۱۶ تیر ۱۳۹۷، ۱۰:۵۶
کد خبر: 82963948
T T
۰ نفر
بيست و هفتمين دوره مجلس ملي تركيه امروز آغاز به كار مي كند

آنكارا- ايرنا- بيست و هفتمين دوره مجلس ملي تركيه امروز با سوگند 600 نماينده منتخب آغاز به كار مي كند.

به گزارش روز شنبه ايرنا، مراسم سوگند نمايندگان منتخب مجلس ملي تركيه امروز از ساعت 14 آغاز مي شود و با توجه به لزوم سوگند انفرادي نمايندگان در كرسي سخنراني صحن، پيش بيني مي شود مراسم اداي سوگند فردا نيز ادامه يابد.
به گزارش خبرگزاري آناتولي، پس از مراسم سوگند نمايندگان، جلسه فراكسيون حزب عدالت و توسعه به رياست رجب طيب اردوغان رييس جمهوري منتخب و رهبر اين تشكيلات سياسي كه بيشترين كرسي مجلس تركيه را در اختيار دارد، تشكيل خواهد شد.
جلسه امروز مجلس تركيه، سه روز پس از اعلام نتايج قطعي و نهايي انتخابات، به رياست دورموش ييلماز نماينده شهر آنكارا از حزب نيك تركيه كه رييس سني مجلس است، برگزار مي شود.
ييلماز پيش از آغاز جلسه امروز رياست مجلس و مهر ويژه رييس مجلس را از اسماعيل قهرمان رييس بيست و ششمين دوره مجلس ملي تركيه تحويل مي گيرد و پس از آن به اداره جلسه علني مجلس خواهد پرداخت.
اداي سوگند نمايندگان مجلس تركيه به شكل انفرادي، از محل كرسي سخنراني نمايندگان مجلس و بر اساس متن درج شده در قانون اساسي تركيه و با صداي بلند نماينده انجام خواهد شد.
نمايندگاني كه در مراسم اداي سوگند حاضر نباشند، در نخستين جلسه اي كه به صحن مجلس بيايند، موظف به اداي سوگند هستند.
فعاليت رسمي نمايندگان منتخب مجلس تركيه پس از مراسم سوگند آغاز مي شود و نمايندگاني كه از اداي سوگند رسمي امتناع كنند، از حق قانوني نمايندگي برخوردار نخواهند شد و بر اساس قانون، با راي ساير نمايندگان پارلمان از مجلس اخراج شده و حق نمايندگي آنها سلب مي شود.
امروز پس از برگزاري مراسم اداي سوگند، 295 نماينده حزب عدالت و توسعه به عنوان بزرگترين حزب حاضر در مجلس تركيه با حضور رجب طيب اردوغان رهبر اين حزب و رييس جمهوري فعلي و منتخب تركيه برگزار مي شود و در اين جلسه رييس فراكسيون حزب عدالت و توسعه در محلس تركيه انتخاب خواهد شد.
از فردا به مدت چهار روز ثبت نام نامزدي رياست مجلس تركيه انجام خواهد شد و روز پنجشنبه 12 جولاي 2018(21 تيرماه 1397) رييس مجلس تركيه انتخاب خواهد شد.
مجلس تركيه 600 نماينده دارد و براي انتخاب رييس مجلس تركيه دوم سوم آراي مجموع نمايندگان(400 راي) لازم است كه در اين راي گيري، اگر نامزدي حد نصاب لازم را كسب نكند، در مرحله دوم با همين نسبت راي گيري انجام مي شود و اگر در اين مرحله نيز رييس مجلس انتخاب نشود، با راي نصف به اضافه يك راي(301 راي) رييس مجلس تركيه برگزيده خواهد شد.
بينالي يلدريم نخست وزير كنوني تركيه كه پست سياسي وي در پي تغيير نظام حكومتي تركيه از پارلماني به رياستي حذف شده و در دوره كنوني انتخابات از شهر ازمير وارد مجلس تركيه شده است، از شانس بيشتري براي رياست مجلس تركيه برخوردار است.
بر اساس پيش بيني ها و با توجه به تركيب ائتلاف سياسي نمايندگان، انتخاب رييس مجلس تركيه در مرحله سوم انجام خواهد شد.
به گزارش ايرنا، بر اساس اعلام شوراي عالي انتخابات تركيه، در انتخابات روز 24 ژوئن 2018(سوم تيرماه 1397) از ميان تعداد 59 ميليون و 354 هزار نفر واجد شرايط در داخل و خارج از اين كشور 51 ميليون و 183 هزار و 729 نفر پاي صندوق هاي راي رفته اند و ميزان مشاركت در اين انتخابات 86.24 درصد بوده است.
بر اساس نتايج اعلام شده در انتخابات مجلس تركيه، ائتلاف 'جمهور' متشكل از حزب حاكم عدالت و توسعه به رهبري رجب طيب اردوغان و حزب حركت ملي به رهبري دولت باغچه لي در قالب ائتلافي 53.66 درصد آراي انتخابات را كسب كرد و اين ائتلاف 344 كرسي مجلس 600 نفره تركيه را در اختيار خواهد داشت.
