر كوتاه ورزشی فوتبالیست‌ها گفت: بازیكنان ما به اصفهان و اهواز و دیگر شهر‌ها كوچ می‌كنند زیرا تامدت محدودی توان بازی كردن دارند و واضح است تا زمانی كه از امكانات و سرمایه برخوردار نباشند، در شیراز نمی‌مانند و به دیگر تیم‌ها ملحق می‌شوند.

** شاهكار بانوان با دست خالی
وی عملكرد تیم فوتبال بانوان فارس را قابل پذیرش دانست و گفت: بانوان با آنكه از لحاظ امكانات درحد صفر هستند، در سال گذشته به موفقیت‌های خوبی دست یافته‌اند؛ چه در لیگ برتر فوتبال و چه در فوتسال.
عباسی ادامه داد: تیم بانوان با دست خالی شاهكار كرده است و متأسفانه ما نیز نتوانستیم كمك چندانی به آن‌ها كنیم و وقتی اسپانسر‌ها منابع مالی خود را صرف تیم‌های خارج از استان می‌كنند، شاهد این هستیم كه بانوان ما با اتوبوس بروند كرمان و همین اتوبوس در راه خراب شود به جای اینكه با هواپیما بروند.
وی با بیان اینكه تنها در یك زمین شیراز 937 بازی انجام شده است، گفت: وقت زمین‌ها حتی تا ساعاتی بعد از نیمه شب هم پر است اما هیچ مسئولی تاكنون از این وضعیت بازدید نكرده است چه در حوزه بانوان و چه در فوتبال آقایان.

** نظرات دائم ‌الانتقاد‌ها گرفته شود
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره كل ورزش و جوانان فارس نیز در این میزگرد با انتقاد از غیبت افراد مطرح در این جلسه گفت : اداره كل ورزش و جوانان اگر در اول فصل به تیم‌ها كمك مالی كند، ده‌ها برابر پرداخت پول در آخر فصل اثر خواهد داشت.
علی رضایی افزود: یكی از وظایف اداره كل ورزش و جوانان حمایت از هیات فوتبال است و باآنكه باشگاه‌های فارس خصوصی است اگر برای آن‌ها برنامه‌ریزی درستی صورت گیرد، می‌توانند موفق شوند و مایت‌ از هیات فوتبال باعث اقتدار فوتبال خواهد شد.
وی بیان داشت:همان بزرگانی كه امروز حضور نیافتند، فردا اولین افرادی هستند كه علیه این نشست مطلب می نویسند و ضروری است نظرات دوستان، مخصوصاً دائم الانتقادها نیز گرفته شود.
رضایی گفت: در طول تاریخ ورزش فارس در هیچ دوره ای اداره كل ورزش و جوانان به اندازه سال گذشته از تیم‌های ورزشی به‌خصوص فوتبال حمایت نكرده است؛‌ چه به‌صورت مستقیم چه غیر آن.
رضایی افزود: این اداره كل علاوه بر صدا و سیما با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز وارد مذاكره شده است و كمك‌هایی از این دو دریافت كرده است.
وی میزان كمك‌های اداره كل ورزش و جوانان را به فوتبال بالغ بر 20میلیارد ریال به ‌صورت مستقیم و غیرمستقیم اعلام كرد و بیان داشت:جز این‌ مبلغ با در اختیار گذاشتن اماكن ورزشی و پرداخت هزینه داوران نیز آنچه را لازم بوده است برای صعود تیم‌ها فراتر از حد توان خود انجام داده‌ایم.
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره كل ورزش و جوانان فارس ابراز كرد: قانون به این اداره كل مجوز كمك به تیم‌های حرفه‌ای را نمی‌دهد و تاكنون هرچه كمك كرده‌ایم خارج از چارچوب قانون بوده است و شاید زمانی مدیر كل مجبور به پاسخگویی شود.

**جای تعصب استانی در فوتبال فارس خالی است
رضایی با اشاره به اینكه نبود صنایع بزرگ در استان فارس برای حمایت مالی از تیم‌های ورزشی معضل بزرگی است، بیان كرد: افزون بر این نبود تعصب و عرق استانی نیز در مسئولان كم است و صاحبان تیم‌های ورزشی هم به فكر تیمشان نیستند.
وی بیان داشت: اداره كل ورزش و جوانان حتی از محل بودجه جوانان نیز به فوتبال كمك كرده است و برای نمونه در یك فقره به تیم قشقایی 20 تا 30 میلیون تومان به‌صورت چك پرداخت شده است اما به ‌نظر می‌رسد خود مسئولان هم علاقه‌‌ای به صعود ندارند.
رضایی با اشاره به ادغام تیم قشقایی با برق ابراز داشت: هر تیم لیگ دسته اول به دستكم 5 میلیارد تومان نیاز دارد تا در كورس صعود قرار گیرد، با این وضعیت آیا مكانیزمی تعریف شده كه قشقایی بتواند این هزینه را تأمین كند؟
وی افزود: گرچه تیم قشقایی هم میدان‌دار خوبی است و هم از تعصب و ظرفیت اجتماعی برخوردار است، این مسائل فقط تا 10 بازی به كمك تیم خواهد آمد و در ادامه به صرف هزینه نیاز است.
رضایی با اشاره به وضعیت ورزش بانوان نیز اظهار داشت: بانوان ورزشكار حق دارند گلایه‌مند باشند. آن‌ها تا سطح یك پیش رفتند اما منابع كافی برای تغذیه تیم بانوان وجود ندارد.

