۱۱ تیر ۱۳۹۷، ۱۸:۲۹
کد خبر: 82959648
T T
۰ نفر
هزينه نوسازي ناوگان حمل و نقل بيش از 10 ميليارد دلار است

تهران- ايرنا- معاون وزير راه و شهرسازي به ضروت نوسازي ناوگان فرسوده حمل ونقل عمومي برون شهري تاكيد كرد و گفت: اجراي اين طرح با اعتباري معادل 10 ميليارد و 666 ميليون دلار در دستور كار قرار گرفته است.

به گزارش روز شنبه پايگاه خبري وزارت راه وشهرسازي، «عبدالهاشم حسن‌نيا» افزود: در مجموع با احتساب ناوگان حمل و نقل عمومي درون و برون شهري فرسوده بايد بيش از 202 هزار دستگاه خودرو در اين بخش نوسازي شود.
وي بيان كرد: با توجه به تسريع فرايند پيگيري و تصويب شوراي اقتصاد، مصوبه صندوق توسعه ملي، صدور ابلاغيه از جانب معاون اول رئيس‌جمهوري به همه بانك‌ها و صدور ابلاغيه از جانب بانك مركزي به بانك‌هاي عامل، اين طرح با سرعت بيشتري در دستور كار قرار گرفته است.
رئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي يادآورشد: در بخش برون شهري از مجموع 140 هزار دستگاه كاميون فرسوده 120 هزار دستگاه، از 13 هزار اتوبوس فرسوده 9 هزار دستگاه، از 57 هزار دستگاه ميني‌بوس فرسوده 48 هزار و 500 دستگاه و همچنين 6 هزار دستگاه وانت در اين طرح نوسازي خواهند شد.
وي بر مسئوليت نظارت بر فرايند نوسازي ناوگان فرسوده برون‌شهري از سوي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي تاكيد كرد و گفت: در اين طرح 202 هزار دستگاه اتوبوس، ميني‌بوس، كاميون و كاميونت فرسوده در حوزه درون و برون‌شهري با اعتباري بيش از 10 ميليارد و 666 ميليون دلار نوسازي خواهد شد ، ضمن اينكه پيشنهاد اين مصوبه از سوي «وزارت صنعت، معدن و تجارت» با هدف نوسازي ناوگان حمل‌ونقل عمومي درون و برون‌شهري مطرح شد و پيگيري امور مربوطه نيز برعهده همين وزارتخانه است.
معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به مصوبه شوراي اقتصاد براي نوسازي ناوگان عمومي فرسوده حمل‌ونقل بار و مسافر كشور اظهارداشت: در اين طرح، مابه‌التفاوت صرفه‌جويي انجام‌ شده در نوسازي خودرو از سوي وزارت نفت به ازاي اسقاط يك خودرو فرسوده و جايگزيني يك خودرو نو، محاسبه و پرداخت‌ مي‌شود.
به گفته رئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي، منابع حاصل از صرفه‌جويي سوخت طبق يك جدول محساباتي، به سرمايه‌گذاران عامل صرفه‌جويي ناوگان فرسوده پرداخت مي شود كه حداقل يك سال پيش از نوسازي، در شبكه حمل‌ونقل عمومي فعال بوده باشند.
حسن‌نيا درخصوص مكانيسم پرداخت وجه حاصل از صرفه‌جويي گفت: پس از تحويل خودرو نو به خريدار، شركت ملي نفت ايران مكلف است در مقاطع 6 ماهه، بسته به نوع خودرو، در سررسيدهاي بازپرداخت مبالغ ذكرشده در جداول محاسباتي، معادل صرفه‌ جويي سوخت حاصله تا سقف كل مبلغ جدول مصوب، پس از تخصيص سازمان برنامه ‌و بودجه كشور از محل سرجمع درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز و يا كاهش واردات فرآورده‌هاي نفتي، از طريق بانك مركزي به ‌حساب اعلامي از سوي خزانه ‌داري كل كشور واريز و به ذي نفعان پرداخت مي شود.
معاون وزير راه و شهرسازي افزود: در فرآيند خريد خودرو، مبلغ پرداختي دولت بابت خريد خودرو به صورت كمك بلاعوض ازمحل صرفه جويي سوخت تأمين مي‌شود؛ متقاضي براي خريد 20 درصد به‌عنوان آورده و حدود 30 درصد نيز قيمت خريد به ‌صورت تسهيلات با نرخ سود اعلامي از سوي بانك مركزي پرداخت مي‌شود.
به گزارش ايرنا، در برنامه ششم توسعه قرار است بيش از 65 هزار كاميون نوسازي شوند و تاكنون بيش از15 هزار كاميون در كشور نوسازي شده است.
اقتصام**1108** 2023
۰ نفر