بر اساس اين نتايج، در اين انتخابات حزب حاكم عدالت و توسعه به رهبري رجب طيب اردوغان رييس جمهوري كنوني و نامزد پيروز رياست جمهوري كه در قالب ائتلاف جمهور حضور داشت، با كسب 42.56 درصد مجموع آرا و با به دست آوردن 295 كرسي، به عنوان حزب پيشتاز رقابت انتخابات مجلس تركيه بود ولي نتوانست به تنهايي حائز اكثريت در مجلس 600 نفره تركيه شود.
حزب حاكم عدالت و توسعه در انتخابات گذشته تركيه 317 كرسي مجلس تركيه را كسب كرده بود.
حزب حركت ملي به رهبري دولت باغچه لي ديگر تشكيلات حاضر در ائتلاف جمهور نيز در اين انتخابات با كسب 11.1 درصد مجموع آرا و با به دست آوردن 49 كرسي، به عنوان حزب متفق در كنار حزب حاكم عدالت و توسعه قرار گرفت.
اين حزب در انتخابات گذشته مجلس ملي تركيه توانسته بود 41 كرسي از مجموع 550 كرسي مجلس تركيه را به دست آورد.
حزب جمهوري خواه خلق، حزب سعادت و حزب نيك به عنوان احزاب مخالف دولت و حزب حاكم تركيه با تجربه چند بار شكست قبلي خود به اجماع نظر رسيده و براي انتخابات اخير مجلس، در قالب ائتلاف 'ملت' به رقابت پرداختند ولي نتوانستند اكثريت پارلمان تركيه را كسب كنند.
ائتلاف ملت در اين انتخابات توانست با كسب 33.94 درصد مجموع آراي مردم، 189 كرسي نهاد قانون گذاري تركيه را به دست آورد.
در اين انتخابات، حزب جمهوري خواه خلق تركيه به رهبري كمال قليچدار اوغلو به عنوان قديمي ترين حزب حاضر در مجلس تركيه 22.64 درصد آراي مردمي را كسب كرده و 146 كرسي مجلس را به دست آورد.
اين حزب مخالف، در انتخابات پيشين مجلس تركيه 134 كرسي نهاد قانون گذاري را در اختيار داشت و بزرگترين حزب رقيب و منتقد جدي حزب حاكم عدالت و توسعه و مخالف سياست هاي رجب طيب اردوغان رييس جمهوري تركيه بود.
حزب تازه تاسيس نيك به رهبري خانم مرال آكشنر كه پس از انشعاب از حزب حركت ملي و بعد از انتخابات مجلس پيشين تركيه تشكيل شده است، در قالب ائتلاف ملت، با كسب 9.96 درصد مجموع آرا، توانست 43 كرسي مجلس تركيه را كسب كند.
حزب سعادت به رهبري تمل كاراملا اوغلو كه در مجلس كنوني تركيه حضور ندارد، در قالب ائتلاف ملت در انتخابات اخير تركيه شركت كرد و با كسب 1.3 درصد آرا، نتوانست نماينده اي را به پارلمان تركيه بفرستد.
بر اساس نتايج اعلام شده، حزب كُردي دموكراتيك خلق هاي تركيه به رهبري مشترك سزايي تملي و پروين بولدان به صورت غيرائتلافي و مستقل در انتخابات اخير شركت كرده بود كه با كسب 11.7 درصد مجموع آرا، 67 كرسي مجلس 600 نفره تركيه را در اختيار خواهد داشت.
اين حزب در دوره گذشته انتخابات مجلس ملي تركيه 59 نماينده راهي مجلس اين كشور كرد و پس از حزب حاكم عدالت و توسعه و جمهوري خواه خلق، سومين حزب بزرگ حاضر در پارلمان تركيه بود.
در پي دستگيري و اخراج فيگن يوكسك داغ و صلاح الدين دميرتاش رهبران مشترك و سابق اين تشكيلات سياسي و 9 نفر ديگر از نمايندگان آنها، تعداد كرسي هاي اين حزب در بيست و ششمين دوره مجلس تركيه به 49 كرسي كاهش يافت.
حزب كُردي هدا پار ديگر تشكيلات سياسي كه در رقابت انتخاباتي مجلس تركيه حضور داشت، با كسب 0.3 درصد آراي مردمي، نتوانست در مجلس تركيه كرسي نمايندگي كسب كند.
همچنين حزب وطن به رهبري دوغو پرينچك به عنوان ديگر حزب حاضر در انتخابات مجلس تركيه تنها توانست 0.2 درصد مجموع آراي مردمي را كسب كند و در كسب كرسي مجلس ناكام ماند.
دوره نمايندگي 600 نماينده مجلس جديد تركيه پنج ساله است.
گزارش از: حسن فاخري
خاورم/1905