به گزارش روز شنبه ايرنا از پژوهشگاه فناوري هاي نوين علوم زيستي جهاد دانشگاهي- ابن سينا، دكتر فرهاد يغمايي افزود: كلينيك اهداي مركز درمان ناباروري ابن سينا، بانك جنين اهدايي را مطابق با آخرين پروتكل هاي جهاني، براي ارتقاي كيفيت و تسريع روند اهداي جنين ايجاد كرده است.
وي با تأكيد بر اينكه انتخاب اهداكنندگان و دريافت كنندگان بر مبناي قانون و مقررات مصوب وزارت بهداشت انجام مي شود، شرايط لازم براي اهدا و دريافت جنين و روند ارزيابي آن را چنين تشريح كرد: داشتن سلامت متعارف از نظر بيماري هاي داخلي، رواني، عفوني، ژنتيك، زنان و اورولوژي و نيز، احراز صلاحيت اخلاقي، از جمله شاخص هاي اصلي انتخاب اهداكنندگان و دريافت كنندگان است. همچنين، مسائل حقوقي در ابتدا به دقت بررسي مي شوند و رعايت دقيق و كامل محرمانگي روند اهدا و ناشناس ماندن اهداكننده و دريافت كننده، از اصول مهم اين كلينيك است.
مسئول كلينيك اهداي مركز درمان ناباروري ابن سينا درباره چگونگي شكل گيري بانك جامع جنين اهدايي كشور در اين مركز گفت: اين مركز نزديك به دو دهه است كه خدمات درمان ناباروري به روش لقاح برون تني (IVF) را به هموطنان عزيز ارائه مي كند و به دليل نرخ بالاي موفقيت درمان در اين مركز، بسياري از زوج ها صاحب فرزند مي شوند و تعدادي جنين فريز شده از روند درمان ايشان در مركز باقي مي ماند. بنابراين در نخستين گام براي ايجاد اين بانك، زوج هاي داراي جنين فريز شده كه حداقل يك فرزند سالم داشتند، براي گفت وگو درباره اهداي جنين هاي باقيمانده شان به مركز دعوت شدند.
يغمايي افزود: در جلسات گفت وگو به همۀ پرسش هاي اخلاقي و حقوقي اين زوج ها پاسخ داديم و پس از ارائه توضيحات كامل و جامع، رضايت نامۀ كتبي و حقوقي اهداي جنين از ايشان گرفته شد و از سوي مركز تعهد داده شد كه مشخصات آنها كاملاً محرمانه بماند. همچنين، زوج هاي داوطلب اهدا براساس پروتكل هاي و راهنماي علمي و به روز موجود در دنيا، به طور كامل بررسي شدند. بررسي هاي ژنتيكي و در صورت لزوم، تست هاي غربالگري ژنتيكي انجام شد، واحد جنين شناسي كيفيت جنين ها را ارزيابي كرد.
و ي ادامه داد: متخصصان نيز، سلامت داوطلبان اهدا را از نظر جسمي و رواني بررسي كردند. پس از اتمام اين مراحل، برخي از داوطلبان فاقد شرايط رد شدند و فقط جنين زوج هايي كه داراي همۀ شرايط لازم بودند، در بانك جنين ثبت شد.
مسئول كلينيك اهداي مركز درمان ناباروري ابن سينا خاطر نشان كرد: مهمترين مزيت ايجاد اين بانك اطمينان از سلامت روند اهدا و جلوگيري از ورود دلالان و تجاري سازي اين خدمات درماني است.
عضو تيم تخصصي مركز درمان ناباروري ابن سينا در ادامه تصريح كرد: اين رويداد يك پيشرفت مهم در روش هاي كمك باروري در كشور به شمار مي آيد و مركز درمان ناباروي و سقط مكرر ابن سينا، وابسته به پژوهشگاه ابن سينا- جهاددانشگاهي توانسته است با ايجاد بانك جامع جنين هاي اهدايي، مطابق با آخرين پروتكل ها و راهنماهاي علمي جهان در اين زمينه و با رعايت دقيق موازين حقوقي و اخلاقي، خدمت مهمي به زوج هاي نابارور كشور ارائه كند.
يغمايي ضمن اشاره به كوتاه شدن زمان دريافت خدمات اهدا از سوي متقاضيان اين خدمت تشريح كرد: تا سال 95 معمولا دريافت تخمك اهدايي با توجه به صف انتظار و منابع موجود از 2 تا 4 سال به طول مي انجاميد كه در حال حاضر با توجه به تمهيدات صورت گرفته به كمتر از 6 ماه كاهش يافته است.
وي در ادامه با تاكيد بر مهم ترين دستاورد كلينيك اهداي مركز درمان ناباروري ابن سينا كه بانك جامع جنين اهدايي است، افزود: با توجه به اينكه تا پيش از سال 95 بانك جنين اهدايي به شكلي متعارف شكل نگرفته بود، معمولا تا 5 سال نيز صف انتظار دريافت جنين اهدايي را داشتيم كه در حال حاضر ظرف مدت 6 ماه مي توانيم پاسخگوي بيماران متقاضي و واجد شرايط باشيم.
يغمايي تصريح كرد: به تازگي نيز به زوجين متقاضي دريافت جنين اهدايي كه در سال 96 ثبت نام كرده اند و پرونده آنها تكميل شده، فراخوان داده شده تا جهت دريافت اهدا به مركز درمان ناباروري ابن سينا مراجعه كنند.
عضو تيم تخصصي مركز درمان ناباروري ابن سينا افزود: درمان فوق تخصصي گروهي با داشتن امكانات و تجهيزات منحصر به فرد و كادر علمي متخصص و با تجربه از جمله مزاياي اين مركز است و نرخ بالاي موفقيت در درمان ناباروري و درمان هاي جايگزين نيز همواره از افتخارات ما بوده است. اكنون نيز توانسته ايم با ايجاد اين بانك از جنين هاي اهدايي داراي كيفيت بالا كه با ارزيابي هاي دقيق و سختگيرانه انتخاب شده اند، صف هاي طولاني متقاضيان جنين اهدايي را كاهش دهيم و خدماتي پيشرو و ارزشمند را به ايشان عرضه كنيم.
علمي (1) ** 1201 **1440
عضو تيم تخصصي مركز درمان ناباروري ابن­ سينا خبرداد:
كاهش زمان انتظار براي دريافت جنين اهدايي در كشور
۱۶ تیر ۱۳۹۷، ۱۱:۰۲
کد خبر:
82963955
تهران - ايرنا -مسئول كلينيك اهداي مركز درمان ناباروري و سقط مكرر ابن سينا با اشاره به اينكه بانك جامع جنين اهدايي در كشور با هدف جلوگيري از ورود دلالان و تجاري سازي اين خدمات درماني ايجاد شده است، گفت:زمان انتظار براي دريافت جنين اهدايي در كشور به 6 ماه كاهش يافته است.