۱۳ تیر ۱۳۹۷، ۸:۰۶
کد خبر: 82961170
T T
۰ نفر
قم به يكي از قطب هاي كشت گلخانه كشور تبديل مي شود

قم- ايرنا - رئيس سازمان جهاد كشاورزي قم، گفت: با توجه به شرايط اقليمي و تنش هاي محيطي در قم، توسعه كشت گلخانه اي در دستور كار قرار دارد و اين استان در آينده نزديك به يكي از مهمترين قطب هاي مهم كشت گلخانه اي كشور تبديل مي شود.

به گزارش ايرنا، محمد رضا طلايي روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا، بيان كرد: قم، موقعيت ممتازي براي توسعه كشت گلخانه اي دارد و به دليل برخورداري از نيروي انساني كارشناس و محيط پاك مي تواند محصول سالم و استانداردي را در سطح گلخانه هاي خود توليد كند.
وي افزود: قرار گرفتن قم در منطقه مركزي ايران و دسترسي آن به بازارهاي عمده مصرف محصولات كشاورزي كشور، نكته ديگري است كه توجيه اقتصادي توسعه كشت گلخانه اي در آن را بالا مي برد.
وي ادامه داد: در حال حاضر، متقاضيان احداث 35 هكتار گلخانه در سطح استان به بانك هاي عامل معرفي شده اند كه با ادامه اين روند و همكاري دستگاه هاي مختلف مي توان اميدوار بود كه به زودي شاهد تبديل شدن قم به قطب توليدات سالم و بهداشتي گلخانه اي باشيم.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي قم همچنين با اشاره به اهميت ويژه مديريت منابع آبي در بخش كشاورزي گفت: سال گذشته چهار هزار و 700 هكتار از زمين هاي كشاورزي قم به سيستم هاي نوين آبياري با وسايل پيشرفته مجهز شد و استان توانست رتبه سوم كشور در تحقق سياست هاي اقتصاد مقاومتي را در بخش مديريت منابع آبي به دست آورد.
طلايي اجراي سياست تغيير الگوي كشت را از ديگر برنامه هاي بخش كشاورزي قم دانست و افزود: هم اكنون 2 مورد از دشت هاي استان به عنوان نمونه كشوري براي اجراي اين سياست آماده و امكانات زيرساختي لازم در آن فراهم شده است.
وي بيان كرد: كار اجراي اين طرح همزمان با كشت پاييزه سال جاري، آغاز مي شود و بر اساس پيش بيني هاي كارشناسي موفقيت هاي چشمگيري در پي خواهد داشت.
وي ادامه داد: تغيير الگوي كشت، وارد كردن ارقام جديد زراعي و باغي مقاوم به كم آبي و تنش هاي محيطي و همچنين توسعه باغات و كشت گلخانه اي از جمله سياست هاي مهم براي پيشرفت كمي و كيفي كشاورزي در قم است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي قم در ادامه به اهميت احداث صنايع تبديلي و تكميلي در روستاها اشاره كرد و گفت: با ايجاد بسترهاي مورد نياز براي تكميل زنجيره توليد و ايجاد صنايع تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي در روستاهاي استان مي توان اشتغال بسيار مناسبي در اين حوزه ايجاد كرد، چرا كه با اين كار تمام فرآيند توليد، فرآوري و توزيع محصول در روستاها و توسط بهره برداران بخش كشاورزي انجام مي شود.
وي افزود: هم اكنون 24 طرح ايجاد صنايع تبديلي و تكميلي براي اجراي در سطح روستاهاي قم مشخص و سه مورد از آن ها ايجاد شده است و اين روند بر اساس ظرفيت هاي اقتصادي مناسب استان به جد دنبال مي شود.
وي ادامه داد: احداث صنايع تبديلي و تكميلي و همچنين اجراي طرح تكميل زنجيره توليد در بخش مرغ و طيور، باغات پسته و لبنيات در اولويت برنامه ها قرار دارد و به دنبال فرآيندي هستيم كه متقاضيان سرمايه گذاري در اين بخش بتوانند از تسهيلات ارزان قيمت در قالب طرح اشتغال فراگير روستائيان استفاده كنند.
در بخش كشاورزي كل اراضي قابل كشت قم معادل105 هزار و 730 هكتار است كه اين رقم 46 صدم درصد كل اراضي قابل كشت كشور مي باشد؛ مجموع كشت سبز استان شامل 20 هزار هكتار باغ و 42 هزار هكتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هكتار كشت جو، پنج هزار و 675 هكتار كشت گندم آبي، 2 هزار و 346 هكتار كشت كلزا و بقيه سطح زير كشت به محصولات يونجه، ذرت، پنبه و صيفي جات اختصاص يافته است.
ميزان متوسط توليد بخش كشاورزي استان قم در سال برابر 745 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعي و باغي، يك هزار و 208 تن آبزيان و 320 هزار تن محصولات دامي است.
بيشتر بهره برداران بخش كشاورزي قم را روستاييان استان تشكيل مي دهند كه طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال 1395، قم داراي 127 روستا با جمعيت بالاي 20 خانوار است؛ جمعيت ساكن مناطق روستايي اين استان بيش از 55 هزار و 865 تن است كه در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگي مي كنند.
7405/ 6133/