به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از بانك مركزی، «حسین یعقوبی میاب» در ششمین اجلاس گروه بانكی و مالی ایران و روسیه با حضور «دیمیتری اسكابلكین» قائم مقام بانك مركزی روسیه و مدیران ارشد و مسئولان بانك های ایرانی و روسیه به میزبانی بانك مركزی افزود: بسترهای لازم برای توسعه روابط بانكی ایران و روسیه فراهم خواهد شد.
وی حضور مدیران ارشد بانكهای بزرگ دو كشور در این اجلاس را نشان علاقه مندی آنها به گسترش روابط بانكی دانست و گفت: امید است نتایج اجلاس، گامی رو به جلو در پیشبرد و توسعه روابط بانكی باشد و باعث افزایش حجم مبادلات تجاری و اقتصادی دو كشور شود.
معاون بین الملل بانك مركزی به بدعهدی های آمریكا به توافقات بینالمللی و پایبند نبودن آنها به اصول و تعهدات جهانی اشاره كرد و خاطرنشان ساخت: ضرورت گسترش و تعمیق روابط ایران و روسیه در این وضعیت بیش از پیش است.
یعقوبی، دستاوردهای مهم بانك مركزی در سال های اخیر را رشد اقتصادی مناسب، مهار تورم، تلاش برای برقراری ثبات در بازار ارز و ساماندهی موسسه های غیرمجاز دانست و ادامه داد: دستیابی به رشد اقتصادی 3.4 درصدی در 9 ماهه اول سال 1396، دستیابی به تورم تك رقمی در محدوده 9.6 درصد در سال 2016 و استمرار آن در سال 2017 از مهمترین دستاوردهای بانك مركزی است.
به گفته این مقام مسئول، تلاش برای برقراری ثبات و آرامش در بازار ارز با اقدام هایی مانند طراحی نظام یكپارچه معاملات ارزی (نیما) و ساماندهی موسسه های غیرمجاز و توقف كامل فعالیت آنها در سال گذشته از اهداف بانك مركزی است.
وی گسترش بانكداری الكترونیك به لحاظ كمی و افزایش كیفیت خدمات را از دیگر دستاوردهای بانك برشمرد كه منجر به كاهش میل نقدینگیخواهی در جامعه شده و سهم اسكناس و مسكوك در گردش از نقدینگی را به 2.9 درصد رسانده است.
معاون بین الملل بانك مركزی به تاكید رئیسان جمهوری دو كشور بر گسترش حجم مبادلات اقتصادی و تجاری اشاره كرد و عنوان داشت: حجم صادرات ایران به روسیه 286 میلیون دلار در سال 1396 و حجم واردات از این كشور 704 میلیون دلار بوده است كه با سقف موردنظر مقام های عالی رتبه دو كشور فاصله بسیاری دارد و بایستی با رفع محدودیتها و ایجاد بسترهای لازم در عرصه روابط بانكی مقدمات تسهیل و گسترش مبادلات تجاری فراهم شود.
یعقوبی میاب، همكاری نكردن بانكهای معتبر كشور روسیه برای افتتاح حساب و همكاری با بانكهای ایرانی، وجود بروكراسی حاكم در افتتاح حساب و اخذ مدارك متعدد و روند طولانی و پرهزینه برای بانكهای ایرانی در افتتاح حساب، وجود مشكلات در نقل و انتقالات درآمدهای حاصل از صادرات ایران به روسیه، نبود امكان پرداخت ها به صورت یورو از سوی بانك های روسی، وجود موانع در تامین اعتبار اسنادی و نبود امكان انتقال حوالهها به كشورهای حوزه سی.آی.ای و اروپای شرقی را از جمله موانع روابط بانكی دو كشور برشمرد.
وی در ادامه برای رفع مشكلات و موانع و تحقق اهداف، بر ضرورت افزایش روابط كارگزاری بانكی و افزایش كانالهای پرداخت بین دو كشور به ویژه در كشورهای حوزه سی.آی.ای و اروپای شرقی تاكید كرد و افزود: امید است مذاكرات مسئولان برای اتصال سوئیچ شبكه پرداخت دو كشور (شبكه شتاب و شبكه نیل) مشكلات و موانع این حوزه را از سر راه بردارد.
