به گزارش روز جمعه ايرنا از ژاپن تايمز، ناو 'كاگا' متعلق به نيروي دريايي ژاپن هم اندازه يك ناو هواپيمابر است و بالگردهايي كه روي آن هستند مي توانند به طور همزمان براي چند ماموريت از روي عرشه به هوا بلند شوند.
اين ناو با طول 248 متر قابليت هاي بالايي براي عمليات هاي دريايي دارد اما ناوشكن هاي اين كشور اصولا فعاليت هايي را كه مطابق با قانون اساسي باشد، دنبال مي كنند.
تارنماي ژاپن تايمز تصريح كرده است ماموريت اين ناو كه زمان اعزام آن اعلام نشده است دو ماهه است و با هدف حضور قوي تر ژاپن در آبهاي درياي جنوبي و اقيانوس هند انجام مي شود.
اين در شرايطي است كه چين بارها به ژاپن و آمريكا براي حضور نظامي در درياي جنوبي هشدار داده است و انتظار مي رود اين اقدام توكيو باعث ناخرسندي چين شود.
ژاپن البته سال گذشته ميلادي هم دست به چنين اقدامي زد و يكي از ناوهايش را راهي اين منطقه كرد در ماه مي امسال نيز يكي از كشتي هاي ترابري خود را به درياي جنوبي و اقيانوس هند اعزام كرد.
اين ناو بر اساس اين گزارش در مسير خود به كشورهاي اندونزي، هند و سريلانكا مي رود و در بنادر اين كشورها پهلو خواهد گرفت.
سال قبل ناو 'ايزومو' ژاپن كه مانند 'كاگا' حامل بالگرد است در درياي جنوبي و اقيانوس هند ماموريت هايي انجام داد با اين وصف وزارت دفاع ژاپن حاضر نشده است در باره عمليات هاي آينده نيروي دريايي توضيحاتي به رسانه ها بدهد.
چين به غير از ژاپن مخالف حضور نظامي كشورهاي ديگر در درياي جنوبي است و بخصوص از آمريكا خواسته است تا با آوردن ناوها و جنگنده هايش اين منطقه را توفاني نكند.
چين البته از حضور نظامي آمريكا در درياي جنوبي بيشترين بهره را برده و پايگاه هاي دريايي، موشكي و هوايي خود را با ساخت جزاير مصنوعي در اين منطقه تقويت كرده و بارها رزمايش هايي را برگزار كرده كه آشكارا هشداري به واشنگتن و متحدانش محسوب مي شود، مبني بر اينكه «اگر چين تصميم بگيرد، درياي جنوبي به درياي آتش براي آمريكا تبديل خواهد شد».
چين بيش از 80 درصد از گذرگاه ها و سرحدات مرزي اين دريا را متعلق به خود مي داند و اعلام كرده است كه براي حراست از منافع خود در اين دريا هراسي از «رويارويي نظامي با آمريكا» ندارد، به طوري كه روزنامه گلوبال تايمز چين نوشته، «اگر لازم باشد چين براي حفظ اين دريا بايد به سلاح اتمي نيز متوسل شود».
موشك هاي زمين به هوا و زمين به كشتي چين در جزاير «وودي» در درياي جنوبي و فرود بمب افكن هاي اين كشور در اين منطقه نيز ضربه ديگري بر راهبردهاي نظامي گرانه آمريكا در اين منطقه است.
آساق**231**1904**
پكن - ايرنا - منابع آگاه به نقل از ارتش ژاپن اعلام كردند اين كشور قصد دارد يك ناو بزرگ حامل بالگرد خود را براي ماموريتي طولاني مدت راهي درياي جنوبي و اقيانوس هند كند.