۱۳ تیر ۱۳۹۷، ۱۹:۰۰
کد خبر: 82962048
T T
۰ نفر

18 مجوز باشگاه سواركاري در خراسان شمالي صادر شد

۱۳ تیر ۱۳۹۷، ۱۹:۰۰
کد خبر: 82962048
18 مجوز باشگاه سواركاري در خراسان شمالي صادر شد

بجنورد- ايرنا- رييس هيات سواركاري خراسان شمالي گفت: تاكنون 18 مجوز باشگاه سواركاري در اين استان براي بخش خصوصي صادر شده است.

علي مباركي روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا و با بيان اينكه 50 درصد باشگاه ها تا پايان سال به بهره برداري خواهد رسيد، اظهار داشت: با بهره برداري از اين باشگاه ها زمينه مساعدي براي رشد صنعت اسب ايجاد مي شود و همچنين محل هايي براي خريد و فروش اسب و انجام ورزش خواهد بود.
وي گفت: هم اكنون افرادي كه در خراسان شمالي در زمينه آموزش اسب سواري فعاليت دارند بدون مجوز و بدون مدرك هستند.
وي اظهار داشت: در مردادماه امسال اولين آزمون مهارت مربيگري در استان برگزار مي شود تا اين ورزش به صورت آكادميك و حرفه اي برگزار شود.
مباركي با اشاره به آزمون مهارت مربيگري در اين استان افزود: همچنين در كنار آن رشته هاي ورزشي پرش، استقامت، هنرهاي رزمي و غيره انجام خواهد شد، با توجه به اينكه اين استان پيست استاندارد ندارد بايد به سمت اينگونه ورزش ها برويم و از توانمندي باشگاه ها استفاده كنيم.
رييس هيات سواركاري خراسان شمالي گفت: هم اكنون ساخت پيست باغلق مدنظر است، در اين مكان كه مركز توليد اسب است تاكنون هزينه هايي انجام شده است.
مباركي با اشاره به جشنواره ملي زيبايي اسب اصيل تركمن افزود: قرار بود براي اين جشنواره يك ميليارد و 200 ميليون ريال اعتبار تخصيص داده شود كه هنوز مبلغي پرداخت نشده و اميدواريم با پرداخت آن بتوانيم جوايز اين مسابقات را تامين كنيم.
استان خراسان شمالي به عنوان يكي از اصلي ترين ذخيره گاه هاي ژنتيكي اسب اصيل تركمن در كشور شناخته شده اما اين ظرفيت مهم براي توسعه پايدار اين خطه مورد غفلت قرار گرفته است.
بهره وري ملي از اين ذخيره ارزشمند با هدف توسعه و حفاظت از آن و نيز فعال كردن قابليت هاي موجود در زمينه صنعت اسب از جمله ايجاد اشتغال مولد و پايدار، صادرات غير نفتي، ارزآوري براي كشور، محروميت زدايي و گسترش اكوتوريسم تخصصي اسب ايراني و نيز توسعه ورزش مفرح و نشاط آور سواركاري مي تواند حائز اهميت باشد.
قوم تركمن و ديگر اقوام خراسان شمالي از قديم الايام به واسطه خاستگاه فرهنگي، علاقه ذاتي و دلبستگي دروني به پرورش اسب اشتغال داشته اند و به خصوص در مراسم و مناسبت هاي فرهنگي به برگزاري مسابقات سواركاري همت مي گماشته اند.
در استان خراسان شمالي 3 هزار راس اسب وجود دارد كه يك هزار راس آن اسب اصيل تركمن است.
7186/3007/ 6042