معاون بینالملل بانك مركزی بر لزوم مبادلات ارزی از طریق ارزهای ملی دو كشور (سوآپ ریال- روبل) تاكید كرد و انجام مذاكرات نهایی برای پیاده سازی سیستم پیام رسان مالی و بانكی بین ایران و روسیه، شركت كاركنان بانكی ایران و روسیه در دوره های تخصصی مشترك و پیگیری عضویت ایران در كمیته بانكی سازمان همكاری های شانگهای به عنوان عضو ناظر را خواستار شد.
*تمایل روسیه برای توسعه تامین مالی تجاری و تقویت روابط بانكی با ایران
قائم مقام بانك مركزی روسیه نیز به تلاش های رئیسان جمهوری ایران و روسیه برای گسترش روابط تجاری و اقتصادی اشاره كرد و گفت: توسعه روابط اقتصادی و تجاری، مستلزم گسترش روابط بانكی بین دو كشور است.
«دیمیتری اسكابلكین» افزود: بانك های مركزی ایران و روسیه با همكاری موسسه های مالی و اعتباری و توافقات اقتصادی دو كشور كه 6 مارس 2018 در مسكو برگزار شد، برقراری روابط بانكی مستقیم، تقویت سطح اعتمادسازی بین بانكی، توسعه تامین مالی تجاری و ابزارهای مالی لازم در سطح بین الملل را در دستور كار خود قرار داده اند.
وی ادامه داد: بر اساس آمار، 24 موسسه اعتباری و بانكی ایرانی روابط كارگزاری با 7 بانك روسی برقرار كردهاند و تعدادی از بانكهای ایرانی و روسی فرآیند افتتاح حساب های كارگزاری به ارزهای محلی را انجام می دهند.
این مقام بانكی روسیه خاطرنشان ساخت: بانك مركزی روسیه همچون گذشته، تسویه حساب به ارزهای محلی را در دستور كار دارد و براساس اطلاعات موجود، اكنون یك سوم تسویه حساب های دو كشور را شامل می شود.
اسكابلكین با اشاره به پتانسیل بالای نظام بانكی دو كشور ابراز امیدواری كرد با استفاده از همه توانایی های سیستم بانكی دو كشور شاهد افزایش سطح مبادلات تجاری و اقتصادی بین طرفین باشیم.
قائم مقام بانك مركزی روسیه ضمن ابراز امیدواری به گسترش همكاریهای اقتصادی دو كشور خاطرنشان كرد كه بانك مركزی آن كشور آمادگی كامل برای رفع محدودیتها در مسیر توسعه روابط بانكی را دارد.
* امضای تفاهم نامه همكاری مالی- بانكی در پایان كار اجلاس ششم
در این اجلاس مدیران و مسئولان نظام بانكی دو كشور مشكلات پیش رو در گسترش روابط بانكی را مورد بحث و بررسی قرار دادند و راهكارهایی رفع موانع و پیشنهادها نیز از سوی طرفین ارائه شد.
در پایان این اجلاس توافقنامه همكاری نظام مالی و بانكی دو كشور به امضای یعقوبی معاون بین الملل بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران و اسكابلكین قائم مقام بانك مركزی روسیه رسید.
بر اساس این تفاهم نامه، دستورالعمل لازم برای ارسال مدارك جهت افتتاح حساب بانك های ایرانی نزد بانك های روسی كه باعث صرفه جویی در وقت و هزینه بانك های ایرانی می شود، از سوی بانك مركزی روسیه ارسال خواهد شد.
همچنین در این تفاهم نامه بر پیاده سازی پروژه پیام رسان پولی و مالی بین دو كشور، انعقاد قراردادهای پیمان پولی مشترك و استفاده از ظرفیت های بیمه های اتكایی در بسته جدید همكاری های مالی و بانكی دو كشور تاكید شده است.
اقتصام**2078**1055
معاون بین الملل بانك مركزی :
ایران از گسترش روابط مالی با روسیه استقبال میكند
۱۴ تیر ۱۳۹۷، ۱۸:۱۶
کد خبر:
82962919
تهران- ایرنا- معاون بین الملل بانك مركزی با بیان اینكه روسیه یكی از شركای مطمئن ایران در همه زمینههاست، گفت: كشورمان از گسترش روابط بانكی و مالی با كشور روسیه استقبال میكند.