**رسیدن به لیگ برتر یك خواست اجتماعی است
رضایی بیان كرد: استان فارس برای آنكه در ویترین تیم‌های كشور باشد تلاش بسیاری كرده است و رسیدن به این موضوع یك خواست اجتماعی است زیرا جوانان استان فارس از اینكه تیم ورزشی مطرحی در كشور ندارد، احساس كمبود می‌كنند.
وی ادامه داد: این در حالی است كه خوزستان چهار تیم در لیگ دارد درصورتی كه در این حد بهتر از فوتبال فارس نیست و امیدواریم هم باشگاه‌ها در ادامه فعالیت خود مكانیزم‌هایی را برای اداره كل تعریف كنند هم مسئولان در این مكانیزم‌ها نقش خود را ایفا كنند.
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره كل ورزش و جوانان فارس با بیان اینكه این اداره كل هیچ كم و كاستی برای ورزش نگذاشته است عنوان كرد: این بدین معنا نیست كه در سال‌های آینده وظیفه‌ای ندارد، بلكه با توان بیشتر از ورزش حمایت خواهد كرد اما نباید از یاد برد كه یك دست هم صدا ندارد.

**غیبت بزرگان در بزنگاه‌ها مشكل فوتبال فارس
منوچهر اسدی پویا دبیر سرویس ورزشی روزنامه خبر جنوب نیز با حضور در این نشست بیان كرد: فوتبال برندی فراتر از ورزش است و یكی از مشكلات مهم فوتبال فارس همین غیبت بزرگان در زمان‌های ضروری است.
وی با بیان اینكه برخی بزرگان در زمان مناسب و در جای مناسب بزرگی نمی‌كنند، افزود: بزرگ آن است كه در بحبوحه مشكلات دست كوچك را بگیرد و برای مثال در چهار بازی آخر فجر به كلانتری كمك كند.
اسدی پویا عنوان كرد: پیش از برگزاری چهار بازی آخر با تك‌ تك پیشكسوتان تماس گرفته شد و اعلام كردیم برای بهبود وضعیت روحی تیم و برداشتن فشار از بازیكنان در كنار تیم حضور داشته باشند ‌اما بزرگان فوتبال فارس توقع دارند در عكس‌ها یا در مراسم خاص یا در مطبوعات بزرگ باشند.
این خبرنگار ورزشی اظهار داشت: روزی كه فوتبال به بزرگانش نیاز داشته باشد كسی را ندیده‌ایم.
وی با طرح این پرسش كه جوابگوی مشكلات فوتبال فارس چه كسی است، ابراز داشت: همه كارها باید روی اصول انجام شود، برای نمونه اگر باشگاه قشقایی می‌خواهد تیمی در لیگ داشته باشد، باید به‌درستی آن را مدیریت كند.
اسدی پویا بیان داشت: ما دوست داریم مسئولان از بازی تیم‌ها دیدن كنند اما هیچ وقت بازیكنان ما حتی یك بار هم مسئولی را در كنار زمین ندیده‌اند.
این خبرنگار ورزشی یكی از مشكلات بزرگ فوتبال فارس را مدعی بودن در برنامه‌ریزی عنوان كرد و گفت: مهم‌ترین اصل برنامه‌ریزی این است كه هر چیز در جای خود باشد.

** فوتبال بانوان
راضیه رزمجویی مربی فوتبال نیز در این میزگرد گفت: چندین سال است به مربیگری مشغول هستم اما وضع حقوقی مشخصی ندارم و سه ماه است حقوق نگرفته ام.
وی گفت: حقوق حدود 400 هزار تومانی پاسخگوی مخارج زندگی نیست؛ با این حال همین مبلغ هم با تاخیر پرداخت می شود.
این مربی فوتبال گفت: برای تمرین، توپ كافی نداریم و شركت كنندگان در تمرین و كلاس ها از این نظر با مشكل مواجه هستند ضمن اینكه از آموزش های جدید بی بهره هستیم و در چنین شرایطی استعداد یابی بی معنی شده است.
ندا روستا بازیكن فوتبال گفت: برای اعزام تیم ها به خارج از استان، باید سواراتوبوس های نامناسب شویم و حتی تاوان اختلافات باشگاه ها و شركت های اتوبوسرانی را نیز بپردازیم.
وی گفت: راننده اتوبوس تیم ما هنگام برگشت از غرب كشور به شیراز، این وسیله نقلیه را در شمال استان فارس نگه داشت و گفت تا بدهی من را ندهند، حركت نمی كنم و ما ساعت سه بامداد در سرما درون اتوبوس حبس شدیم.
/ 7375 / 7368/1876