۱۴ تیر ۱۳۹۷، ۱۳:۴۶
کد خبر: 82962689
T T
۰ نفر
چین در تیررس سلاح هسته ای هند قرار می گیرد

دهلی نو-ایرنا- مقامات دهلی نو ادعا كردند، بهره برداری از اولین موشك قاره پیمای هسته ای هند به زودی این كشور را قادر خواهد ساخت تا تمام نقاط چین را با سلاح هسته ای در تیر رس قرار دهد.

به گزارش ایرنا، روزنامه 'اكونومیك تایمز' روز پنجشنبه به نقل از 'منابع دولتی امور دفاعی' نوشت: اولین گروه از موشك های قاره پیمای هسته ای هند به نام 'آگنی 5' به زودی در اختیار نیروهای مسلح قرار خواهد گرفت.
این رسانه ها نوشتند، هنوز لازم است چندین آزمایش روی این موشك پیچیده انجام شود.
موشك آگنی 5 كه دارای برد پنج هزار كیلومتر است در حقیقت در گروه موشك های قاره پیما قرار نمی گیرد. موشك های قاره پیما دارای برد حداقل پنج هزار 500 كیلومتر هستند.
اكونومیك تایمز به نقل از این مقامات كه خواستند نامشان ذكر نشود نوشت، هند اصولا دشمنی ندارد تا در برد این موشك ها قرار گیرد و آگنی 5 تنها با یك دلیل برای هند یك موشك قاره پیما محسوب می شود و آن هم چین است.
سلاح های هسته ای هند با هدف مقابله با دو رقیب یعنی چین و پاكستان توسعه یافته است. سال ها است كه مراكز پر جمعیت پاكستان در تیر رس موشك های هند قرار دارند اما موشك های زمینی تاكنون نمی توانستند شهرهای چین را در مناطق دور دست تهدید كنند.
به گزارش رسانه های هند، آگنی 5 اكنون می تواند شهرهای مختلف چین از جمله پكن، شانگهای، گوانگژو و هنگ كنگ را هدف قرار دهد.
هدف راهبردی افزایش برد موشك های هند را برای اولین بار «ای پی جی كلام» رئیس جمهوری اسبق هند مطرح كرد. وی كه به مرد موشكی هند معروف است از عوامل اصلی در توسعه قابلیت های موشك های بالستیك هند محسوب می شود. كلام یكی از مهندسان شناخته شده موشكی هند در سازمان تحقیق و توسعه دفاعی این كشور به شمار می آید.
وی اخیرا پیش از اولین آزمایش موشك آگنی 5 تاكید كرد، یك موشك قاره پیما با برد 5 هزار كیلومتر برای در تیر رس قرار دادن دشمنان بالقوه هند كافی است.
كلام در عین حال،خاطرنشان كرد كه هیچ نقطه ای ورای اقیانوس اطلس تهدید نمی شود.
موشك زمین به زمین آگنی-5 ،دارای 17 متر طول ،2 مترعرض و 50 تن وزن است كه به سوخت جامد سه مرحله ای با جدیدترین سیستم های پرواز ، برای اصابت دقیق به هدف مجهز است.
آزمایش سال گذشته موشك آگنی 5 هند اعتراض كشور های رقیب و همسایه هند از جمله چین و پاكستان را به همراه داشت. پنج پرتاب موفقیت آمیز دیگر این موشك در سال های 2012، 2013، 2015 ، 2016 و 2018 صورت گرفت.
نیروهای مسلح هند هم اكنون دارای موشك های آگنی 1 با برد 700 كیلومتر، آگنی 2 با برد 2هزار كیلومتر و آگنی 3 و 4 با برد سه هزار و 500 كیلومتر می باشند.
آزمایش سال 2015 این موشك از اهمیت زیادی برخوردار بود زیرا آگنی 5 از یك مخزن استوانه ای و بر روی یك سكوی پرتاب سیار به سمت هدف پرتاب شد.
رسانه های هند پس از پرتاب موفقیت آمیز این موشك در سال 2015 اعلام كردند: پرتاب های گذشته این موشك به صورت باز انجام شد و قابلیت های آن را ثابت كرد. اما آزمایش امروز موشك آگنی 5 كه از یك مخزن استوانه ای و بر روی سكوی پرتاب سیار انجام شد در مقایسه با پرتاب باز، به زمان كمتری نیاز دارد.
اگرچه هند در سال 2017 موشك آگنی 5 را آزمایش نكرد، اما در سال جاری میلادی تاكنون دو بار این موشك آزمایش شده است. اولین آزمایش آن در در ماه ژانویه (دی / بهمن) و دومین آزمایش ماه گذشته صورت گرفت.
به گفته مقامات هندی جدید ترین موشك آگنی 5 به سیستم های پیشرفته هدایت گر، موقعیت یاب و كامپیوتر مجهز شده است. در گذشته اعلام شده بود كه هند به دنبال مجهز كرن موشك آگنی 5 به دستگاه قابل مانور برای افزایش دقت و جلوگیری از سیستم های دفاع موشكی است. این سیستم اجازه می دهد كه از یك موشك چندین كلاهك جنگی شلیك شود.
آساق**267**1424*شبس*1613