سرهنگ موسي الرضا حياتي روز شنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: در صورت مشاهده هرگونه تخلف از قوانين و مقررات مربوط به چراي دام در مراتع، با متخلف برخورد قانوني مي شود و متخلفان به مراجع قضايي معرفي و پروانه بهره برداري آنان باطل مي شود.
به گزارش ايرنا 2 برابر ظرفيت مراتع اين استان دام وجود دارد كه اين ميزان دام فشار زيادي را به عرصه هاي طبيعي وارد مي كند.
خراسان شمالي با دو ميليون واحد دامي يكي از قطب هاي دامپروري كشور محسوب مي شود.
حياتي گفت: همچنين در اين مدت يك مورد توقيف وسايل نقليه در بحث تخريب و 141 فقره پرونده تخلف در منابع طبيعي و آبخيزداري اين استان صورت گرفته است.
حياتي با اشاره به آتش سوزي هاي سه ماه نخست امسال افزود: در اين مدت چهار فقره آتش سوزي در جنگل و اراضي ملي به وقوع پيوست كه در مقايسه با سال گذشته 99 درصد آتش سوزي ها كاهش داشته است.
فرمانده يگان حفاظت منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان شمالي با بيان اينكه سال گذشته همين مدت، 10 فقره آتش سوزي در سطح 21 هكتار به وقوع پيوسته است گفت: بيشتر آتش سوزي هاي رخ داده امسال در منطقه سالوك بوده كه غفلت چوپانان از خاموش كردن آتش از جمله علل اصلي آن مي باشد.
حياتي افزود: شماره تلفن 1504 به عنوان خط ارتباطي يگان حفاظت منابع طبيعي استان با مردم به صورت شبانه روزي آماده دريافت گزارشهايي در ارتباط با آتش سوزي، تخريب و تصرف عرصههاي منابع طبيعي و برخورد با متخلفان است كه گزارش هاي مردمي كمك شاياني به پيشگيري از حوادث مي كند.
گستره حوزه منابع طبيعي و آبخيزداري اين استان 2 ميليون و 33 هزار و 36 هكتار است كه از اين وسعت يك ميليون و 400 هزار هكتار مرتع، بيش از 183 هزار هكتار بيابان و 434 هزار و 550 هكتار جنگل است.
7186/3007/ 6042
بجنورد- ايرنا- فرمانده يگان حفاظت منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان شمالي گفت: 108 مورد چراي غيرمجاز در قالب 21 هزار واحد دامي در سه ماه نخست امسال در اين استان شناسايي و با صاحبان واحدهاي دامي برخورد شده است.